„Lietuvos talentus“ laimėjo gatvės gimnastai „Project Mayhem“

Sekmadienio įvyko ilgai lauktas, žiūrovų pamėgto televizijos projekto „Lietuvos talentai“ superfinalas. Jame rungėsi net dešimt išskirtiniais gebėjimais išsiskiriančių šalies talentų. Tačiau pačiu talentingiausiais buvo pripažinti, daugiausia žiūrovų simpatijų pelnę gatvės gimnastai „Project Mayhem“. Jiems atiteko net 15 tūkst. eurų prizas.

„Lietuvos talentuose“ triumfavo „Project Mayhem“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Lietuvos talentuose“ triumfavo „Project Mayhem“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 11, 2015, 6:00 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 10:02 AM

Kaip jau įprata, superfinale dalyvių pasirodymus buvo pavesta komentuoti charizmatiškiesiems projekto komisijos nariams – Rūtai Ščiogoleivaitei, Marijui Mikutavičiui ir Sauliui Urbonavičiui-Samui.

Visi dalyviai pakartojo savo pasirodymus iš prieš tai vykusių atrankų arba finalų pasirodymų. Tačiau tokia garbė neteko mikromagui A.Lavrentjevui. Tiesa, visiems dalyviams pasirodymus buvo leista tik šiek tiek pakoreguoti, tačiau griežtai draudžiama keisti.

Sekmadienį dėl talentingiausiojo vardo grūmėsi pučiamųjų kolektyvas „Čili“, šokių kolektyvas „Gelmė“, dainininkė Aušra Grabliauskaitė, gatvės gimnastai „Project Mayhem“, futbolo „freestyle“ atstovas Eduardas Batiuto, šokių studija „Aušrinė“, mikromagas Antonas Lavrentjevas, „J.I.“ dainininkai Jokūbas Giedraitis ir Ignotas Gaidamavičius, devynmetė šokėja Emilija Petuškaitė ir dvylikametis muzikantas Viltenis Dzemijonas.

Kiekvienam televizijos žiūrovui už patikusį artistą ar grupę buvo leidžiama balsuoti telefonu ne daugiau nei po 5 kartus.

Projekto superfinalas prasidėjo nuotaikingu grupės „Biplan“ pasirodymu. Savo pasirodymus sekmadienį dovanojo ir projekto „X-Faktorius“ finalininkė Anžela Adamovič, merginų grupė „4 Roses“, atlikėjas Žygimantas Gečas.

Pirmosios ant scenos pasirodė merginų šokių kolektyvas iš Alytaus „Aušrinė“. Iš daugybės šokėjų, neskaitant devynmetės šokėjos E.Petuškaitės, tai – vienintelės į superfinalą patekusios šokėjos. Jos ant scenos užkūrė tikrą šokio pirtį.

„Atrodė, kad jūsų pavadinimas ne „Aušrinė“, o „Ta aušra niekada neišauš. Jūs nenustojate stebinti – esate vienas  įdomiausių dalykų žemėje“, - šokėjas gyrė M.Mikutavičius. Jam pritatė ir S.Urbonavičius-Samas. Jis gyrė merginas už energiją ir atsidavimą scenoje bei taip pat patarė dėl aistringų šokių koncepcijos keisti pavadinimą.

 Antrieji pasirodė „J.I.“ – Jokūbas Giedraitis ir Ignotas Gaidamavičius. Už nuoširdumą scenoje anksčiau komisijos liaupsinti talentingi vaikinai net netikėjo, kad galės pasirodyti pačiame superfinale. Vaikinai įsitikinę – žmonėms reikia ne pigios, o pamokančios muzikos.  

Sekmadienį ambicingi vaikinai vėl sužavėjo komisiją. „Jūsų klausantis, jūsų tekstų ir atlikimo... Su jumis matome visas detales, viso pasaulio sudėtingumą, bet tuo pat metu viskas atrodo paprasta ir natūralu“, - gyrė R.Ščiogolevaitė.

 Mišrus šokių kolektyvas „Gelmė“, pasipuošę arabų kultūrą primenančiais rūbais scenoje įplieskė nemažai rytietiškų aistrų. Grupė dar kartą įrodė, kad pasižymi energingu ir sinchronišku šokiu.  

„Dabar supratau, kodėl mūsų karatistai yra tokie kieti pasaulyje“, - komentavo M.Mikutavičius, kolektyvą išvadinęs Pabradės nindzėmis. Įspūdingas pasirodymas patiko ir griežtajai komisijos narei R.Ščiogolevaitei, kuri gyrė juos už sunkų darbą.

Kaimynus savo muzika šiurpinantis ir ramybę jiems drumstčiantis marijampolietis Viltenis Dzemijonas scenoje šėlo roko ritmu. Iš pažiūros paprastas moskleivis, dvylikametis atrodė tarsi tikras roko muzikos monstras.  

„Tu tiesiog gimęs būti scenoje. Gimęs groti. Nežinau, kada tu iššausi su savo karjera, bet akivaizdu, kad kažkada tu leisi mums apie save žinoti garsiai“, - gerų emocijų po pasirodymo neslėpė M.Mikutavičius.  

