Rolandui Skaisgiriui TV – per ankšta. Serialą kuria internete

Kiekvieną antradienį – nauja nematomo serialo serija! Kodėl nematomo? Todėl, kad jis nenufilmuotas. Serialą, kurį rašo pats Lietuvos serialų tėvu vadinamas prodiuseris Rolandas Skaisgirys (45 m.), galima tik skaityti. To dar nebuvo? Tikrai ne! Ir tai vyksta tik naujienų portale lrytas.lt.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 12, 2014, 9:35 AM, atnaujinta Jan 27, 2018, 4:36 PM

„Filmuoti internetinį serialą būtų brangus malonumas, – pasakojo patyręs prodiuseris. – Tokį serialą kurti planavau dar prieš trejus metus, bet kadangi nepavyko tam rasti lėšų, pamaniau, o kodėl gi jis negalėtų būti tekstinis?

Gyvenu aktyviai, stebiu ir sostinės, ir valstybės aktualijas, dalyvauju visuomeniniame gyvenime, tad noriu apie tai ir rašyti.“

Atidesni tekstinio serialo „Vilniaus sostinė“ skaitytojai greičiausiai nesunkiai atpažins herojų prototipus. Tarp jų neabejotinai bus ir veikėjų iš prodiuseriui artimos aplinkos ar jo draugų.

„O kodėl ne? Jei jau šaipausi iš savęs, tai kodėl negalėčiau paironizuoti ir apie savo draugus?“ – klausė serialų kūrėjas, „Vilniaus sostinėje“ prisistatantis kaip vienas keliuose asmenyse. Jis ir prodiuseris, ir scenarijaus autorius, ir režisierius.

Scenarijų kūrimas R.Skaisgiriui – ne naujiena. Prodiuserių kompanijos „Videometra“ vadovas prisipažino, kad beveik visų joje kurtų serialų idėjos gimė jo galvoje. Jis yra rašęs scenarijus tokiems serialams kaip „Gedimino 11“, „Sniego skonis“, „Kartu“, „Nekviesta meilė“.

„Moterys meluoja geriau“ buvo mano idėja. Papasakojau ją rašytojai Daivai Vitkevičiūtei. Ji parašė pirmą seriją, o paskui – romaną, kuris tapo bestseleriu. Tik po to serialas tapo labai populiarus“, – juokėsi prodiuseris ir pabrėžė, kad scenarijus yra visa ko pagrindas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.