N. Puteikis pareigūnams: „Imkit pavyzdį iš manęs – meskit gerti“

Neseniai Panevėžyje girtas kriminalinės policijos vyresnysis tyrėjas Valerijus Salmonas pėsčiųjų perėjoje partrenkė tris žmones. Du iš jų – garbaus amžiaus sutuoktiniai – žuvo.

N.Puteikis.
N.Puteikis.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 9, 2014, 1:00 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 12:26 AM

Į TV3 laidos „Ginčas be taisyklių“ studiją atvykęs žuvusiųjų sūnus Bronius Secevičius sunkiai rinko žodžius, pasakodamas apie šeimos tragediją.

„Ir anksčiau girdėdavau apie policijos atstovų nusikaltėliškus poelgius, avarijas, sukeltas girtų policininkų, kai žūdavo žmonės. Bet kol tai tavęs nepaliečia asmeniškai, neįmanoma įsivaizduoti to skausmo ir apmaudo, kurį išgyvena tą patyręs. Panevėžio policijos atstovai mūsų atsiprašė, tikrai nekaltinu visos policijos, tačiau baisu ir nesuvokiama, kad tie, kurie turi ginti ir saugoti, keliuose elgiasi neatsakingai ir tampa žudikais“, – liūdnai kalbės B. Secevičius.

Savo kolegų stos ginti Policijos profesinių sąjungų pirmininkė Roma Katinienė. Šįvakar laidoje ji prisipažins, kad didžiuojasi savo profesija ir darbu policijoje.

„Po pastarųjų dienų tragiškų įvykių, kai girtas policijos pareigūnas užmušė avarijoje sutuoktinių porą, ir aš, ir mano kolegos patyrėme šoką ir pasmerkėme tokius kolegas. Tiesą sakant, tokie žmonės mums ne kolegos, o nusikaltėliai. Visgi aš galiu pasakyti, kad man ne gėda dirbti policijoje. Tarnauju čia jau dvidešimt metų ir matau, kaip viskas keičiasi. Išgėrinėjimai darbe ir kitokie prasižengimai šiandien yra griežtai smerkiami ir netoleruojami, nuolat vykdomi netikėti tarnybiniai patikrinimai dėl blaivumo. Manau, kad policijos įvaizdis gerėja, o pavieniai nusikalstami pareigūnų prasižengimai ilgainiui išnyks“, – optimistiškas prognozes dėstys R. Katinienė.

Kita laidos viešnia, Rita Ramanauskaitė, papasakos, kaip prieš kelerius metus jos mamą, garbaus amžiaus pedagogę, prekiaujančią vaistažolėmis Kauno turguje, užpuolė neuniformuoti policininkai. Po konflikto moteris atsidūrė komoje.

Komentuodami šią pagarsėjusią istoriją, kurios pabaiga vis dar nėra aiški, Seimo nariai Aurelija Stancikienė ir Naglis Puteikis negailės kritikos policijai ir kolegoms politikams.

„Girti policininkai, darantys avarijas, yra tipiškas šių dienų reiškinys, kai mažai uždirbantys vyrai patiria spaudimą šeimoje, geria, o tada girti sėda prie vairo. Dėl to, kad policininkai mažai uždirba, kaltas Seimas. Jeigu nebūčiau kadaise girtas pakliuvęs į areštinę ir patyręs pažeminimą, gal ir šiandien dar gerčiau ir gal jau irgi būčiau ką nors užmušęs avarijoje. Todėl imkit pavyzdį iš manęs, meskit gerti ir imkitės prasmingos veiklos“, – kalbės N. Puteikis, pats kadaise pabuvoję Klaipėdos areštinėje.

„Ne visi policininkai blogi, bet šaukštas deguto medaus statinę gadina, pati policija yra atsakinga už tai, kad jos autoritetas sumenko“, – konstatuos A. Stancikienė.

„Mano jau Anapilin iškeliavęs tėtis buvo policininkas, daug metų dirbo įvairiose pareigose šioje sistemoje. Jis niekada nevairuodavo išgėręs“, – sakė policininkus palaikančią pašnekovų pusę atstovavusi laidos vedėja Rūta Ščiogolevaitė.

„Gal jų darbas ypatingai stresinis, gal jie su tuo stresu nesusitvarko?“ – psichologo Gedimino Navaičio klaus Rūtos kolega Kristupas.

„Taip, policininkų darbas yra ypatingas, jie patiria didelį stresą, bet būtent todėl atranka į policiją ir turi būti ypatinga, kad čia dirbtų tik tie, kurie pajėgia kovoti su stresu, nenaudodami alkoholio“, – aiškins G. Navaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.