„Auksinio balso“ retro karaliumi tapo D. Norvilas-Deivis

LRT televizijos muzikinis projektas „Auksinis balsas“ nukėlė į retro vakarą, kurio nugalėtoju žiūrovai išrinko Deividą Norvilą-Deivį. Dar ir šį kartą projekto nepaliko nei vienas dalyvis.

Surinkęs daugiausiai žiūrovų balsų "Auksinio balso" retro vakaro nugalėtoju tapo Deivis.<br>V.Balkūno nuotr.
Surinkęs daugiausiai žiūrovų balsų "Auksinio balso" retro vakaro nugalėtoju tapo Deivis.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 19, 2014, 1:06 AM, atnaujinta Jan 26, 2018, 5:45 PM

Retro vakarą daina „Save Last Dance For Me“ pradėjo Antanas Zakarauskas. Su dailiomis retro šokėjomis praėjusio amžiaus šeštojo dešimtmečio dainą atlikęs dainininkas sulaukė komisijos nario V.Lukočiaus pagyrų dėl pagerėjusios sceninės laikysenos.

Tačiau pasirodymą vertinusi muzikologė Zita Kelmickaitė pasigedo aistros ir veiksmo.

„Antanai, jūs kartais išgeriate?“ – atlikėjo paklausė komisijos narys Zbignevas Levickis, palinkėjęs jam kitą sykį labiau atsipalaiduoti.

Komisijoje šeštadienio vakarą teisėjavęs buvęs Seimo narys, teatro režisierius Julius Dautartas kolegų nuomonei pritarė.

Temperamentingai į sceną įsiveržęs antrasis atlikėjas Deividas Norvilas-Deivis atliko dainą „Sing Sing Sing“. Su profesionalia šokėja Katerina Voropaj jis sukūrė šmaikštų mini spektaklį, sužavėjusį ir publiką, ir komisiją.

Z.Kelmickaitė prisipažino, jog šokėjos nepažino, tačiau, pagyrusi pasirodymą, muzikologė Deiviui skyrė maksimalų balų skaičių.

„Šiais laikais padaryti gerą šou ir ką nors nustebinti yra sudėtinga, o tau tai pavyko“, – Deivį pagyrė ir Z.Levickis, ir J.Dautartas.

Jurga Šeduikytė pasirinko Andy Williamo „Exodus“. Rimtas kūrinys atskleidė galingą dainininkės vokalą ir platų balso diapazoną. „Jurga, tu esi mano nuostabiausia tai, ko aš neturiu“, – susižavėjęs pasirodymu juokaudamas prisipažino projekto vedėjas aktorius Arūnas Sakalauskas.

„Sveikinu jūsų hipišką ir pacifistinį retro. O tai, ką jūs darėte su savo balsu – ypač nustebino“, – dainininkę gyrė Z.Levickis.

„Tai buvo puikus pasakojimas ir įrodymas, kaip ir retro vakare galima pasirinkti išmoningai. Jūsų balsas šiandien nustebino naujomis spalvomis“, – susižavėjusi kalbėjo Z.Kelmickaitė ir dainininkei skyrė maksimalų balą – 10.

Patyręs scenos vilkas Egidijus Sipavičius į sceną įsiveržė su temperamentingąja Domenico Modugno „Volare“ ir būriu žavių šokėjų. „Keistoka aranžuotė, bet man ji patiko“, – dainininką pagyrė dirigentas V.Lukočius.

„Jums labai tinka dainuoti itališkai, galėtumėte visus savo hitus perdainuoti šia kalba“, – E.Sipavičiui patarė Z.Levickis.

Kristina Jatautaitė su garsiąja Marilyn Monroe „I Wanna By Loved By You“ iš Billy Wilderio legendinio filmo „Džiaze tik merginos“ scenoje ir gundė, ir žavėjo. Dainininkei asistavo trys šokėjai.

Z.Levickį dainininkės pasirodymas taip sužavėjo, kad jis pasiteiravo, ar ši neturinti savo repertuare ir daugiau Marilyn Monroe dainų.

„Ji turi visus duomenis. Taigi, jūs turite šalia ne tik žavią blondinę, bet blondinę, kuri dar ir puikiai dainuoja“, – K.Jatautaitę gyrė Z.Kelmickaitė ir patarė projekto vedėjams A.Sakalauskui ir Giedriui Savickui prieš tokią moterį pasitempti.

Klaipėdietė K.Jatautaitė surinko maksimalų komisijos balsų skaičių – 40.Taip pat klaipėdietis Edgaras Lubys atliko „Fever“ (Little Willie Johno 1956 m. dainą). Jo pasirodymą gaubė mažytė paslaptis – po skrybėle dainininkas laikė baltą pelę, kuri kantriai tupėjo jam ant galvos, kol jis sudainavo kelis posmus. Vėliau gyvūnas nuropojo dainininko kūnu žemyn ir nubėgo į scenos pakraštį.

