Miuziklų vakare „Auksiniame balse“ triumfavo Deivis virtęs Erodu

Sarkastiškąjį valdytoją Erodą iš miuziklo „Jėzus Kristus superžvaigždė“ įkūnijęs atlikėjas Deividas Norvilas-Deivis neprašovė. Jo pasirodymas šeštadienį LRT televizijos konkurse „Auksinis balsas“ nepaliko abejingų.

Deivis.<br>D.Umbraso nuotr.
Deivis.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 5, 2014, 12:58 AM, atnaujinta Jan 28, 2018, 2:15 PM

Ir komisijos, ir žiūrovų sprendimu Deivis miuziklų vakarą pasirodė geriausiai iš visų 10 projekto dalyvių. Kol kas iš „Auksinio balso“ dar niekas nekrenta, tačiau komisija kai kuriuos atlikėjus ragina pasitempti.

Tikro garso TV konkursui teisėjauja muzikologė Zita Kelmickaitė, smuikininkas Zbignevas Levickis, operos solistė Nomeda Kazlaus ir dirigentas Vytautas Lukočius. Pirmą kartą „Auksiniame balse“ prie komisijos narių prisijungė dirigentas Gintaras Rinkevičius, kuris tąvakar dirigavo orkestrui studijoje.

Miuziklų vakarą pradėjo Kristina Jatautaitė. Įsikūnijusi į Evitą ji atliko dainą „Don‘t Cry for Me Argentina“.

„Anksčiau galvojau, kodėl komisija net 5 atlikėjams rašo 10, kodėl tokie negriežti. Bet dabar suprantu, kad kai akomponuoji , tampi draugu su solistu ir kritikuoti nepavyksta. Tai kaip draugas draugui – 10”, -  komisijos darbą nuotaikingai pradėjo G.Rinkevičius. Tačiau po akimirkos Z.Kelmickaitė tikino, kad K.Jotautaitei nepavyko „pagriebti publikos į nagą”, nepaisant to, kad ji turi gerą balsą.

Vokalo sugebėjimais šiame projekte komisiją stebinantis Edgaras Lubys pasirinko kūrinį “You’ll Be In My Heart” iš miuziklo Tarzanas. Jame šią dainą atliko muzikos žvaigždė Philas Collinsas.

„Nesitikėkite iš manęs pusnuogio tarzano”, - prieš pasirodymą kalbėjo E.Lubys, kuris yra tris kartus yra įveikęs klsikinį maratoną ir mano, jog fizinis pasirengimas muzikoje yra svarbus.

Projekto vedėjo Gedriaus Savicko žodžiais, E.Lubys tikrai nepadarė gėdos Philui Collinsui, o Z.Kelmickaitei pasirodė, jog atlikėjas neparodė Tarzano charakterio.Kitus komisijos narius E.Lubio pasirodymas labiau nuvylė nei nudžiugino. N.Kazlaus žodžiais, atlikėjo dainavimas buvo kiek suspaustas.

Trečioji scenoje pasirodė Daiva Starinskaitė, į laidos filmavimą atvykusi tiesiai iš oro uosto. Mat ji gyvena Londone ir į Vilnių pastaruoju metu kartą per savaitę skraido būtent dėl projekto „Auksinis balsas“. Atlikėja šiam vakarui pasirinko jausmingą dainą, kupiną pykčio ir apmaudo, „And I‘m Telling You“ iš miuziklo „Dream girls“.Visgi, pasak komisijos, Daiva tikrosios dainos nuotaikos nesugebėjo atskleisti. Komisija Daivai buvo negailestinga. „Kodėl jūs pabaigoje atitraukėte mikrofoną. Dirbkite daugiau su savimi, o ne su mokrofonu“, - pastebėjo Z.Levickis

„Išnaudokite šį projektą, nes jums reikia tobulinti balsą. Atsiprašau, bet aš girdėjau staugimą, bet ne dainavimą“, - kalbėjo N.Kazlaus.

