„Istorijos detektyvuose” – ciklas apie pokario partizanus

„Nors atrodo, kad yra daug parašyta knygų, publikuota dokumentų, tačiau iš tiesų mes menkai težinome tikrąją pokario istoriją. Ji labai sudėtinga, tragiška, tačiau būtina apie tai kalbėti. Ypatingai šiomis dienomis, kai matome, jog nauja okupacija nėra iš fantastikos srities”, – sako žurnalistas Virginijus Savukynas, savo kuriamai „Istorijos detektyvų“ laidai parengęs pasakojimų ciklą apie Lietuvos partizanus.

Žurnalistas V.Savukynas savo kuriamai „Istorijos detektyvų“ laidai parengė pasakojimų ciklą apie Lietuvos partizanus.
Žurnalistas V.Savukynas savo kuriamai „Istorijos detektyvų“ laidai parengė pasakojimų ciklą apie Lietuvos partizanus.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 26, 2014, 11:46 AM, atnaujinta Jan 29, 2018, 1:44 PM

Pirmoji ciklo dalis – jau šį šeštadienį, 13 val., per LRT televiziją. V.Savukynas kviečia žiūrėti pokalbį su vienu dokumentinio filmo „Nematomas frontas” kūrėjų švedu Jonu Ohmanu.

Pokaris yra tas laikotarpis, kada lietuviai itin nepalankiomis sąlygom sako pasauliui ir sau, kad „mes norime būti nepriklausomi ir turėti savo šalį bet kuria kaina“, – sako garsus filmų kūrėjas.

Vėlesnėse „Istorijos detektyvų“ laidose bus pasakojama apie Lietuvos žvalgą NKVD uniforma, drąsius partizanų vadus – Žemaitį, Siaubą, Kazimieraitį ir kitus.

Deja, pasipriešinimo istorija nebūtų pilna, jei nebūtų papasakota apie išdavikus. „Istorijos detektyvuose“ bus reportažų apie visiems puikiai žinomą vaikų rašytoją Kostą Kubilinską, kuris buvo užverbuotas NKVD ir išdavė partizanus, apie agentą „Kardą“ ir jo veiklą Kaune, apie J.Deksnį, J.Markulį ir kitus.

„Visada šalia didvyrių yra ir išdavikai, pasiaukojimas ir niekšybė, deja, žengia greta“, – sako V.Savukynas.

„Istorijos detektyvai“ šį šeštadienį diskutuos ir apie tai, ar vertėjo lietuviams po karo priešintis. Taip pat laidoje – senovės lietuvių vieno išradimo mįslė bei atsakymas į klausimą, ar smurtavo vyrai prieš moteris Lietuvos didžiojoje kunigaikštystėje?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.