9-mečiui tekę likimo smūgiai būtų nepakeliami ir suaugusiam

Daugybė ligų, mirusi motina, avarijoje žuvusi močiutė. Tokius likimo smūgius tenka patirti devynerių metų Mantui. Berniukas serga cerebriniu paralyžiumi, kenčia nuo šlapimo takų navikų, skoliozės. Jam išoperuotas vėžio apimtas inkstas, o smegenų pakitimai sukelia epilepsijos priepuolius.

Mantas.
Mantas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-30 12:59, atnaujinta 2018-01-24 03:16

Mantuko šeimoje 5 mažamečiai vaikai. Mantuko atrankos anketą pildė socialinė pedagogė ir berniuko močiutė.

Kol „Išsipildymo akcijos“ kūrėjai rinko informaciją apie herojuką, jo šeimą užgriuvo didžiulė nelaimė: Mantuko močiutė, kuri labai rūpinosi vaikais ir juos prižiūrėjo, kai mama gydėsi vėžį, žuvo autoavarijoje. Joje nukentėjo ir Mantuko mama.

„Išsipildymo akcijos“ kūrėjai dar spėjo aplankyti moterį. „Manęs nebežiūrėkit, man nieko nebereikia. Jūs tik padėkit mano Manteliui...“ – tokie buvo herojuko mamos paskutiniai žodžiai. Moteris mirė. 

Išsipildymo akcija 2014“ kviečia ištiesti pagalbos ranką ne tik Mantukui, bet ir keturiems jo broliams ir sesėms, likusiems našlaičiais. 

„Išsipildymo akcija 2014“ iš viso pristatys 7 skirtingas istorijas, kurių herojukams reikia mūsų pagalbos. 

Šių metų „Išsipildymo akcijos“ finalas lapkričio 29 dieną bus tiesiogiai transliuojamas per TV3. 

TV3 ir SEB banko organizuojamai „Išsipildymo akcijai“ galima aukoti ir telefonu: 1890 (auka 2 litai), 1891 (auka 5 litai), 1892 (auka 10 litų) ir www.aukok.lt.

Paramos projektas „Išsipildymo akcija“ sėkmingai gyvuoja jau nuo 2003 metų. Per akcijos gyvavimo metus geros valios žmonės paaukojo beveik 25 milijonus litų. Už suaukotas lėšas mažieji ligoniukai ir likimo nuskriausti vaikai gavo reikalingą gydymą bei būtiniausią pagalbą. Vaikams buvo perkami vaistai, atliekamos operacijos, perkama medicininė įranga, gerinama buitis ir teikiama papildoma reabilitacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.