„Jis prikausto savo žvilgsniu ir balsu, o ne kažkuo kitu“, – dainininką gyrė Z.Kelmickaitė.Tuo tarpu Z.Levickis susižavėjo ne tik dainininko balsu ir galimybėmis, bet ir išpaišytais ūsais.

„Jūs esate apdovanotas ne tik puikiu balsu, bet ir aktoriniais sugebėjimais“, – pasirodymu žavėjosi režisierius J.Dautartas.

E.Lubiui visi komisijos nariai skyrė dešimtukus.

Monika Liu pasirinko dainą „Cry Me a River“, kurią 1953 m. išgarsino Julie London. Jausmingai dainą atlikusi jaunoji dainininkė sulaukė audringo publikos palaikymo ir projekto vedėjų A.Sakalausko ir G.Savicko liaupsių.

„Tai buvo tikrai nostalgiškas dainavimas. Labai gražiai skambėjo jūsų aksominis balsas, buvo ir šilko, ir lūkesčio“, – kalbėjo G.Savicko „žodžių ekvilibriste“ pavadinta Z.Kelmickaitė.

„Man retro labiau asocijuojasi su gerbūvio muzika, o jūsų pasirodymas buvo rūstus“, – svarstė Z.Levickis, prisipažinęs, kad nepatyrė malonumo ir pasitenkinimo.

J.Dautartas, pastebėjęs dainininkės jaudulį nusprendė pasirodymą įvertinti dešimtuku su minusu.

V.Lukočiui Monikos Liu pasirodyme nesulaukė veiksmo kulminacijos ir atomazgos, todėl įvertino 9 balais.

Daiva Starinskaitė pasirinko prieš trejus metus mirusios skandalingosios britų dainininkės Amy Winehouse dainą „Valerie“. Komisijos nariui J.Dautartui pasirodė, kad atlikėjai trūksta pasitikėjimo savimi, įtaigos ir kontakto su kalausytojais. O Z.Kelmickaitė prisipažino, jog vis tebesitiki sulaukti iš dainininkės iššūkio.

Dirigentui V.Lukočiui dainininkės pasirodymas labai patiko ir jis pasirodymą įvertino 10 balų.

Z.Levickis pirmiausiai įvertino pasikeitusį dainininkės įvaizdį ir pasidžiaugė, kad ji išsivadavo iš ilgų, plačių drabužių, dengiančių jos figūrą. Pagyręs atlikimą muzikas dainininkės pasirodymą taip pat įvertino 10 balų.

Rokeris Povilas Meškėla retro vakarui pasirinko Barto Hawado „Fly Me To The Moon“, kurią 1954 m. atliko Frankas Sinatra.

Z.Kelmickaitei pritrūko jausmingumo: „Matyt, tos dailios panelės šokėjos jus išblaškė“.Z.Levickiui priešingai, pasirodė, kad P.Meškėla merginų gundymams nepasidavė, jam pasirodymas patiko, ir jis skyrė 10 balų.

Paskutinė scenoje pasirodė Aistė Lasytė, kuri atliko Annette Hanshaw „I Love a Ukulele“. Ant milžiniškos baltos kėdės scenoje sėdinti dainininkė grojo maža gitara, pasirodymą lydėjo pučiami milžiniški muilo burbulai.„Burbulų nepūsiu, Aiste, jums pasiseka tie jūsų maži spektakliukai, kurie yra nuoširdūs ir tikri“, – dainininkę pagyrė Z.Kelmickaitė.

J.Dautartas taip pat pagyrė „Liūdnų slibinų“ solistę ir skyrė jai 10 balų.

Atlikėjai komplimentų ir 10 balų nepagalėjo ir dirigentas V.Lukočius.

Komisijos balsavimas lėmė, kad maksimalų balų skaičių – po 40 – surinko trys atlikėjai – K.Jatautaitė, A.Lasytė ir E.Lubys.

Žiūrovų nuomonė buvo kiek kitokia. Pirmąją vietą, surinkęs per 10 tūkstančių balsų, pelnė D.Norvilas-Deivis.

Šį šeštadienio vakarą nė vienas „Auksinio balso“ dalyvis dar neiškrito iš projekto.

Galutinė vakaro lentelė, susumavus žiūrovų ir komisijos balsus, yra tokia:

1. Deivis Norvilas 91 balas.

2. Jurga Šeduikytė 85 balai.   3. Edgaras Lubys 82 balai.

4. Aistė Lasytė 80 balų.

5. Monika Liu 76 balai.

6. Kristina Jatautaitė 64 balai.

7. Povilas Meškėla 62 balai.

8. Egidijus Sipavičius 52 balai.

9. Antanas Zakarauskas 46 balai.

10. Daiva Starinskaitė 39 balai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.