Vytautas Šustauskas: „Ukraina niekada nebuvo valstybė“

Šį trečiadienį LNK laidoje „Yra kaip yra“ – Astos Stašaitytės-Masalskienės vadovaujama diskusija apie Ukrainą. Ar Lietuva elgiasi teisingai, teikdama pagalbą kariaujantiems ukrainiečiams?

V.Šustauskas.
V.Šustauskas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 1, 2014, 5:05 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 11:39 PM

Laidoje – pabėgėlių iš Mariupolio istorija. Sutuoktinių pora su šešiais vaikais sėdo į seną tėvo „Volgą“ ir išvažiavo į Lietuvą. „Reikėjo kažką daryti, nes bijojome dėl vaikų“, – kalbėjo Pabradės pabėgėlių centre apsistojusi šeima. Į Lietuvą šeima važiavo tris paras. Kaip jiems be dokumentų pavyko pasiekti Lietuvą?

Laidoje labiausiai visus nustebino ubagų vado Vytauto Šustausko pareiškimas, kad Ukraina niekada nebuvo valstybė, o karą, jo nuomone, kursto Amerika. Vytautas įsitikinęs, kad Lietuva daro klaidą, teikdama paramą ukrainiečiams. Vytautas užsipuolė režisierių Joną Ohmaną, kuris yra ir pilietinės Ukrainos paramos ir palaikymo iniciatyvinės grupės „Blue/Yellow“ (Mėlyna-geltona) iniciatorius, pats nuolatos važinėja į Ukrainą. „Kas tu per švancas, nieko nesupranti, užčiaupk srėbtuvę!” – šaukė Vytautas Šustauskas.

Beje, Vytautas Šustauskas kitam laidos svečiui, Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos profesoriui Valdui Rakučiui pareiškė, jog šis neišmano istorijos.

Laidoje dalyvavo ir Rusijos pilietybės atsisakiusi Tatjana. „Aš esu ta tradicinė rusakalbė. Ir atsiranda čia kažkokie rūpintojėliai, kurie nori mus ginti. Nors visiškai nesijaučiam čia kažkaip diskriminuojami“, – laidoje sakė viešnia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.