„Auksiniame balse“ – vėl Deivio triumfas, krito D. Starinskaitė

Šeštadienio vakarą „Auksinio balso“ konkurse skambėjo lietuviškos dainos. Geriausiu atlikėju žiūrovai ir komisija išrinko Deividą Norvilą-Deivį, atlikusį jausmingą Giedriaus Kuprevičiaus baladę „Skriski, skriski, Lietuvėlėn“. Šį vakarą pirmą kartą su projektu atsisveikino vienas dalyvis – mažiausiai žiūrovų balsų surinkusi Daiva Starinskaitė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-26 00:53, atnaujinta 2018-01-24 16:15

Atlikėjų pasirodymus vertino ta pati komisija, kaip ir praėjusį šeštadienį – muzikologė Zita Kelmickaitė, smuikininkas Zbignevas Levickis, režisierius Julius Dautartas ir dirigentas Vytautas Lukočius.

Lietuviškų dainų vakarą pradėjo Egidijus Sipavičius su legendinės grupės „Hiperbolė“ daina „Išgalvotas gyvenimas“.

Komisijos nariui J.Dautartui patiko nostalgiška E.Sipavičiaus improvizacija ir jis skyrė dainininkui 10 balų. Jam pritarė ir Z.Kelmickaitė.

Z.Levickiui, kuris taip pat skyrė didžiausią balą – 10, E.Sipavičiaus atlikimas patiko net labiau nei „Hiperbolės“. Paskutinį dešimtuką atlikėjui skyrė dirigentas V.Lukočius.

E.Sipavičius surinko maksimalų komisijos balų skaičių – 40.

Antroji scenoje pasirodė Jurga Šeduikytė, pasirinkusi grupės „Šiaurės kryptis“ dainą „Meilė ir aviacija“, kuriai žodžius parašė Kristijonas Vildžiūnas. Su armonika dainininkei pritarė muzikantas Arnoldas Lukošius.

„Visada laukiu Jurgos pasirodymo, galvodama, kur ji dabar ners ir ką ji dar sugalvos. Man jūsų pasirodymai – tikras muzikinis detektyvas“, – J.Šeduikytę gyrė Z.Kelmickaitė ir įvertino 10-u.

„Buvo tobula. Pakaks kičinių numerių, te klesti tikras menas“, – pasidžiaugė Z.Levickis, taip pat skyręs maksimalų balą.„Mano pirmasis skrydis, kai man duos licenciją, bus kartu su Jurga“, – pašmaikštavo V.Lukočius ir skyrė Jurgai 10 balų.

Šmaikštieji konkurso vedėjai Arūnas Sakalauskas ir Giedrius Savickas trumpam nutraukė dainininkų pasirodymus, scenoje pasveikindami gimtadienį šventusią Z.Kelmickaitę.

Povilas Meškėla pasirinko „Rojaus tūzų“ dainą „Drugys“. „Man atrodo, kad ši daina neatskleidė jūsų balso ir ribojo jūsų vokalinius gebėjimus“, – pastebėjo J.Dautartas, įvertinęs dainininko pasirodymą 9 balais.

„Kai visi laukia smarkaus riaumojančio balso vyro, man priešingai – patiko jūsų rami melodinga daina, kupina gyvenimo išminties ir su tuo plevenančiu drugiu“, – pasirodymu pasidžiaugė Z.Kelmickaitė ir įvertino 10 balų.

„Nuo jūsų dainos visiškai atsipalaidavau ir net pagalvojau, gal aš net neturiu smegenų?“ – pajuokavo Z.Levickis ir, žvelgdamas į „liūdintį Povilą“, nusprendė skirti jam 10 balų.

Pasidžiaugęs gražiais nuskambėjusia populiaria autorine „Rojaus tūzų“ daina, prie aukštų vertinimų prisidėjo ir dirigentas V.Lukočius.

Deividas Norvilas-Deivis jausmingai sudainavo Giedriaus Kuprevičiaus dainą „Skriski, skriski, Lietuvėlėn“ iš miuziklo „Devynbėdžiai“.

Režisieriaus J.Dautarto nuomone Deivis idealiai atliko kompozitoriaus G.Kuprevičiaus baladę ir skyrė jam 10 balų.

„Tai, ką jūs padarėte šiandien, taip elgtis scenoje negalima. Ką jūs ten sumanėte? Kur jūs susiruošėte skristi?“ – paklausė Z.Kelmickaitė, nesupratusi, kodėl dainininkas scenoje nusimetė švarką ir nusirišo kaklaraištį. Jos nuomone, tai nebuvo tikras jausmų proveržis ir skyrė 9 balus.

„Kai jūs puolėte nusirenginėti, pamaniau, kad tuoj į sceną atbėgs merginos, nes jūsų visi pasirodymai vyksta su merginomis“, – Deivio pasirodymą aptarinėjo Z.Levickis, įvertinęs jį tik 8 balais.

