Žinoma būrėja atskleidė, kodėl negalima verkti prie karsto

„Mano mirusio vyro vėlė net septynerius metus buvo mūsų namuose. Kai jis mirė, jautėme, kaip vaikšto po namus. Būdavo naktį nei iš šio, nei iš to užsidega šviesa. Tai iš tiesų labai siaubinga“, – atskleidžia anksti našle tapusi renginių režisierė parapsichologė Dalytė Draskinienė.

D.Draskinienė.
D.Draskinienė.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 29, 2014, 10:59 AM, atnaujinta Jan 24, 2018, 7:36 AM

„Svarbiausia numirėliui yra žvakė, jokiu būdu prie karsto negalima labai daug verkti. Tu neduodi jam išeiti anapilin, tu jį laikai pririšęs šitame pasaulyje ir jis vėliau klaidžioja, neranda sau vietos. Ypač taip būna su žmonėmis, kurie nusižudo arba netikėtai miršta. Tas pat buvo su mano vyru“, – patirtus išgyvenimus po vyro mirties laidoje „Pasaulis X“ („Lietuvos ryto“ televiziją) jau šį penktadienį, spalio 31 d., 20.55 val. pasakos D. Draskinienė.

Laidoje – Vėlinių ritualai, mistinės istorijos ir nepaaiškinami reiškiniai.

Mirusiuosius prisimename ne tik maldomis, Vėlines minime ir gausiai lankydami kapus. Lietuviai ypač myli savo mirusiuosius, gal kartais labiau nei gyvuosius.

„Prabangūs antkapiai, paminklai – mados reikalas arba noras pasipuikuoti prieš kaimynus ir gimines. Mirusiam žmogui, manau, nelabai svarbu, ar antkapis už šimtą litų, ar už tūkstantį, ar už dar daugiau. Iš tiesų verta parodyti tik ženklą, kad čia tas žmogus palaidotas, kad tai svarbi vieta ir kad artimieji galėtų susirinkti ir melstis prie to žmogaus kapo už jo sielą”, – sakė kūno teologijos lektorė Monika Palilionė. Ji priminė, kaip Rusijoje karstas puošiamas deimantais, o pagalvėlės siuvinėjamos aukso siūlais. Prie tokio kapo, kuriame guli ištisas lobis, statomi sargybiniai.

Altajaus krašto žiniuonė Liudmila Krapienė dalijosi patirtimi, kaip jai pavyko net kelis kartus trumpam atitolinti artimųjų mirtį. „Mirtis yra energija ir ją galima valdyti. Kitaip tariant, tikrai su mirtimi galima susitarti, bet reikia nebijoti. Jeigu bijosi, nepavyks“, – sakė Liudmila Krapienė.

„Pasaulis X“ – penktadieniais 20.55 val. per „Lietuvos ryto“ TV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.