K. Krivickas TV laidoje ieškos paslaptingo padegėjo

„Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Nusikaltimas ir bausmė“ šią savaitę bus parodytas specialus reportažas apie ugnimi visą miestelį gąsdinantį, kol kas nesurastą ir neatpažintą, gyventojų vadinamą „psichu maniaku“ padegėją, siautėjantį Molėtų rajone.

Tris sykius nuo padegėjo nukentėjusi Dainora Čereškienė.<br>Kadras iš laidos.
Tris sykius nuo padegėjo nukentėjusi Dainora Čereškienė.<br>Kadras iš laidos.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 15, 2014, 4:57 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 4:42 AM

Prieš metus, spalio 24-ąją, Molėtų rajone, Balninkų miestelyje, pačiame centre netikėtai supleškėjo gyvenamasis namas. Laimei, tuo metu name žmonių nebuvo. Atskubėjusi Vilniuje gyvenanti namo šeimininkė pamatė tik iki dangaus kylančias liepsnas pastato, kur prabėgo jos vaikystė.

Tada miestelio gyventojai dar nė neįtarė, kad gaisrai ims dažnėti ir kad Balninkuose prasidės tikras ugnies žygis. Po šio gaisro, apžiūrėję įvykio vietą, ekspertai nustatė, kad buvo bandyta inscenizuoti vagystę, bet jokie daiktai nebuvo dingę. Niekas nedingo ir visuose kituose net aštuoniuose po to miestelyje kilusiuose gaisruose.

Skiriamasis Balninkuose po to siautėjusių gaisrų bruožas yra tas, kad padegėjas tą pačią naktį pirmiausiai uždega pastatą miesto centre, o tada – miestelio pakraštyje. Kaip sako vietiniai, už ežerėlio. Kol gaisrininkai gesina pastatą miesto centre, jo pakraštyje pleškantis namas sudega iki pamatų. Balninkuose siautėjantis ugnies maniakas neišrankus– taikosi ir į ūkinius pastatus, ir į gyvenamuosius pastatus, ir į pirtis, ir į sandėliukus.

Miestelio žmonės bijo sudegti gyvi, tai, kad iki šiol niekas nežuvo, yra tik laimingo atsitiktinumo ir oro sąlygų nuopelnas. Papūtęs stipresnis vėjas, vėl kilus gaisrui, gali sudeginti visą miestelį, kur namai stovi labai arti vienas kito.

„Bijau sudegti gyva“, – sako Balninkų gyventoja Stanislava Juodienė. „Iš pradžių padegimais buvo įtartas prie gaisraviečių gyvenantis mūsų kaimynas. Atrodė įtartinai tai, kad jis pirmasis pastebėdavo gaisrus. Bet jis miega verandoje, todėl natūralu, kad pirmasis pamato liepsnas, išgirsta sproginėjantį šiferį. Ir šiaip yra geras žmogus, padeda gesinti ugnį“.

Kas tas paslaptingas padegėjas, gąsdinantis Balninkų gyventojus? Piromano pagrindinius bruožus laidoje „Nusikaltimas ir bausmė“ atskleis socialinių mokslų daktarė psichologė Ksenija Čunichina. Galbūt laidos kūrėjų pastangomis bus surastas maniakas, šiurpinantis visą Molėtų rajoną?

Laidos vedėjas Kristupas Krivickas kreipsis į žiūrovus su prašymu pranešti bet kokią vertingą informaciją, galinčią atskleisti padegėjo tapatybę, laidoje kalbės ir moteris, kurios turtas buvo padegtas net tris kartus, Dainora Čereškienė.

„Baimė didžiulė, kaimynai nemiega naktimis, vaikšto su žibintuvėliais miesto gatvėmis, bandydami užbėgti už akių padegėjui ar jį sučiupti. Mes mes nežinom, kas tas piktadarys, netikiu, kad tai vienas iš mūsų, per daug gerai visus pažįstu“, – sako Balininkų miestelio, kuriame gyvena apie 300 žmonių, gyventoja.

Paslaptingi gaisrai Balninkuose ir maniakas, siautėjantis jau daugiau nei metus – jau šį ketvirtadienį 21 val. kriminalinės dokumentikos laidoje „Nusikaltimas ir bausmė“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.