„Nusikaltimas ir bausmė“ sugrįžta su unikaliu eksperimentu

Jau spalio 2–ąją, ketvirtadienį, 21.00 val. po vasaros atostogų į „Lietuvos ryto“ televizijos eterį grįžta Kristupo Krivicko prodiusuojama ir vedama kriminalinės dokumentikos laida „Nusikaltimas ir bausmė“.

Kristupas Krivickas.
Kristupas Krivickas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 23, 2014, 12:32 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 12:23 AM

Laida, praėjusiame sezone išsamiai nagrinėjusi ir nušvietusi garsiausius bei labiausiai visuomenę sukrėtusius nusikaltimus, jų aplinkybes ir užkulisius, sulaukė milžiniško žiūrovų susidomėjimo, šimtai tūkstančių žiūrovų peržiūrėjo laidas internete. Naująjį sezoną laidos kūrėjai pradeda nuo ,,bombos“ – ieškomiausio nusikaltėlio (po Sausio tryliktosios nusikaltėlių) Romo Zamolskio sulaikymo detektyvo Rusijoje. Kaip Romas Zamolskis tapo nusikaltėliu, kaupė ginklų arsenalą, įgavo samdomo žudiko įgūdžius – pirmieji ir iki šiol neskelbti jo nusikaltimai nuo vagysčių iki žmogžudysčių – jau pirmosiose ,,Nusikaltimo ir bausmės“ laidose.

Laidos kūrėjai naują sezoną pasitinka atsinaujinę – nuo šiol „Nusikaltimo ir bausmės“ žiūrovai savo akimis galės pamatyti ir išgirsti istorijas nusikaltėlių, kurie Lietuvoje yra nuteisti iki gyvos galvos. ,,Mes tokių nusikaltimų žinome apie dvidešimt, o žmonių, nuteistų ir kalinčių už itin sunkius ir šiurpius nusikaltimus iki gyvos galvos, Lietuvoje yra apie šimtą. Apie šiuos neskelbtus nusikaltimus ir bus pasakojama būsimose ,,Nusikaltimas ir bausmė“ laidose. Toks laidų apie taip vadinamus ,,mirtininkus“ ciklas, pavadintas ,,Iki mirties“ bus parodytas naujajame sezone“, – garantuoja K. Krivickas.

Tai dar tik pradžia – į eterį laida sugrįžta su unikaliu eksperimentu. Jo metu žurnalistas visą dieną praleis su iki gyvos galvos kalinčiu žmogumi. Toks dokumentinis socialinis eksperimentas, pavadintas ,,Viena diena su mirtininku“, suteiks žiūrovui galimybę suprasti ir pamatyti, kaip gyvena ir kaip jaučiasi žmogus, dėl savo nusikaltimo praradęs galimybę kada nors išvysti laisvę ir metų metus leidžiantį kalėjimo vienutėje.

Naujajame ,,Nusikaltimo ir bausmės“ sezone K. Krivickas taip pat žada parodyti ieškomiausių Lietuvos nusikaltėlių dešimtukus – jau sulaikytų ir vis dar ieškomų. Taip pat ruošiamasi kurti dokumentinį serialą apie žiauriausių mafijos bosų žūtis – Vilniaus brigados gaujos vadeivos Igorio Tiomkino nužudymą, Remigijaus Daškevičiaus-Daškės, nušauto snaiperio Vilniaus centre, mirtį, Šabtajaus Kalmanovičiaus nužudymą Maskvoje.

Laidoje bus rodomos ir istorijos Lietuvoje kalinčių žmonių, kurių artimieji deda pastangas, bandydami įrodyti nuteistųjų nekaltumą. ,,Kaimyninėse valstybėse vis pasirodo pranešimų apie nuteistuosius, kurie dešimtmečius kalėjo už nepadarytus nusikaltimus ir buvo galų gale išteisinti. Į mūsų laidą irgi kreipiasi žmonės, bandantys įrodyti, kad yra nuteisti dėl to, ko nepadarė. Bandysime aiškintis, ar tai tiesa, ir ar iš tiesų Lietuvos kalėjimuose kažkas kali už tai, ko nepadarė, bei tokiems žmonėms padėti. Jau dabar laukiame žiūrovų skambučių“, – pasakoja laidos vedėjas K. Krivickas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.