„Auksiniame prote” kilo ginčas dėl aukščiausio Lietuvos medžio

Trečiadienio vakaras prie televizoriaus neprailgs žinių ir įdomybių ištroškusiems LRT žiūrovams – intelektinio žaidimo „Auksinis protas” klausimai kis nuo aukščiausių Lietuvos medžių iki Japonijos imperatorių, nuo pasaulio literatūros klasikų iki paradoksalių Arūno Valinsko ir Andriaus Tapino klausimų-išdaigų, kurie pralinksmins iki finalo kalno sunkiai kopusius intelektualiuosius alpinistus.

„Auksinio proto" filmavimo akimirka.<br>Kadras iš laidos.
„Auksinio proto" filmavimo akimirka.<br>Kadras iš laidos.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-15 11:01, atnaujinta 2018-01-27 07:13

Šį trečiadienį „Auksiniame prote” žais penki vyrai ir viena mergina – 22 metų politikos mokslų magistrantė Justė Adakauskaitė, kuri ne šiaip žaidžia protų mūšiuose ir įvairiausiuose intelektiniuose žaidimuose, bet ir Pasaulio viktorinos čempionate Lietuvoje užėmė VII vietą.

Ši mergina – tikrai kietas riešutėlis penkiems vyrukams: 29 metų tarptautinių santykių ir diplomatijos absolventui Tomui Grėliui, 20 metų protmūšių ir kvizų čempionui būsimam medikui Gabrieliui Jakučiui, iš Kauno į LRT sutudiją atvykusiam 55-erių laisvamaniui Vytautui Kavaliauskui, 36 metų transporto pardavimų vadovui Edvardui Ostrouchui ir 33 metų programuotojui Domui Savickui.

Labai įdomiame ir įtemptame žaidime dalyviams klausimų kilo ir dėl, jų nuomone, neabejotinų atsakymų. Koks medis Lietuvoje yra aukščiausias? Nė nemirktelėję visi vieningai nutarė, kad Prienų rajone, netoli Balbieriškio auga 49 metrų eglė. Ir labai nustebo, sužinoję, kad tai ne eglė, o per 150 metų senumo maumedis… Ponas V.Kavaliauskas netgi pažadėjo nuvažiuoti, patikrinti ir nulaužęs šakelę atsiųsti įrodymus į LRT studiją A.Valinskui ir A.Tapinui, tačiau kol kas „Auksinis protas” siuntinio nesulaukė.

Medžiai šiame žaidime buvo paslėpę ir daugiau klausimų, tarkime, ką japonai vadina žodžiu „kinoko”, kuris lietuviškai būtų verčiamas kaip „medžio vaikas”? Gilę? Grybą? Obuolį? Kėdė ir sofa turi keturias, stalas – šešias, o taburetė net aštuonias. Ką? O kaip japoniškai skambėtų palinkėjimas: „Gyvenk tūkstantį metų”? Nors japonų kalba sunkiai įkandama daugeliui, tačiau šį žodį tikrai žino visi – atsakymas netikėtas ir iki skausmo girdėtas.

„Auksiniame prote” svarbu ir žaidimo strategija, ir taktika. Kurį žaidėją iš pralaimėjusios komandos išmesti? Silpnesnį ar stipresnį? Juk nežinai, su kuo tau pačiam gali tekti žaisti kitame ture.

Vyrai, matyt, nutarė, kad Justė nėra rimta kliūtis jų kelyje į pergalę ir ją paliko. Tačiau mergina gudri – ji sau į komandą pasirinko vyriausią žaidėją – Vytautą, nes, anot Justės, patirtis ir jaunystė – labai geras derinys. Mergina nesuklydo… O koks likimas ištiko visus vyrus, sužinosime šįvakar 21.15 val. per LRT. Šio vakaro žaidimo pabaigai labai tinka ir žaidime nuskambėjusi JAV prezidento Richardo Nixono citata-klausimas: „Žmogus nėra pribaigtas, kai jis pralaimi. Jis yra pribaigtas, kai pasiduoda.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.