Nužudytai žurnalistei V.Stankutei - speciali „TV Pagalbos“ laida

Pirmadienio pavakarę TV3 surengė specialią „TV Pagalbos“ laidą, kuri buvo skirta pagerbti, kaip įtariama, šeštadienį nužudytai buvusiai šios laidos žurnalistei Viltei Stankutei-Butkienei.

Viltės Stankutės-Butkienės artimieji sukrėsti dėl jos brutalaus nužudymo.<br>„Facebook“ nuotr.
Viltės Stankutės-Butkienės artimieji sukrėsti dėl jos brutalaus nužudymo.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 29, 2014, 4:51 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 12:32 AM

Aukos atminimui skirtą laidą vedė žurnalistas Egidijus Knispelis. Jis laidos metu neslėpė sielvarto, o jo akys tiesiog drėko nuo ašarų. „Tik vakar po pietų sužinojome, kad vienos mūsų komandos narės, Viltės, netekome. Ji buvo brutaliai nužudyta. Man pačiam sunku tuo patikėti“, - sakė Knispelis.

Į specialią laidą atvyko ir nužudytosios giminaitis, policijos pareigūnas Dalius Mackela. „Ta žinia buvo labai liūdna. Ne be reikalo ji buvo Viltė. Ji visada nešdavo viltį į kitas šeimas. Ji turėjo didelę širdį ir jos užtekdavo visiems. Labai gaila, kad jos nebėra tarp mūsų“, - liejo nuoskaudą jis.

Jis tikino, kad likusiai našlaitei Viltės dukrai artimieji galės pasakoti, kokia nuostabi buvo jos mama. Specialios „TV Pagalbos“ laidos metu buvo rodomi seni laidos reportažai su V.Stankute-Butkiene. Juos stebint išties matyti, kad žurnalistė ne tik puikiai atlikdavo savo darbą, bet ir nestokojo tikros užuojautos tiems, kuriems labiausiai reikėdavo jos pagalbos. 

Į televizijos studiją atvykęs D.Mackela nestokojo pagyrų ir į pagalbą suskubusiems piliečiams bei puikiai savo darbą atlikusiems pareigūnams.

„Nuo pirmųjų akimirkų teko būti įvykio vietoje. Dėkoju savo kolegoms, kurie padarė kas žmogiškai neįmanoma – išsiaiškino nusikaltimą per 24 valandas“, - sakė jis.

Anot jo, labai daug geranoriškų žmonių suteikė naudingos informacijos, o pareigūnai nuo tos minutės, kada buvo sužinota apie nusikaltimą, dirbo be atokvėpio.

Laidos vedėjo E.Knispelio paklaustas, kodėl apskritai galėjo būti įvykdyta tokia kraupi žmogžudystė, jis sakė manąs, kad viskas atsitiko dėl įtariamo žmogžudžio pavydo. Tiesa, jo žiniomis, V.Stankutės-Butkienės  santykiai su įtariamuoju seniai buvo nutrūkę.

„Mes patys jo nematėme, bet nelaukiame ir bijome tos akimirkos, kada galėsime paskutinį kartą pažvelgti į jos užmerktas akis“, - laidos metu netvardė emocijų E.Knispelis.

Jo žiniomis, nelaimingosios žurnalistės laidotuvės numatomos Naujųjų metų išvakarėse - gruodžio 31-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.