Filmas apie Sausio 13-ąją - per Ukrainos nacionalinę televiziją

Pagerbdama Lietuvos laisvės gynėjus, Ukrainos nacionalinė televizija Sausio 13-ąją geriausiu vakaro laiku parodys dokumentinį filmą „Sausio mūšis. Lietuvos radijas ir televizija 1991 01 13“, kurį transliuoti teises suteikė LRT.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-12 16:00, atnaujinta 2018-01-16 07:58

Kruvinosiomis sausio dienomis pats buvęs „Laisvosios Europos“ radijo ir britų laikraščio „The Guardian“ korespondentu A. Siaurusevičius prisimena, kad į Lietuvą tada buvo nukreiptas pasaulio dėmesys, panašiai kaip dabar – į Ukrainą. „Tai, kas vyko Maidane, labai primena mūsų „Dainuojančiąją revoliuciją“, kurią bandė pervažiuoti tankais. Bet mes atsilaikėme, ir tegul tai tampa pavyzdžiu ir atrama ukrainiečiams. Lietuva tiki Ukraina ir tuo, kad jos tauta pasieks to, ko nori, atsilaikys šiandienos sudėtingoje situacijoje ir žengs toliau, kol pagaliau mes būsime kartu europietiškoje laisvų tautų šeimoje“, – sakė LRT generalinis direktorius. Bendradarbiaudama su Ukrainos nacionaliniu transliuotoju, LRT suteikė teises parodyti ir dar kelis dokumentinius filmus. Tarp jų – „Laisvės trajektorijos“, „Keliaukime po Lietuvą“, „Gyvoji grandis“. Filmai bus parodyti artimiausiu metu. Vasarą LRT eteryje buvo parodytas ukrainiečių sukurtas filmas „Nepaskelbtas karas. Dokumentalisto užrašai“, atskleidžiantis po Krymo okupacijos šalyje susidariusią situaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.