Filmo „Selma“ žvaigždės dalyvaus reikšmingose eitynėse

Filmo „Selma“ žvaigždės Davidas Oyelowo, Oprah Winfrey ir Commonas sekmadienį žengs Martino Lutherio

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 17, 2015, 2:19 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 7:18 PM

M.L.Kingas, didelę pagarbą pelnęs veikėjas, 1965 metais vadovavo žmogaus teisių demonstracijai, kurios dalyviai ėjo iš Selmos į Montgomerio miestą Alabamoje. Tas istorinis įvykis vaizduojamas naujame biografiniame filme „Selma“, kuriame M.L.Kingo vaidmenį sukūrė britas aktorius D.Oyelowo.

„Selma“ buvo nominuota dviem „Oskarams“ – ši kino juosta gali būti pripažinta geriausiu filmu ir pelnyti apdovanojimą už geriausią originalią dainą. JAV Kino akademijos apdovanojimų nominacijos buvo paskelbtos ketvirtadienį, minint M.L.Kingo 86-ąjį gimtadienį; tad šia proga „Selmos“ aktorių kolektyvas ir filmo režisierė Ava DuVernay dalyvaus šį savaitgalį vyksiančiose eitynėse.

Šis atminimo renginys vyks Amerikoje kasmet minimos Martino Lutherio Kingo dienos išvakarėse.

Prieš visą dieną vyksiančias eitynes filmo aktoriai ir kūrėjai atsakinės į moksleivių ir mokytojų klausimus Selmos vidurinėje mokykloje. Tai sesijai vadovaus Kongreso narė Terri Sewell.

Vėliau Selmos meras George'as Evansas pasakys kalbą miesto rotušėje. Taip pat vyks pamaldos vietos bažnyčioje, o galiausiai „Selmos“ žvaigždės nužygiuos prie Edmundo Pettuso tilto.

Iškilmes vainikuos šio filmo peržiūra kino teatre „Walton“.

Penktadienį panaši peržiūra buvo surengta Baltuosiuose Rūmuose, kai filmo žvaigždės susitiko su JAV prezidentu Baracku Obama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.