Kelyje į „Euroviziją“ spūstis mažėja – iškrito dvi dalyvės

Šeštadienio vakarą LRT televizijos eteryje vyko trečioji „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos laida, kurios metu pirmą kartą atliko specialiai šiam konkursui sukurtas dainas.

Wilma La.<br>V.Balkūno nuotr.
Wilma La.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 17, 2015, 11:24 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 6:20 PM

Įtampa tvyrojo nuo pirmųjų akimirkų – buvo aišku, kad iš iš kovos iškris du dalyviai. Susumavus komisijos ir žiūrovų balsus, paaiškėjo, kad atranka baigėsi Redai Striškaitei ir Wilmai La.

Tuo tarpu Monika Linkytė triumfavo – ji tapo atrankos lydere.

Vertinimo komisijoje dirbo operos primadona Sigutė Stonytė, dirigentas Vytautas Lukočius, dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu ir „Lietuvos ryto“ apžvalgininkas Ramūnas Zilnys.

Užsieniečiai – gruzinų scenos žvaigždė Lela Curcumija, kasmet Amsterdame rengiamo „Eurovizijos“ dalyvių koncerto organizatorius Rene Romkes ir buvęs „Eurovizijos“ dalyvis, Latvijos dueto „PeR” narys Ralfas Eilandas.

Pirmasis į sceną kilo Vaidas Baumila, atlikęs dainą „This Time“.

„Tai džiugus kūrinys, manau, kad jis jums patiks“, – prieš pasirodymą optimizmo nestokojo atlikėjas. Ir iš tiesų, komisijos nariai jam buvo palankūs. „Sudainavote beveik švariai“, – atlikėją pagyrė S.Stonytė.

Komplimentų Vaidui negailėjo ir J.Arlauskaitė-Jazzu.

„Norėtųsi, kad Europa tave išgirstų. Esu sena tavo gerbėja“, – prisipažino ji.

Mia tikino, kad į atranką atvyko sirguliuodama. V.Lukočiui pasirodė, kad ji, atlikdama dainą „Say You Love Me“, atsiskleidė nepakankamai.

Tačiau R.Zilnys atlikėjai suteikė vilties. „Iš šios dainos galima padaryti gerą dalyką“, – dainininkę drąsino jis.

Reda Striškaitė atlikusi kūrinį „Es tut mir nicht leid“, sulaukė V.Lukočiaus kritikos.

„Judėjote gražiai, bet daina man prailgo“, – kirto dirigentas.

„Norėčiau priminti, kad „Eurovizija“ yra komercinis renginys, o jūsų daina yra kabareto stiliaus, skirta ne jam“, – sakė J.Arlauskaitė-Jazzu.

Vienu atrankos lyderių laikomas Edgaras Lubys atliko „Not Perfect“.

„Lietuviška šio kūrinio versija yra hitas. Tačiau nežinau, ar jis galėtų laimėti „Euroviziją“, – abejojo R.Zilnys. – Iš tokių kūrinių arba visi išsišaipo, arba jie pelno sėkmę.“

„Jūs turite uoslę hitams“, – gyrė dainininką J.Arlauskaitė-Jazzu.

Neringa Šiaudikytė su daina „Skęstu“ komisijai nepaliko didelio įspūdžio.

„Nebuvo vientisumo. Tembras turi būti puikus nuo pirmos iki paskutinės natos. Žodį „skęstu“ jūs kiekvieną kartą tarėte lygiai tai pat“, – kritikos negailėjo S.Stonytė.

„Tai, ką norėjote pasakyti, nepasiekė klausytojų. Tarp mūsų ir jūsų tarsi atsirado siena', – jai pritarė V.Lukočius.„Labai mėgstu šios dainos autorių Leoną Somovą, – prisipažino R.Zilnys. – Tačiau jeigu šį kūrinį girdėčiau pirmą kartą, jau po pirmos minutės eičiau pasidaryti sumuštinio ar išsivirti arbatos.“

Liepa Mondeikaitė, atlikusi dainą „Feel my Love“ sulaukė R.Zilnio kritikos. „Man patinka, kai jūs atliekate lyrines dainas. O šis kūrinys netinka jūsų balsui. Gerai būtų, jeigu užkulisiuose dainuotų kas nors kitas, o jūs būtumėte scenoje“, – sakė jis.

Povilo Meškėlos auklėtinis Tadas Juodsnukis, į sceną pakilęs su kūriniu „No More Tears“, sukėlė diskusijas ne tik apie dainą, bet ir apie aprangą.

„Su tokia striuke į sceną eiti nereiktų“, – kritikavo S.Stonytė. Ji tikino, kad pernelyg laisvi drabužiai trukdo matyti atlikėjo judesius.

„O man jūsų džinsai atrodė per ploni“, – replikavo V.Lukočius.

„Na, o apie batus pasisakys R.Zilnys“, – juokėsi A.Valinskas.

„Euroviziją“ yra nugalėję ir basi atlikėjai, – priminė „Lietuvos ryto“ apžvalgininkas. – Tačiau jūsų atlikta daina nėra tas kūrinys, kuris galėtų laimėti „Euroviziją“.

