Devyndarbio Deivio Norvilo laimė – toli nuo šou blizgesio

Netapti įvaizdžio vergu, neapsimetinėti, sugebėti atsitraukti ir leisti žiūrovams pailsėti nuo savęs. Šias pamokas sakosi išmokęs dainininkas Deivis Norvilas (34 m.), įspūdingai startavęs naujame LRT televizijos šou „Auksinis balsas“ sezone.

Praėjusį šeštadienį „Auksiniame balse“ Deivis buvo pripažintas retro karaliumi. Anksčiau jis nugalėjo ir roko mūšyje.<br>V.Balkūno nuotr.
Praėjusį šeštadienį „Auksiniame balse“ Deivis buvo pripažintas retro karaliumi. Anksčiau jis nugalėjo ir roko mūšyje.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Oct 26, 2014, 9:33 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 2:24 PM

Deiviui reikėtų pagalvoti porą valandų, kad surikiuotų visas TV laidas, kuriose teko filmuotis, rašo „Lietuvos ryto" žurnalas „TV antena".

Buvo laikas, kai jo veidą perjungdamas kanalus galėdavai pamatyti trijuose iš jų tuo pat metu. Vienoje laidoje – „Žvaigždžių duetai“ – jis sutiko būsimą žmoną. Tačiau atėjo akimirka, kai dainininkas pajuto – kamerų jam jau per daug.

Lietuvoje sunkiai rasite artistą, kuris sakytų: „Aš eteryje esu per dažnai.“ Savimeilė ir noras reklamuotis neleidžia sakyti „ne“, kai sulauki skambučio iš televizijos.

Deivis šiandien mąsto kitaip. „Aš sąmoningai beveik visiškai dingau iš ekrano. Save per televizorių matydavau pernelyg dažnai. Supratau, kad jei mane tai erzina, tai kaip jaučiasi kiti?

Pradėjau atidžiau rinktis laidas, kuriose dalyvauti. Anksčiau eidavau visur, kur tik pakviesdavo, o tada man pačiam pasidarė nuobodu. Reikėjo pertraukos“, – pasakojo „Auksiniame balse“ dalyvaujantis dainininkas.

Dalyvauti jam kol kas sekasi puikiai. Ne vienoje jau parodytoje laidoje žiūrovų balsavimo lentelėje Deivis konkurentus paliko toli už nugaros. Kad ir kaip būtų, samprotauti apie pergalę jis kol kas neskuba.

„Tai dar tik pradžia. Aš visai nepykčiau, jei laimėtų, pavyzdžiui, Monika Liu. Seniai ją pažįstu. Drąsiai statyčiau už ją.

Tai, kad žiūrovai taip mane palaiko, man yra staigmena. Porą metų manęs mažai buvo eteryje, pasinėriau į muzikinio teatro reikalus. Gal žmonės manęs tiesiog truputį pasiilgo?“ – nusijuokė Deivis.

P Per keliolika karjeros metų Deivis matė visko: laikų, kai buvo mažai kam reikalingas, mėnesių, kai koncertuodavo kasdien, pirmų vietų „topuose“ ir išleistų albumų, kurių mažai kas klausė.

Televizija jį priėmė išskėstomis rankomis. Nuo pramogų baseine (projekte „Šuolis“) iki vedėjo darbo laidoje apie estradą ar „Žvaigždžių duetų“ – ko tik jis eteryje nėra daręs.

„Buvo smagu, bet nuolatinis rodymasis telike turi ir trūkumų.

Gal kas ir nepatikės, bet pasakysiu štai ką. Dabar man įdomu žiūrėti į kitus dainininkus, kurie nuolat sukasi TV projektuose.

Jie mano, kad jei ten nesirodys, tai bus labai didelė problema, niekas neis į jų koncertus. Savo kailiu įsitikinau, kad tai mitas.

Kai manęs sumažėjo televizijoje, koncertų net padaugėjo. Man atrodo, jei žmonės tavęs prisižiūri per teliką, tai ko jiems eiti į koncertą ir mokėti už bilietą. Jie ir taip puikiai žino, kaip tu atrodai ir ką dainuoji“, – nusijuokė Deivis.

Prieš ketverius metus jis išleido kol kas naujausią savo albumą „Lietuva“ – su daug ironijos ir originaliomis dainomis. Reikia pripažinti – jis buvo beveik nepastebėtas.

Karjera greitai pasisuko kiek kita linkme – Deivis vis dar kartais groja su savo grupe, tačiau dažniau dainuoja muzikiniuose spektakliuose ir koncertuoja su žmona Renata.

„Dainuojame popklasiką, tačiau beveik visada padainuoju ir savo kūrinius. Nebūna koncerto, kad nedainuočiau mane išgarsinusios dainos „Mergytei“.

Šią savaitę dainuosiu muzikiniame spektaklyje „Daktaras“, tada – miuziklo „Devynbėdžiai“ premjera, po to – vėl koncertai. Darbų netrūksta.

