Pirmoji naujo TV sezono auka – nebeliks „Mėnulio fazės“

LRT televizijoje nebeliks Beatos Tiškevič-Hasanovos, Andriaus Mamontovo ir Andriaus Rožicko kuriamos laidos „Mėnulio fazė“, kuri buvo transliuojama sekmadienio vakarais.

B.Tiškevič-Hasanova ir A.Rožickas.
B.Tiškevič-Hasanova ir A.Rožickas.
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė

Oct 15, 2014, 2:02 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 5:51 AM

Laida, kurią prodiusavo A.Rožickas buvo kritikuojama dėl lėkštumo ir net vulgarumo. 

A.Rožickas ir B.Tiškevič-Hasanova gerbėjų simpatijas pelnė muzikiniame konkurse „Auksinis balsas“. Dėl to jiems buvo patikėta vesti naują projektą, kuris kanalo vadovybės teigimu, nepasiteisino.

B. Tiškevič-Hasanovą dar bus galimą girdėti sekmadienio vakarais vedant laidą „Paraštės" su Richardu Jonaičiu radijo stotyje „Opus 3“. 

„Mėnulio fazė“ – pirmoji naujo TV sezono laida, kurios transliavimas nutraukiamas. Laidos kūrybinė grupė atsisveikina su gerbėjais ir eina į pogrindį. Į klausimą, kodėl ši programa nutraukiama, gerbėjai ir nekentėjai užuominą gaus laidoje spalio 19 dieną, o atsakymą – spalio 26 dieną, 21:00 valandą per LRT televiziją.

„Siekėme naujo gūsio ir kokybės dirbdami prie projekto „Mėnulio fazė“. Ir nors ši laida paskatino televizorius įsijungti net tuos, kurie jį apskritai naudojo tik parsisiųstiems filmams peržiūrėti, bet matyt garsiau rėkė tie, kurie nori, kad televizija niekada nesikeistų ir čia amžinai dominuotų pigūs blizgučiai su naftalino kvapeliu.

Mūsų misija įvykdyta, nes parodėme, kad televizijos laida gali nešti nesuvaidintą pozityvą, vedėjai ir dalyviai gali būti atsipalaidavę, o studija gali atrodyti stilingai“, - sakė A.Rožickas.

„Esu labai nusivylusi, kad buvo nutraukta laida „Mėnulio fazė“. LRT televizijoje tikrai yra mažai laidų, kurios domintų jaunus perspektyvius ir dorus Lietuvos piliečius, kurie moka mokesčius ir išlaiko šį kanalą. „Mėnulio fazė“ buvo nuostabus šio sezono atradimas, tobulai tinkantis vėlyvam sekmadienio vakarui, taip pat – puiki alternatyva masiniam produktui ar tokioms laidoms kaip „Duokim garo!“, kurių žiūrėt jau nebesinori“, – pakalbintas apie laidos „Mėnulio fazė“ uždarymą LRT Generalinio direktoriaus pavaduotojas Rimvydas Paleckis pirmiausiai pacitavo vienos laidos gerbėjos laišką.

– Dėl kokių priežasčių buvo nuspręsta atsisakyti šios laidos? – paklausiau R.Paleckio.

– Šios laidos formatas – sudėtingas. Lietuvoje mažai kam pavyko padaryti gerą vėlyvą naktinį šou, nors bandymų buvo daug. Iki šiol tai turbūt geriausiai buvo padaręs amžiną atilsį Vytautas Šapranauskas su savo „Šapro šou“.Visada maniau, kad gero skonio, prasmingas ir kultūringas vėlyvasis naktinis šou LRT televizijoje turėtų rasti savo vietą, juolab, kad panašaus formato laidas turi ir lenkų, ir vokiečių ir britų visuomeniniai transliuotojai. Tokios laidos norėjome.

Dar pernai „Auksiniame balse“ pamatėme, kad Beatos Tiškevič-Hasanovos ir Andriaus Rožicko pora galėtų būti tokio šou vedėjai. Mano galva, A.Rožickas yra vienas iš tų kūrėjų, kuris gali tokį formatą įveikti, jis turi ir potencijos, ir žavesio, ir talento. Mūsų lūkesčiai turėjo tvirtą pagrindą. Kadangi atrenkant LRT televizijos naujo sezono laidas dalyvauja daug vertintojų, nuomonės labai neišsiskyrė ir niekas nemanė, kad kažkas gali nepavykti.

Visos televizijos naująjį sezoną pradeda su daug laidų ir kiekvienais metais kažkas kažkam nepavyksta. Televizijų gyvenime – tai įprasta. Tame nematau jokios tragedijos ir nesu linkęs to sureikšminti.Žinoma, sunku pripažinti, kad pasukai ne tuo keliu. Tačiau reikia sugebėti laiku sustoti, apsisukti ir žengti kitu.

– Ką apie tai mano laidos kūrėjai?

– Laidos kūrėjai turi savo matymą ir savo nuomonę – visa tai jie ir demonstravo eteryje. Po mūsų pokalbių buvo laiko, per kurį laukėme, ar kas nors pasikeis, tačiau matėme, kad nelabai noriai keičiasi.Toks laidos formatas ir tokia forma kažkur gali būti, gal netgi ne televizijoje. Tačiau LRT televizijoje sekmadienio vakarą geriausių laiku reikėjo linksmesnės, jaukesnės laidos, kurią būtų galima žiūrėti vienam ar su kompanija, smagiai pasijuokti ir gerai praleisti laiką. Nesinorėjo pigaus humoro, lėkštų juokelių.

Būtume atlaidžiai žiūrėję į laidos reitingus, jei laida būtų atitikusi lūkesčius. Tačiau, kai sunku rasti žiūrovą, kuriam ši laida patiktų, supranti, kad ir pats esi panašiai nusprendęs.

– Ką atrėžtumėte tiems, kurie galvoja, kad LRT televizija yra sustabarėjusi ir neieško naujų formų, sprendimų?

– Tai, ką mes matėme socialiniuose tinkluose ir naujose platformose – tikrai teikia vilčių. Jautėsi pagyvėjimas bei nemažas dėmesys ir šiai laidai. Nieko nuostabaus, nes ir aš pats esu ir Beatos, ir Andriaus gerbėjas.

Visiems jų gerbėjams norėčiau pasakyti, kad jie neturėtų nusivilti, nes Beata lieka mūsų radijo laidoje, o su Andriumi tęsime bendradarbiavimą ir lauksime kitų jo pasiūlymų. Manau, kad pagal savo būdą ir mąstymą jis šimtu procentų tinka LRT televizijai. Jis man tapatus su LRT veidu ir toks liks. Tai, kas nepavyko, – nepavyko. O dabar ieškosime kitų formatų, sprendimų ir idėjų.

– Kas bus rodoma sekmadienio vakarais vietoj šios laidos?

– Per naktį naujos laidos nesukuriamos. Tad sekmadienio vakarais grįšime prie įprastos programos – rodysime gerus filmus. Žinoma, neatmetu galimybės, kad po Naujųjų metų sulauksime įdomios prasmingos pramogos, kuri tiktų sekmadienio vakarui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.