Laidos apie gėjus kūrėjai anonso nedrįso siūlyti LRT televizijai

Antradienio vakarą per LRT televiziją parodyta socialinės dokumentikos laida „Emigrantai“ pasakojo apie netradicinės orientacijos vyrą – Mindaugą Grudzinską. Vokietijoje gyvenantis gėjus laidoje filmavosi kartu su savo sutuoktiniu. Kodėl nepasirodė laidos anonsas, kuriame vyrai aistringai bučiavosi prie kameras?

Viena skandalingiausių kada nors „Emigrantams” filmuotų istorijų – apie lietuvį gėjų Mindaugą, kuris gyvena Vokietijoje ir yra vedęs vyrą.
Viena skandalingiausių kada nors „Emigrantams” filmuotų istorijų – apie lietuvį gėjų Mindaugą, kuris gyvena Vokietijoje ir yra vedęs vyrą.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-09-24 14:16, atnaujinta 2018-01-29 20:43

Viena iš laidos kūrėjų Agnė Kavaliauskaitė socialiniame tinkle „Facebok“ patalpino tik internetui sukurtą šios laidos anonsą, kurioje sutuoktiniai gėjai ilgai ir aistringai bučiuojasi prieš kameras.

„Savo laidų anonsus čia skelbiu retai. Bet šis – ypatingas, nes eterio taip ir nepasiekė. Viena skandalingiausių kada nors „Emigrantams” filmuotų istorijų – Mindaugas, Vokietijoje vedęs vyrą. Tokie aistringi vyrų bučiniai televizijai turbūt per stiprūs, taigi liko internetui“, – savo feisbuko paskyroje parašė žurnalistė, patalpinusi ten pat ir videosiužetą.

„Šį anonsą mes sukūrėme specialiai internetui, o LRT televizijai jo net nesiūlėme, suprasdami, kad jis tikrai gali būti per „stiprus“, – sakė A.Kavaliauskaitė. – Pagalvojome, kodėl gi jo neįkėlus į internetą? Internete gėjų bendruomenė labai stipri, tad, galbūt, pamatę tokį anonsą, jie įsijungs televiziją ir pasižiūrės laidą „Emigrantai“. Jokio kriminalo čia nėra“.

Laidos kūrėja nemano, kad laidos gėjų tema, net ir rodomos tokiu metu, kai prie televizorių ekranų būna ir vaikai, turėtų piktinti.

„Suprantu, kad gėjų santuokos Lietuvoje kol kas negalimos, tačiau, kai mes rodome apie lietuvį gėjų, gyvenantį užsienio valstybėje ir pasinaudojusį jam suteiktomis teisėmis bei galimybėmis, nemanau, kad tokie siužetai turėtų piktinti ir kad tie vaizdai yra šokiruojantys. Savo anonso per LRT televiziją nedėjome dar ir dėl to, kad jis nenukreiptų dėmesio nuo pagrindinės temos – tikrai nelinksmos Mindaugo gyvenimo istorijos“, – teigė laidos autorė, reportažą Vokietijoje kūrusi kartu su kolega Orijumi Gasanovu.

Laidos „Emigrantai“ herojus Mindaugas gimė Kuršėnuose, asocialioje šeimoje. Nuo mažumės kentė skurdą ir smurtą. Tėvas sėdėjo kalėjime už žmogžudystę, o motina iš rankos nepaleido taurelės. Mindaugas su seserimis atsidūrė vaikų namuose. Ten jis suvokė, kad yra kitoks – jo netraukia merginos. Sulaukęs pilnametystės vaikinas prisipažino artimiesiems apie savo orientaciją ir susirado draugą iš Vilniaus. Su juo Mindaugas pragyveno dvejus metus, tačiau neapsikentęs draugo girtuoklysčių, pavydo, o vėliau ir smurto, kurį malšindavo policija, jį paliko.

Vėliau Mindaugas internetu susipažino su gėjumi iš Šveicarijos, pas kurį negalvodamas išvyko. Pasirodė, jog naujasis draugas – vienos iš šveicarų laikraščių kompanijų vadovas.

Visą gyvenimą kentęs nepriteklių Mindaugas atsidūrė prabangiuose namuose. Dovanojami deimantai, geras maistas, grožio procedūros – visa tai neatpirko naujojo draugo elgesio. Jis Mindaugą laikydavo namuose, vengdavo su juo rodytis viešumoje. O grįžęs po verslo kelionių kruopščiai peržiūrėdavo vaizdo kamerų įrašus, kuriuose stebėdavo, ką veikia Mindaugas. Vyras šiandien laidoje „Emigrantai“ pripažino: „Tai buvo pamoka: ne pinigai, o meilė daro žmogų laimingą.“

Mindaugas paliko turtingąjį draugą ir grįžo į gimtuosius Kuršėnus. Netrukus užsiregistravo modelių agentūroje, kuri homoseksualų vyrą kvietė į fotosesijas ir mados renginius Paryžiuje, Milane, Berlyne. Mindaugas netgi tapo pirmuoju ir vieninteliu lietuviu, dalyvavusiu gražiausio Europos gėjaus rinkimuose, kuriuose užėmė šeštąją vietą.

Na, o po vieno pasirodymo į persiregimo kambarį nešinas gėlėmis atėjo būsimasis Mindaugo vyras vokietis Wolfgangas. Pora jau atšventė savo jungtuvių metines Hamburge. Mindaugas laidoje „Emigrantai“ prisipažino, jog pagaliau jaučiasi išties mylimas ir saugus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.