Pamažu kuriu naujas dainas ir jas būtinai parodysiu. Tik neapsisprendžiu – angliškai dainuosiu ar lietuviškai. Dabar aš tiesiog niekur neskubu“, – į populiarumo varžybas jau nesiveržia Deivis.

J Jis raukosi, kai „Auksiniame balse“ vis pavadinamas operos atlikėju.

„Nesu aš joks operistas. Galiu kelias arijas padainuoti, bet iš operos tikrai duonos nevalgau.

Dabar į viską žiūriu paprasčiau, neprisirišu prie vieno stiliaus. Aš niekada ir nežinojau, kuriam žanrui save priskirti. Ką duoda gyvenimas, tą ir paimu. Darau, kas žmonėms patinka, man gera nuo to“, – nusijuokė Deivis.

Nuo popscenos nusigręžti jis nenori. Dar daugiau – visai norėtų pabandyti laimę „Eurovizijos“ atrankoje.

„Net turiu dainą, prie kurios dirbau metus, galvodamas būtent apie „Euroviziją“. Paprašiau Ericos Jennings, kad tekstą į anglų kalbą išverstų.

Tačiau šio konkurso atrankos taisyklės man atrodo keistokos. Nenorėčiau aštuonias savaites dainuoti svetimas dainas, o tada susitaikyti su tuo, kad mano dainą gali atlikti kas nors kitas. Man tai netinka“, – neslėpė Deivis.

Pramogų pasaulio tuštybės prisiragavęs dainininkas dabar rečiau pasirodo ne tik televizijoje. Sušių restoranų ir užuolaidų salonų atidarymuose, kur viename kvadratiniame metre stovi trys dainininkai ir TV laidų vedėjai, jį pamatyti irgi pavyks retai.

„Mano gyvenimas dabar sukasi aplink šeimą ir namus. Namai – prie Vilniaus, sodyba – Zarasuose. Reikalų užtenka – štai, eisiu obuolių surinkti. Ramus, gražus gyvenimas“, – nusijuokė Deivis.

Su žmona Renata jis augina ketverių sūnų Emilį ir vienuolikmetę žmonos dukterį iš pirmosios santuokos Vanesą. Sūnus jau buvo užsiropštęs į sceną per Deivio ir Renatos koncertus.

„Jam labai patinka dainuoti. Turi puikią klausą – sakau ne todėl, kad norėčiau pagirti savo vaiką. Bet, šmikis, su manimi dainuoti nenori. Jis jau lanko Artūro Noviko dainavimo mokyklėlę. Atvirai kalbant, visai norėčiau, kad sūnus sektų mano pėdomis“, – prisipažino Deivis.

K Koncertuoti su savo gyvenimo moterimi gali būti iššūkis net ir visko mačiusiems vyrams – nemažai scenos porų skundžiasi, kad dėl to jaučia papildomą įtampą namuose.

„Mes tokios problemos neturime. Žinoma, kartais pasakau, kad Renata scenoje tą ar aną padarė neteisingai. Bet ji nėra akiplėša – išklauso, supranta, kad scenoje turiu kiek daugiau patirties.

Kaip dalijamės pinigus? Renata tai patiki man. Jai nelabai patinka tvarkyti šeimos finansų“, – nusijuokė Deivis.

Š Šeima jį privertė ir į piniginę pažvelgti kitaip. Deivis sako, kad negalėtų palyginti uždarbio tais laikais, kai buvo vienas, ir dabar.

„Kai dar mokiausi Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, po koncertų pinigus dėdavau į stalčių. Tada pasiimdavau šimtinę, eidavau į miestą, kurso draugus pavaišindavau. Ta pinigų krūvelė vis augo, net nebuvo aišku, ką su jais daryti – nesigiriu, bet taip tikrai buvo.

Dabar viskas kitaip – pinigai kišenėje neužsiguli. Reikia bankui paskolą mokėti, namais rūpintis, tačiau mums visko pakanka“, – pasakojo dainininkas.

Ko išmoko per visus tuos metus, praleistus muzikos pasaulyje? Deivis susimąsto tik trumpam.

„Neapsimesti tuo, kas nesi. Buvo laikas, kai stengiausi atrodyti piktesnis, agresyvesnis, tikras rokeris, pateisinti tam tikrą įvaizdį.

Bet mane daug ko išmokė koncertai su Eduardu Kaniava. Su juo išėjau tikrą muzikos ir gyvenimo mokyklą – pamačiau, kaip šiltai jis elgiasi, bendrauja su žmonėmis.

Reikia būti savimi – paprastu, negailinčiu gero žodžio. Gal yra manęs nemėgstančių, bet nesu nieko įskaudinęs ar ant gerklės užmynęs.

Svarbiausia – nekurti pozos, nes žmonės tai jaučia. Būdamas savimi aš išlošiau. Gerai, pavaidinsi žvaigždę, o kas toliau? Nieko. Nulis“, – nusijuokė Deivis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.