Lietuvių emigrantų dalia - kalėjimas ir miegas autobuse

Pradinių klasių mokytoja Ana, nutarusi užsidirbti užsienyje, sumokėjo įdarbinimo agentūrai, kuri žadėjo legalų darbą, neblogą atlyginimą ir pakenčiamas gyvenimo sąlygas. Vietoj to jos laukė pažeminimas Škotijoje bei sulaužyti pažadai.

Asta Stašaitytė-Masalskienė
Asta Stašaitytė-Masalskienė
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 29, 2014, 5:03 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 6:08 AM

Tik atvykus, jos niekas nepasitiko, o barakas, kuriame ji turėjo gyventi, buvo tinkamas miegui tik po to, kai ji jį aptvarkė. Tačiau tai - ne viena apgavystė, kurią patyrė Ana. Moteris iš savo patirties papasakos, kas laukia žmonių, ketinančių įsidarbinti užsienyje ir į ką atkreipti dėmesį, einant ieškoti darbo.

Apie lietuvių emigrantų nuotykius ir vargus pasakos LNK laida „Yra kaip yra“ pirmadienį, rugsėjo 29 dieną, 17.15 val., kurią veda Asta Stašaitytė – Masalskienė.

Laidos pašnekovė Birutė prisimins savo patirtį Škotijos picerijoje ir tautiečius, kurie žeminami tenykščių darbdavių. Kai šie, netekę darbo ir pastogės, naktis leidžia po mieste augančiais medžiais. Alytaus rajono gyventojui Renatui teko sunki emigranto dalia Londone, kai per dienas nejausdamas kojų turėjo išplatinti apie 5000 skrajučių. Vaikinas pasakojo, kaip miegojo autobuse, gavo skurdų atlyginimą ir atviravo apie tautiečių išgertuves. Renatui teko susidurti su vietine policija: vieną rytą jį pažadino į jį atkreipti policininkų pistoletai.

Kitas laidos pašnekovas kelmiškis Romas dalinosi patirtimi Anglijos kalėjime, kuriame praleido 8 mėnesius. Vyras prisimins, kaip kalėjime buvo žiūrima į lietuvius, kokia publika ten gyveno ir kas jam nutiko, kol jo nebuvo Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.