„Auksinio balso“ roko mūšyje pergalę šventė Deivis Norvilas

Šeštadienio vakarą LRT televizijos eteryje įvyko dar viena muzikalaus TV projekto „Auksinis balsas“ dalyvių kova. Šį kartą visiems dainininkams teko įsijausti į rokerių vaidmenį.

Dainininkui Deiviui roko vakaras buvo sėkmingas.<br>D.Umbraso nuotr.
Dainininkui Deiviui roko vakaras buvo sėkmingas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 12, 2014, 12:47 AM, atnaujinta Jan 27, 2018, 5:00 PM

Vakaro tema buvo aiški nuo pirmos minutės, kai šou vedėjas Giedrius Savickas rokeriškai iškėlė į viršų du pirštus.

Komisija – tradicinė. Atlikėjų pasirodymus vertinti patikėta muzikologei Zitai Kelmickaitei, muzikantui Zbignievui Levickiui, operos dainininkei Nomedai Kazlauskaitei-Kazlaus ir dirigentui Vytautui Lukočiui.

Prie jų prisijungė jau antrą savaitę „Auksiniame balse“ diriguojantis Gintaras Rinkevičius. Pirmasis scenoje - Povilas Meškėla. Lietuvos roko veteranas – savo stichijoje, o ir pasirinkta daina labai smagi – vienas žymiausių JAV grupės „Van Halen“ hitų „Jump“. Pasirodymą dar labiau sustiprino gitaristo Tomo Varnagirio soluotė. Dainos pabaigoje nesusilaikęs kartu su dainininku šokinėjo ir G.Rinkevičius.

„Ir aš gyvas žmogus. Jei jau dirigentai, tai turi būti šalti, slidūs, be rankų?“ - juokėsi dirigentas.

„Jūs padarėt sprogdinimą, padėjot fejerverką“, - gyrė komisijos narys V.Lukočius.

Beveik visi komisijos nariai įvertino Povilą dešimtukais, patiko ir žiūrovams – Povilas akimirksniu surinko per 1000 publikos balsų ir pakilo į lentelės viršų.

Antroji jėgas bando nuo roko nutolusi, nors paauglystėje jį tikrai mėgusi grupės „Keymono“ vokalistė Daiva Starinskaitė. Merginai kol kas ne itin sekasi projekte – praėjusią savaitę ji liko paskutinė.

„The Beatles“ daina „Come Together“ - tranki ir energinga, tačiau pamėgto ritmenbliuzo intonacijos iš Daivos balso niekur nedingo. Spindinti suknelė labiau primena Beyonce, o ne padūkusios roko mergiotės įvaizdį.

„Buvau pakerėtas ritmo, jūs puikiai dirbate scenoje, norėjosi labiau rokinio balso“, - komentavo Z.Levickis.

„Interpretacija tarp Johno Lennono ir Lady Gagos“, - sakė G.Rinkevičius. N.Kazlauskaitė-Kazlaus pritarė: „Jūs atrodėte lyg paklydusi Mulen Ruže“. Visi komisijos nariai Daivai skyrė devynetus.

„Aš noriu vilos“, - trečiojo vakaro dalyvio Deivio Norvilo pavardę iššifravo G.Savickas.

Praėjusią savaitę miuziklų vakare pergalę nuskynęs Deivis šįkart elgiasi drąsiai – pasirinko ekspresyvią britų grupės „Muse“ dainą „Hysteria“, kurią atlikti nėra taip jau paprasta, be to, pats groja gitara.

„Pragrojimai buvo fantastiški, tik kitą kartą nepamirškite grįžti prie mikrofono, šokai kaip prie žuvies bėgančios“, - juokėsi V.Lukočius.

Surimtėję komisijos nariai gyrė Deivio pasirinkimą – žiūrovai po šio pasirodymo Deiviui jau buvo skyrę per 5 tūkstančius balsų.

Jurga Šeduikytė dainavo savo kūrinį „Ašara“ ir sukūrė hipnotizuojantį pasirodymą – įtraukė pantomimos elementų, lazeriu piešė ant ekrano.

„Į tradicinį narvelį Jurgos niekada neįdėsite. Klišės jai atgrasios“, - sakė Z.Kelmickaitė.

„Tai tikrai originalu. Rimti muzikiniai dalykai, kurie jus giria ir aukština“, - pritarė G.Rinkevičius.

Scenos veteranas Egidijus Sipavičius į sceną žengė su pastiprinimu - „Kivi“ choru. Dainininkas ekspresyviai sudainavo „Queen“ dainą „Somebody To Love“.

„Tai net ne rokas, tai malda. Negaliu kitaip vertinti – žinoma, dešimt“, - gyrė G.Rinkevičius.