D.Norvilas prieš savo pasirodymą pirmą kartą gyvenime nusilakavo nagus. Pasirinkęs Erodo dainą iš miuziklo „Jėzus Kristus superžvaigždė“ Deivis neprašovė. Komisijai tiesiog trūko žodžių. „Fantastika, tikrasis miuziklas!”, - tokiais komentarais komisija palydėjo Deivį.

Jurga Šeduikytė iš miuziklo „Ugnies medžioklė su varovais“ pasirinko kūrinį „Ramu“, kuris jai priminė pažintį su jos mylimuoju Vidu Bareikiu. Tačiau atlikėjai prieš pasirodymą sunkiai sekėsi tvardyti jaudulį.Netrukus žiūrovai sužinojo, kodėl ir nuščiuvo. Dainuodama „Visai neskauda, visai neskauda“ J.Šeduikytė užlipo ant scenoje išbarstytų stiklo šukių. „Mokate valdyti savo aparatą“, - įvertino N.Kazlaus.

Toliau į „Auksinio balso“ sceną žengė Egidijus Sipavičius su kūriniu „Can You Feel The Love Tonight“ iš animacinio miuziklo „Lion king“.

„Žiūrėkime, ar kažkiek meilės trupinių nubyrėjo ant komisijos stalo?“, - šyptelėjo vedėjas G.Savickas po pasirodymo.

„Pavargęs šitas karalius, kažkoks pasenęs diedas“, - tiesiai šviesiai šovė Z.Kelmickaitė. Visgi kiti komisijos nariai ir pagyrė E.Sipavičių.

Projekto atradimu vadinama Monika Liubinaitė ir šįkart sublizgėjo. Iš miuziklo „Devyni“ kūrinį „Be Italian“ pasirinkusi Monika scenoje dainavo angliškai su itališku akcentu ir vaidino prostitutę. Scenoje ji parodė tikrą šou.

„Ne jūsų profesija, bet kadangi įsikūnijote tiek, kiek leido organizmas, tai tikslą pasiekėte“, - pasirodymą komentavo Z.Levickis

„Turite savyje daug ugnies ir emocijų, dainavote įtaigiai, bet man trūko interpretacijos ir judesio scenoje. Mes iš jūsų projekte reikalaujame daugiau, nes žinome, kad galite“, - teisinosi Monikai parašiusi ne 10, o 9 N.Kazlaus.

Aistė Lasytė pasirinkusi kūrinį „On My Own“ iš miuziklo „Vargdieniai“ taip pat nesuklydo. Buvo įvertinti jos aktoriniai sugebėjimai, tinkamu laiku lyriškoje dainoje padarytos pauzės. „Man vos nepradėjo kristi ašaros jūsų beklausant“, - prisipažino V.Lukočius.

Praėjusiose laidose iš komisijos daug kritikos sulaukęs Antanas Zakarauskas miuziklų vakarą atliko „Come that way“ iš „Moulin Rouge“. Deja, ir šįvakar liaupsių jis neišgirdo. „Jūs stovėjote scenoje tarsi ištiktas šoko“, - nusivylusi kalbėjo Z.Kelmickaitė.

„Stengėtės parodyti, kad jūs dirbate, o mes norime jus matyti atsipalaidavusį“, - antrino N.Kazlaus.

Roko patriarchu vadinamas Povilas Meškėla save jau yra išbandęs miuzikle. O šį vakarą jis pasirinko kūrinį „Empty Chairs At Emply tables“ iš „Vargdienių“.

„Povilas mane nustebino, nes dainavo ne savo būdu ir tai daro ne primą kartą. Be to, mane paveikė kūrinys emociškai“, – komentavo Z.Levickis.

Miuziklų vakarą komisija ir žiūrovai dalyvius įvertino taip:

1.Deivis Norvilas 55

2.Monika Liu 54

3.Jurga Šeduikytė 53

4.Aistė Lasytė 46

5.Edgaras Lubys 45

6.Povilas Meškėla 43

7. Kristina Jatautaitė 33

8.Egidijus Sipavičius 33

9. Antanas Zakarauskas 28

10. Daiva Starinskaitė 24

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.