Lietuviams rūpi Haičio vaikų gyvybės: paaukota per 300 tūkst.

Daugiau nei 300 tūkst. litų. Tokią sumą lietuviai suaukojo skurdžiomis sąlygomis gyvenanties Haičio vaikams. Pinigai buvo renkami penktadienio vakarą TV3 televizijos eteryje vykusio UNICEF šou „Už kiekvieną vaiką“ metu.

Ieva Narkutė.<br>T.Bauro nuotr.
Ieva Narkutė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 10, 2014, 10:13 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 6:58 PM

Ketvirtus metus vykusiame UNICEF šou koncertavo populiarausi Lietuvos atlikėjai.

Į sceną Vilniuje „Forum Palace“ rūmuose lipo ir kūrinius atliko Edgaras Lubys, Vaidas Baumila, Alanas Chošnau, Kastytis Kerbedis, Mantas Jankavičius, Ieva Narkutė, Martynas Kavaliauskas bei daugelis kitų. Taip pat dalyvauja TV3 laidų vedėjas Vitalijus Cololo, krepšininkas Simas Jasaitis, olimpiečiai disko metikas Virginijus Alekna, kanojininkas Jevgenijus Šuklinas, Evaldas Petrauskas.

UNICEF šou metu buvo rodomi vaizdai iš misijos, kurios metu šiemet į Karibų šalį Haitį vyko aktoriai Virginija Kochanskytė ir Giedrius Savickas, TV3 generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė ir „UNICEF Lietuva“ vykdomoji direktorė Jovita Majauskaitė.

Haitis - viena skurdžiausių pasaulio šalių, kur kiekvieną dieną nuo skurdo kenčia daugybė moterų ir vaikų. Jie miršta nuo bado, greit plintančių infekcinių ligų, švaraus geriamojo vandens trūkumo. 

„Pabuvusi čia, aš supratau, kad per mažai branginu tai, ką turiu", - UNICEF misijos dienoraštyje įspūdžiais dalinosi L.Blaževičiūtė.

„Šiukšlės, smarvė, skurdas. Ir nevilties substancija, tvyranti visoje teritorijoje, kiekviename veide, žvilgsnyje. Nuo skurdžių buveinių į mus dairėsi motinos su vaikais. Dauguma slėpėsi dar nespėjus paklausti, ar sutiktų būti fotografuojamos ir filmuojamos. Išties, kamgi malonu demonstruoti savo skurdą?“, - pasakojo V.Kochanskytė. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.