„O man jūs atrodote originalus. „Eurovizijai“ reikia ne tik gero balso ir dainos, bet ir originalumo“, – atlikėją gynė J.Arlauskaitė-Jazzu.

Jauniausia konkurso dalyvė Milita Daikerytė atliko kūrinį „Dangerous“.

R.Zilnys turėjo pastabų dėl septyniolikmetės atlikėjos judesių scenoje. „Kai kurie šokio judesiai jūsų amžiaus atlikėjai netinkami. Tačiau džiugu, kad ta mergaičiukė, kuri kažkada buvo likusi tik per plauką nuo kelialapio į vaikų „Euroviziją“, gali nemažai nuveikti ir suaugusiųjų šou pasaulyje“, – sakė jis.

S.Stonytė pasigedo originalumo. „Jūsų balsas geras. Tačiau privalote pademonstruoti jo išskirtinumą. Liūdna, kad daug jaunų ir talentingų dainininkų mėgdžioja tai, ką išvysta internete“, – apgailestavo ji.

Monika Linkytė su daina „The Right Way“ nesužavėjo V.Lukočiaus.

„Pasižiūrėjau – gražu. Pasiklausiau – nesigirdi. Gal jūs diržu per daug suveržėte savo liemenį, kad neišdainavote? Bet kokiu atveju manęs jūsų daina nesušildė“, – sakė jis.

„O mane sušildė. Tačiau sėkmė jus aplankys tada, kai nebenorėsite visiems būti labai faina“, – patarė J.Arlauskaitė-Jazzu.

Jurgis Brūzga atliko kūrinį „Take My Love“.

„Klausiasi su dideliu malonumu. Turite išskirtinį malonų tembrą. Tačiau reikia mokytis taisyklingai kvėpuoti “, – patarė S.Stonytė. Kritikos atlikėjui negailėjo ir V.Lukočius.

„Šią dainą man reikėjo labai prisijaukinti. Pykausi su ja, bet galų gale susidraugavome“, – prieš kildama į sceną prisipažino Wilma La, atlikusi kūrinį „Factory Hearts“. Dainininkė buvo prikimusi.

„Tikriausiai gėrėte viskį su šaltu pienu“, – replikavo V.Lukočius.   „Gerai, kad neturite kai kurių kompleksų, kuriuos turi kai kurie lietuviai. „Eurovizijos“ atranka buvo puikus jūsų nuotykis“, – atlikėjos pasirodymą įvertino R.Zilnys. Atrodo, kad jam buvo aišku, jog šiai dainininkei grumtynės dėl kelialapio į „Euroviziją“ baigėsi.   

Lietuvos komisija atlikėjus išrikiavo taip: 1. V.Baumila; 2. E.Lubys; 3. T.Juodsnukis; 4. J.Brūzga; 5. Mia; 6. M.Linkytė; 7. L.Mondeikaitė; 8. M.Daikerytė; 9. N.Šiaudikytė; 10. R.Striškaitė; 11. Wilma La.

L.Curcumijos nuomonė: 1. M.Linkytė; 2.  E.Lubys; 3. V.Baumila; 4. M.Daikerytė; 5. J.Brūzga; 6. Mia; 7. N.Šiaudikytė; 8. T.Juodsnukis; 9. R.Striškaitė; 10. L.Mondeikaitė; 11. Wilma La. 

Rene Romkes atlikėjus surikiavo taip: 1. M.Linkytė; 2. M.Daikerytė; 3. T.Juodsnukis; 4. R.Striškaitė; 5. E.Lubys; 6. Mia; 7. V.Baumila; 8. N.Šiaudikytė; 9. L.Mondeikaitė; 10. J.Brūzga; 11. Wilma La.    

Ralfas Eilandas dainininkus sudėliojo taip: 1. M.Linkytė; 2. V.Baumila; 3. N.Šiaudikytė; 4.  M.Daikerytė; 5. T.Juodsnukis; 6. J.Brūzga; 7.  E.Lubys; 8. R.Striškaitė; 9. Mia; 10. L.Mondeikaitė; 11.  Wilma La.     

Žiūrovų lentelė: 1. L.Mondeikaitė (703 balsai); 2. E.Lubys (685 balsai); 3. M.Linkytė (616 balsų); 4. T.Juodsnukis (566 balsai); 5. Mia (511 balsų); 6. N.Šiaudikytė (466 balsai); 7. M.Daikerytė (382 balsai); 8. J.Brūzga (375 balsai); 9. V.Baumila (343 balsai); 10. Wilma La (263 balsai); 11. R.Striškaitė (206 balsai).

Susumavus žiūrovų ir komisijos balus, atlikėjai išsirikiavo taip: 1. M.Linkytė; 2. E.Lubys; 3. L.Mondeikaitė; 4. T.Juodsnukis; 5. V.Baumila; 6. M. Daikerytė; 7. Mia; 8. N.Šiaudikytė; 9. J.Brūzga; 10. R. Striškaitė; 11. Wilma La.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.