„Manau, tai klausimas metų ar kelių, bet mes Lietuvos scenoje turėsime gerą žmogų ir galėsime tavo koncertuose išsitaškyti. Norėčiau, kad po kelerių metų tau įteiktume M.A.M.A. statulėlę už proveržį“, - dvylikametį liaupsino Samas. Liapsių negailėjo ir R.Ščiogolevaitė.

Futbolo „freestyle“ atstovas Eduardas Butiuto per superfinalą įsijautė į kompiuterinių žaidimų ir filmų herojaus rolę. Cirkus su futbolo kamuoliu išdarinėjantis ir juo žongliruojantis vaikinas pelnė nemažai publikos simpatijų.  

„Žiūrėdama tavo pasirodymą galvojau, kad mūsų talentų finalo galėtų pavydėti net didžiausių šalių, kaip Amerikos ar Didžiosios Britanijos talentų šou“, - džiaugėsi R.Ščiogolevaitė.

Komisijos vyrai liko sužavėti ne mažiau už ją. Triukus su kamuoliu bandė atkartoti ir pats M.Mikutavičius. Tačiau, tiesą sakant, jam sekėsi ne taip gerai kaip šios srities profesionalui.

Pučiamųjų kolektyvas iš Telšių „Čili“, kurį sudaro 15-18 metų amžiaus vaikinų šešetukas, sekmadienio vakarą buvo apsiginklavęs ir būgnais. Scenoje paskleidę teigiamų emocijų bangą, jie atliko žinomus šių laikų muzikos hitus.

Projekto teisėjai žiūrovus ragino negailėti šiems vaikinams aplodismentų. „Aš norėčiau, kad Lietuvos miestai atkurtų tradiciją: kad visi pučiamųjų orkestrai rytais žadintų savo miestus. Manau, siunčiame juos į „Euroviziją“, - girdamas vaikinus šmaikštavo Samas.

Itin artistiška devynmetė šokėja Emilija Petuškaitė atrankose vaizdavo vikšro virtimą drugeliu, o finale suvaidino žmogaus gyvenimą nuo gimimo iki mirties. Savo emocijoms ji sugebėjo sužavėti ir superfinalo žiūrovus bei komisiją. Po jos pasirodymo pilna salė žiūrovų tiesiog ūžė.

S.Urboaitis-Samas žaviajai mergaitei palinkėjo tapti geriausia pasaulio šokėja.

„Tikiuosi būsiu liudininke tos gražios istorijos, kurioje mergaitė išaugs į merginą, kuri ir toliau nuostabiai šoks“, - jautriai teatralizuotą pasirodymą įvertino R.Ščiogolevaitė.

 Mikromagas Antonas Lavrentjevas vietoj pavojingų triukų sekmadienį pademonstravo kortų triukus. Atrankose triukus su smulkiais daiktais atlikęs magas, dar finale ėmėsi minčių skaitymo. Šį karto dalyvio pasirodymas buvo pagrįstas staigmenos faktoriumi, tad jam vieninteliam iš visų buvo leista superfinale parodyti ką nors naujo. Kortų triukus superfinale jis demonstravo pasitelkęs projekto teisėjų pagalbą: prašė jų traukti kortas iš kaladės, kurias vis pradangindavo į kitą vietą. Po jo pasirodymo visi liko apstulbinti. Ypač po tos akimirkos, kai iš kortos jis „išspaudė“ tikrą žuvelę.  

„Sunku kalbėti, kai tave prie akių taip baisiai baisiai išduria. Ir jautiesi kaip ta žuvis – gaidelis“, - iš žuvies veislės ir savęs juokėsi Samas.   „Ar galėtum Marijui taip stebuklingai surasti žmoną“, - toliau juokavo jis.  

Žodžių netrūko ir pats M.Mikutavičius. Jis liūdėjo „apgautas“ ir niekaip negalėjo suvokti, iš kur toks A.Lavrentjevo talentas.

Didžiausiu „Lietovos talentų“ stebuklu teisėjų vadinama Aušrinė Grabliauskaitė – tik šešiolikmetė. Ji superfinale atliko jausmingą kūrinį.  

R.Ščiogolevaitė po pasirodymo ne tik išreiškė susižavėjimą dalyve, bet ir pareiškė, kad ji turėtų dalyvauti ir kitame TV3 projekte – „X-Faktoriuje“.  

Teisėjų provokuojama dėl pergalės, mergina nepasidavė. Į klausimą, ką darys su 15 tūkst. eurų, ji tik kukliai atsakė: „Pirmiausia, reikėtų laimėti...“.  

Kuklieji gatvės gimnastai „Project Mayhem“ sekmadienį ant scenos pasirodė paskutiniai iš visų dalyvių. Neeiline fizine ištverme ir treniruotais kūnais išsiskiriantys vaikinai, visgi, buvo pasiryžę nugalėti.  

„Niekaip negaliu susilaikyti nepaklaususi. O jūs krūtines depiliuojate ar skutate?“, - rėžė R.Ščiogolevaitė.   Vaikinai nepasimetė. Jie šmaikščiai atsakė: „Mums dar neauga...“.  

Be abejo, raumeningiems vyrukams taip pat netrūko projekto teisėjų pagyrų. „Tai yra kūnų muzika. Manau, kad netolimoje ateityje matysime naują olimpinę sporto šaką. Mes turime pirmuosius šios sporto šakos čempionus. Į jus labai gražu žiūrėti“, - pridėjo Samas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.