Edgaras Lubys, lūpas pasidažęs juodai, sugrojo kietą Chriso Isaako hito „Wicked Game“ versiją – tik, žinoma, turėdamas omenyje ne melancholišką autoriaus, o griežtą grupės HIM atliktą variantą. Ant kepuraitės – užrašas „f..k you“, gal ir nelabai tinkamas pramoginiam visuomeninio transliuotojo šou.

„Džiaugiuosi, kad Edgaras suranda naujų spalvų savo balse. Edgarai, jūs kiekvieną kartą esate kitoks“, - komplimentus žėrė Z.Kelmickaitė.

„Viskio pastatysiu bufete, kaip rokeris rokeriui“, - paklaustas, ką duotų už gerus balus, Z.Levickiui atsakė E.Lubys. Viskio tikriausiai neatsisakytų visi komisijos nariai – Edgaras surinko visus penkis dešimtukus.

„Liūdnų slibinų“ vokalistė Aistė Lasytė nenustoja stebinti – makabrišką šypseną ant veido išsipiešusi, karišką kepurę užsimaukšlinusi padūkėlė sudainavo metalo legendų „Judas Priest“ dainą „Dissident Aggressor“.

„Kai man buvo keturiolika, aš tik apie tokį roką ir svajojau. Net daugiau negu dešimt parašyčiau“, - prisipažino G.Rinkevičius.

„Tobula, dešimt“, - „Judas Priest“ vokalisto maniera suspiegė V.Lukočius. „Tai geriausias numeris šį vakarą“, - pritarė N.Kazlauskaitė-Kazlaus.

Dainininkė Kristina Jatautaitė prisiminė nemirtingų rokerių „Def Leppard“ dainą „Pour Some Sugar On Me“. Odinėmis kelnėmis, fraku ir cilindru su kniedėmis pasidabinusi atlikėja puikiai įsijautė į roko atmosferą ir pradžiugino stipriu balsu.

„Atrodėte nuostabiai. Dešimt“, - dešimtukų laviną pabaigė G.Rinkevičius.

Antanas Zakarauskas pasirinko kitą mėnesį Vilniuje koncertuosiančios grupės „OneRepublic“ dainą „Love Runs Out“ - stengėsi, tačiau komisija buvo skeptiška.

„Turite dėkoti publikai, kuri plojimais padėjo. Jums dar reikia mokytojo, kuris padėtų įveikti visas muzikines kliūtis“, - sakė vos septynis balus skyrusi Z.Kelmickaitė.

V.Lukočiui Antanas pasirodė grėsmingas kaip Sylvesteris Stallone ir Arnoldas Schwarzeneggeris. „Priedainyje dainavimas nebuvo operinis, tai sveikintina“, - sakė dirigentas.

Z.Levickiui A.Zakarausko dainavimas irgi pasirodė piktas.

Ne pačius geriausius balus surinkusį Antaną scenoje pakeitė Monika Liu. Londone gyvenanti dainininkė – vienas „Auksinio balso“ atradimų. Šįkart ji ugningai sudainavo Lenny Kravitzo dainą „Fly Away“, bet komisijai dėl šio pasirodymo kilo abejonių.

„Patinka, kad renkatės mažiau skambėjusias dainas. Tuo jūs tikrai originalūs, neieškote lengvo takelio“, - gyrė Z.Kelmickaitė.

Tačiau N.Kazlauskaitei-Kazlaus pasirodė, kad Monikai pritrūko laisvės, o V.Lukočiui – kad dainininkė scenoje neatidavė visos savęs.

Komisijos balsavimas lėmė, kad maksimalų balų skaičių surinko keturi atlikėjai – A.Lasytė, E.Lubys, J.Šeduikytė ir K.Jatautaitė. Prasčiausiai, komisijos nuomone, pasirodė A.Zakarauskas.

Žiūrovų nuomonė buvo kiek kitokia. Pirmąją vietą, surinkęs net 11512 balų, pelnė D.Norvilas. Antras liko E.Lubys, trečia – A.Lasytė. Mažiausia balsų žiūrovai skyrė D.Starinskaitei.

Šį šeštadienio vakarą nė vienas „Auksinio balso“ dalyvis dar neiškrito iš projekto. Galutinė vakaro lentelė, susumavus žiūrovų ir komisijos balsus, yra tokia: 1. Deivis Norvilas 74 balai.

2. Jurga Šeduikytė 70 balų.

3. Monika Liu 68 balai.

4. Edgaras Lubys 64 balai.   5. Aistė Lasytė 64 balai.

6. Povilas Meškėla 55 balai.

7. Kristina Jatautaitė 49 balai.   8. Egidijus Sipavičius 44 balai.   9. Antanas Zakarauskas 39 balai.   10. Daiva Starinskaitė 33 balai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.