Liutauras Čeprackas: „Emigruoja tik tinginiai ir netalentingi“

„Iš Lietuvos, manau, bėga tinginiai ir netalentingi žmonės. Daug dirbantys, talentą kokioje nors srityje turintys puikiai įsitvirtina ir savoje šalyje, – įsitikinęs garsus kulinaras Liutauras Čeprackas. – Daug keliavau, daug metų praleidau gyvendamas svetur, tačiau dabar kuriu, dirbu čia ir tik čia. Esu patriotas savo šaliai.“

Liutauras Čeprackas.
Liutauras Čeprackas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-22 14:46, atnaujinta 2018-01-15 08:16

Tokios jo mintys papiktino jauną virtuvės šefą Algirdą Liebų, išgarsėjusį LNK projekte „Skonis“. „Lietuvoje ateities nematau. Čia mano talentu ne kartą pasinaudojo, o sąžiningai ir švariai mokėti – nenorėjo. Netikiu, kad gali būti kitaip“, – LNK laidoje „Valanda su Rūta“ sakė A.Liebus.

Tuo tarpu Europos ir pasaulio sportinių šokių čempionė Edita Daniūtė teigia, kad dauguma iš Lietuvos emigruojančių žmonių ieško greitesnių ir lengvesnių pinigų.

„Lietuvoje buvau vieniša mama, negalinti pasirūpinti dukra, pakankamai uždirbti. Į Ameriką išvažiavau „va bank“. Tai buvo vienos nakties sprendimas, tačiau vienas geriausių mano gyvenime. Ten ne tik prasigyvenau, turiu verslą, du namus, tačiau ir naują meilę“, – pasakojo 15 metų JAV gyvenanti 46-erių Loreta Ropas. Moteris tikina nė neketinanti grįžti, nes Lietuvos valstybė nedaro nieko, kad pritrauktų žmones.

O štai įgaliota teismo vertėja, 34-ių metų Neringa Ozolina papasakojo, kad lietuviai Norvegijoje garsėja nusikaltėliais ir puikiais medikais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.