Gatvės gimnastai privertė išsižioti net internautus

TV3 sekmadienio šou „Lietuvos talentai“ scenoje gatvės gimnastai „Project Mayhem“ sulaukė iš teisėjų trijulės vieningo teigiamo įvertinimo. Socialiniuose tinkluose sportiškuosius jaunuolius užgriuvo milžiniška dėmesio banga.

Nuoseklus darbas ir treniruotės padėjo komandai „Project Mayhem“ pelnyti tarptautinį pripažinimą.
Nuoseklus darbas ir treniruotės padėjo komandai „Project Mayhem“ pelnyti tarptautinį pripažinimą.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 3, 2014, 11:26 AM, atnaujinta Jan 28, 2018, 5:59 PM

Scenoje pasirodę septyni atletiškus pusnuogius kūnus demonstruodami vien tik raudonomis sportinėmis kelnėmis mūvėdami jaunuoliai iš Vilniaus atliko pačius sudėtingiausius gimnastikos elementus. Tai jiems atvėrė kelią į kitą „Lietuvos talentų“ etapą. Nors teisėja Rūta Ščiogolevaitė išsakė savo kritišką požiūrį į sporto demonstravimą scenoje, šių vaikinų pasirodymą ji pavadino tikru stebuklu.

Ypatingo dėmesio gatvės gimnastai sulaukė ir „Lietuvos talentų“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“. Jų pasirodymu žavėtasi jau kone 50 000 kartų, iki šiol kasdien plūsta komplimentai ir komentarai. Vaikinai tiki, kad viešumas ir dėmesys jiems padės populiarinti iki šiol Lietuvoje dar retai sutinkamą gatvės gimnastiką.

„Tai fizinės jėgos ir ištvermės sportas, kuriame vien tik savo kūno svoriu yra atliekami įspūdingi jėgos triukai ant skersinio ar lygiagrečių“, – populiarėjančią sporto šaką prieš pasirodymą pristatė komandos „Project Mayhem“ narys Denis.

„Lietuvos talentų“ teisėjas Marijus Mikutavičius juokavo galįs tokius triukus lengvai pakartoti viena ranka. Laidos vedėjas Marius Repšys priėmė iššūkį iš Marijono – pademonstravo keletą prisitraukimų, ir sulaukė publikos plojimų.

Pasiekusieji tokių rezultatų vaikinai intensyviai dirba jau ketverius metus. Nuoseklus darbas ir treniruotės padėjo komandai „Project Mayhem“ pelnyti tarptautinį pripažinimą. Įspūdingus triukus demonstruojantys jaunuoliai iš pasaulio čempionato Maskvoje grįžo su bronzos medaliu.

„Monstriukais“ Sauliaus Urbonavičiaus-Samo pavadinti sportininkai pirmuosius žingsnius gatvės gimnastikoje žengė atradę internete įdomių vaizdo įrašų.

„Iš pradžių nieko nepavyko atkartoti, tačiau treniruotės greitai davė rezultatų, – prisiminė vaikinai. – Gatvės gimnastika yra žavi tuo, kad treniruotėms nereikia jokių specialių įrankių nei sporto salių. Mes treniruojamės gatvėse, o geriausia – mokyklos stadione. Vienintelis šios sporto šakos minusas – kol kas jokio merginų įsitraukimo. Tačiau tikimės, kad mus pamačiusios prie komandos prisijungs ir jos.“ Vaikinai jau ruošia naują pasirodymą ir ketina vėl priversti ne tik žiūrovus aikčioti, bet ir teisėjų palaikymo sulaukti. Norintys išvysti įspūdingąjį „Project Mayhem“ pasirodymą TV3 sekmadienio šou „Lietuvos talentai“ – gali susirasti vaizdo įrašą internete: https://goo.gl/6PQ84k.

Šis, jau ketvirtasis, „Lietuvos talentų“ sezonas dalyvių pasirodymais verčia teisėjus iš kėdžių. Naujausia projekto laida – jau šį sekmadienį 19.30 val. per TV3.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.