Svarbiausi pasaulio biatlono startai – per LRT televiziją

LRT pradeda transliacijas iš vienos populiariausių pasaulyje žiemos sporto šakų – biatlono varžybų. Jau nuo šios savaitės bus transliuojamos pasaulio biatlono taurės (IBU World Cup) varžybos, o kovo mėnesį sporto mėgėjai per LRT išvys ir pasaulio biatlono čempionato lenktynes.

T.Kaukėnas.<br>T.Bauro nuotr.
T.Kaukėnas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-14 15:51, atnaujinta 2018-01-16 02:44

Biatlonas – viena populiariausių pasaulyje žiemos sporto šakų. Primename, kad prieš trisdešimt vienerius metus biatlonininkas Algimantas Šalna tapo pirmuoju Lietuvos sportininku, iškovojusiu auksą žiemos olimpinėse žaidynėse. Ir nors sportininkas kovojo kaip Sovietų Sąjungos rinkinės narys, jo pasiekimas išgarsino Lietuvos vardą. Šiandien Lietuvos biatlono viltis – Tomas Kaukėnas, dažnai patenkantis į šios sporto šakos pasaulio geriausiųjų trisdešimtuką.

„Yra daug žmonių, kuriems iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad tai neįdomi sporto šaka, tačiau, pažiūrėję varžybas nuo pradžios iki galo, įsimyli šią sporto šaką. Vėliau žiūri visas varžybas“, – sakė sportininkas, sausio pradžioje tapęs Lietuvos čempionu.

Pasaulio biatlono taurės lenktynėse ir pasaulio biatlono čempionate lietuvio varžovai bus tokios biatlono sporto žvaigždės kaip prancūzas Martinas Fourcade‘as, norvegas Emilis Hegle Svendsenas, slovėnas Jakovas Fakas ir kiti. Tarp moterų šį sezoną pirmauja suomė Kaisa Makarainen, baltarusė Darya Domračeva, ukrainietė Valja Semerenko.

Pasaulio čempionatas vyks Suomijoje kovo mėnesį, o Penktasis pasaulio taurės etapas prasideda Vokietijoje jau šį penktadienį, sausio 16 d. Tolimesni etapai vyks Italijoje, Čekijoje, Norvegijoje ir Rusijoje. Biatlono transliacijas kviečiame žiūrėti per televizijos kanalą LRT Kultūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.