„Artėja Vėlinės, matyt, mano kolegų nuotaikos labai rudeniškos. Manau, kad Deivis atskleidė visą dainos grožį turinį ir parodė, kaip jaučia tą dainą“, – nusprendė V.Lukočius, pasirodymą įvertinęs dešimtuku.

Kristina Jatautaitė atliko vieną iš pačių populiariausių Džordanos Butkutės (ji šį vakarą savo koncertu „Nesudeginta ant laužo“ drebino sostinę) hitą „Nemylėjau tavęs“.

J.Dautartas pagyrė dainininkę už subtilią muzikinę parodiją ir skyrė klaipėdietei 10 balų.

„O man kaip tik reikėjo Kristinos, o ne Džordanos“, – paprieštaravo Z.Kelmickaitė ir įvertino dainininkę, kuri dainavo labai panašiu į D.Butkutės balsu, 9 balais.

„Kol Kristina neatsisuko, net neįtarėte, kas čia dainuoja“, – kolegoms papriekaištavo V.Lukočius, skyręs 10 balų.

„Liūdnų slibinų“ solistė Aistė Lasytė sudainavo savo kūrybos dainą „Jeigu aš būčiau vyras“. „Labai graži emancipacinė dainelė“, – sudėtingą dainininkės kūrinį įvertino Z.Levickis, skyręs 10 balų.

„Niekada neabejojau, kad Aistė yra ne tik dainininkė, bet ir labai gera aktorė“, – pasidžiaugė Z.Kelmickaitė, taip pat skyrusi 10 balų.

„Ji ne aktorė, o multitalentas“, – pertraukė muzikologę V.Lukočius, susižavėjęs unikalia dainininkės klausa ir skyręs 10 balų. Kartu su J.Dautarto skirtu 10-uku, A.Lasytė surinko 40 balų.

Monika Liu, pasirinkusi jautrią iš gyvenimo pasitraukusio aktoriaus Sauliaus Mykolaičio dainą „Nemiga“ (pagal Williamo Shakespeare'o eiles), vertinimo komisiją nuteikė jausmingai. Visi keturi komisijos nariai Monikai skyrė po 10 balų.

Antanas Zakarauskas atliko savo kūrybos dainą „Su tavim“, kurią jis sukūrė būdamas 16-os.

„Mane ji sugrąžina 20 metų atgal“, – sakė dainininkas, prisipažinęs, kad dainą kūrė mylimai merginai. Z.Kelmickaitę papirko dainininko atvirumas ir ji skyrė 9 balus. Tiek pat balų pasirodymą įvertino ir J.Dautartas.

„Sukūrėte puikią oratoriją apie meilę“, – atlikėją 10-ia balų paskatino Z.Levickis.

„Buvote savo vandenyne ir savo meilės jūroje“, – pagaliau savo stilių atradusį dainininką atradusį pagyrė V.Lukočius, taip pat atidavęs 10 balų.

Priešpaskutinė scenoje pasirodžiusi Daiva Starinskaitė atliko grupės „Nerija“ dainą „Stebuklinga diena“.

Su publikos palaikymu dainininkės pasirodymą 10 balų įvertino V.Lukočius, Z.Kelmickaitė, Z.Levickis ir J.Dautartas, palinkėję jai neužmigti ant laurų.

Klaipėdietis Edgaras Lubys lietuviškos dainos vakarui pasirinko dainą „Pasakyk kažką gražaus“ iš savo naujojo albumo.

Režisieriui J.Dautartui šis pasirodymas pasirodė ne toks ryškus, kaip iki šiol, todėl jis skyrė 9 balus.

„Tai, ką mes matėme iki tol, buvo žymiai stipriau“, – kolegai pritarė ir Z.Kelmickaitė, taip pat atidavusi 9 balus.

„Muzikinė dainos forma išsklaidė dainos turinį“, – pastebėjo Z.Levickis, pritaręs kolegoms su 9 balais. Tačiau V.Lukočius E.Lubio dainą įvertino 10 balų.

Komisijos balsavimas lėmė, kad maksimalų balų skaičių – po 40 – surinko keturi atlikėjai – E.Sipavičius, A.Lasytė, M.Liu ir D.Starinskaitė.

Pirmąją vietą, surinkęs 17 709 žiūrovų balsus, pelnė D.Norvilas-Deivis. A.Lasytė surinko 14 098 balsus, E.Lubys – 11 326 balsus.

Galutinė vakaro lentelė, susumavus žiūrovų ir komisijos balsus, yra tokia:

1. Deivis Norvilas 103 balai.

2. Aistė Lasytė 98 balai.

3. Jurga Šeduikytė 95 balai.

4. Edgaras Lubys 92 balai.

5. Monika Liu 92 balai.

6. Kristina Jatautaitė 71 balas.

7. Povilas Meškėla 62 balai.

8. Egidijus Sipavičius 62 balai.

9. Antanas Zakarauskas 55 balai.

10. Daiva Starinskaitė 50 balų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.