N. Pareigytė-Rukaitienė susidomėjo kontracepcija

Statistikos duomenys rodo, kad iš 1000 moterų, vartojančių kontraceptines tabletes, pastoja 90, bet nedariusios vartojimo klaidų pastotų tiktai trys. Prezervatyvų teorinis efektyvumas yra 98 procentai, praktinis patikimumas tik 82 procentai.

N.Pareigytė.
N.Pareigytė.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 22, 2015, 3:09 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 8:02 AM

Nenaudodama kontracepcijos moteris per savo gyvenimą patirtų vidutiniškai apie 15 nėštumų. Net ir šiais laikais apie 40 proc. nėštumų yra neplanuoti. Neplanuotai pastojama vartojant ir kontraceptines priemones dėl jų vartojimo klaidos.

Pasak gydytojos ginekologės Didonos Vilkienės, aktyvioms, keliaujančioms, studijuojančioms, pradedančioms karjerą merginoms, kurios artimiausius keletą metų neplanuoja turėti vaikų vietoje kontraceptinių tablečių labiau patartina rinktis metodus, kurių nereikia prisiminti kiekvieną dieną.

„Didžiausiu patikimumu pasižymi ilgalaikės kontracepcijos metodai“, – teigė  sveikatos specialistė.

Šio sekmadienio LNK laida „Mes pačios“, kurią veda N.Pareigytė-Rukaitienė, kartu su sveikatos specialistais aiškinsis, kuri kontracepcijos priemonė visgi mažiausiai pavojinga, efektyvi ir priimtina moters organizmui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.