LNK projektui „Supermiestas“ diriguos Inga Jankauskaitė

Sausio 18-ąją LNK eteryje startuos naujas televizijos projektas „Supermiestas“, kurio pagrindine vedėja taps Inga Jankauskaitė. Aktorei jai talkins „radistai“ Jonas Nainys ir Rolandas Mackevičius.

Aktorė I.Jankauskaitė bus LNK projekto „Supermiestas“ vedėja.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Aktorė I.Jankauskaitė bus LNK projekto „Supermiestas“ vedėja.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 9, 2015, 11:12 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 2:07 PM

Į kovą už supermiesto titulą LNK eteryje stos Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Alytaus, Marijampolės, Telšių ir Plungės komandos. Atskirą komandą sudarys į Lietuvą sugrįžę išeiviai arba kitataučiai, gyvenantys Lietuvoje, ji vadinsis simbolišku „Intermiesto“ vardu.

Savo širdį padalijusi trims miestams – Kaunui, Vilniui ir Klaipėdai, – Inga Jankauskaitė sakė būsianti objektyvi vertintoja, nes vieno miesto favorito ji negali išskirti. – Po „Lietuvos balso“ maratono vėl ketinate nerti į naują projektą, ar nereikia pailsėti?

– Neria dalyviai, o vedėjai dirba savo darbą. Poilsis man yra veiklos pakeitimas. Nereikia labai pavargti, nereikės labai ilsėtis. Visada laikausi vidurio.

– Kaip jums patinka miestų, kovojančių dėl supermiesto vardo, laidos idėja?

– Nesu prisilietusi prie tokio masiško projekto. Kaip visiems žmonėms, man patinka šventės – balionai, konfeti, laimingi veidai. Patinka masiškumas. Nors studija nėra didelė, bet įspūdis tarsi būtum stadione. Mes jau juokaujame, kaip šiame triukšme reikės išgirsti ne tik kolegas, bet ir save? Bet čia – techniniai klausimai. Man, kaip vedėjai, yra labai smagu, kai yra ką valdyti.

– Gimėte Kaune, studijavote Vilniuje, dabar gyvenate Klaipėdoje. Kuris miestas yra jūsų?

– Šiuose miestuose gyvenau po gana solidų gyvenimo periodą. Kaunas man – vaikystės ir mokyklos metai, grupė „L+“, kurioje dainavau, šios grupės siela Linas Adomaitis. Vilnius – studijų ir televizijos miestas, kuris man asocijuojasi su darbu ir profesija. Klaipėda – mano šeima, ir taškas.

– Už kurį miestą jūs kovotumėte, kurioje komandoje būtumėte?

– Neskirstau Lietuvos dalimis, mes ir taip maži – kaip vienas vienetas. Kasdienybėje nematau jokio skirtumo, koks miestas. Tave supa tie žmonės, kuriuos pats pasirenki. Todėl pasakyti, už ką sergu, negaliu ir nė kiek nekoketuoju. Ir tai didelis pliusas – būsiu visiškai nešališka.

– Būsite neapsisprendusi balsuotoja – kryžkelėje? – Bet ir ne už Kryžkalnį. (Juokiasi.) Sirgsiu už autostrados komandą!

– Kauno kapitonė – Natalija Bunkė, Vilniaus – Jogaila Morkūnas, Klaipėdos – Giedrius Savickas, Plungės – Mantas Stonkus, Šiaulių – Andrius Butkus, Telšių – Deivydas Zvonkus, Radžis vadovaus Panevėžio, Asta Pilypaitė – Alytaus, Irūna Puzaraitė – Marijampolės komandoms, Katažina Zvonkuvienė į kovą ves užsieniečius, gyvenančius Lietuvoje. Labai stipri miestų kapitonų komanda.

– Kaip suprantu „Supermiesto“ idėją, svarbu ne tik, kas šie žmonės yra šiandien, savo profesijoje, bet ir tai, kaip jie panaudos savo, kaip prodiuserių gebėjimus. Kiek jie galės suburti, įkvėpti, motyvuoti, galų gale, priversti laikytis disciplinos. Bus labai smagu stebėti savo cecho kolegas.

– „Supermieste“ dirbsite su naujais partneriais, jums asistuos radistai Jonas ir Rolandas. Kaip vertinate savo kolegas?

– Pozityviai! Buvau „Norim dar! Su Radistais” filmavime. Man jie paliko savikritiškų, protingų ir adekvačių žmonių įspūdį, kas yra reta šiais laikais. Kadangi esame apsikeitę komplimentais, mane šildo mintis, kad meilė – abipusė.

– Kuris – Rolandas ar Jonas – jums patinka labiau?

– Jie gi „radistai“, po vieną nevaikšto! Čia daugiskaitinis daiktavardis, kaip marškiniai arba žirklės. (Juokiasi.)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.