Žmogų pražudžiusiam Jonui Radzevičiui – kolegų liaupsės

„Žinau, kad tą kaltę Jonas nešios iki gyvenimo pabaigos. Jonas pasiruošęs prisiimti visą kaltę. Klausiau jo, kodėl taip  nutiko... Laiko atgal negrąžinsi, lieka tik apgailestauti. Jis laukia ne kaltės, kurios niekur nepadėsi, o bausmės, kuri gali būti labai griežta.

J.Radzevičius savo kaltę pripažįsta ir atgailauja.<br>V.Balkūno nuotr.
J.Radzevičius savo kaltę pripažįsta ir atgailauja.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Jan 29, 2015, 10:57 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 5:38 PM

„Aš Jono neteisinu, bet...“ – ne vienas buvęs J.Radzevičiaus bendradarbis po šių žodžių padeda vardinti tokias jo savybes, kurios prisimenamos tik pristatant žmogų kokiam nors apdovanojimui.

Apie mirtiną avariją sukėlusį J.Radzevičių panašiai atsiliepė ir kai kurie LNK laidos „Valanda su Rūta“ dalyviai. Prodiuseris Arūnas Valinskas, po kruvinos avarijos įdarbinęs V.Radzevičių LRT televizijos laidoje „Auksinis protas“, labiausiai bijo, kad jis pats nepultų į depresiją ir nepalūžtų, graužiamas kaltės.

„Žinau, kad tą kaltę Jonas nešios iki gyvenimo pabaigos. Jonas pasiruošęs prisiimti visą kaltę. Klausiau jo, kodėl taip  nutiko... Laiko atgal negrąžinsi, lieka tik apgailestauti. Jis laukia ne kaltės, kurios niekur nepadėsi, o bausmės, kuri gali būti labai griežta.

Gyvas žmogus negali sulįsti į žemę – jis turi dirbti, auginti vaikus, būti šeimos galva. Tie žmonės, kurie nenusisuka, padeda jam išgyventi. 

Jono dvasinė ramybė labai daug priklauso nuo jį palaikančių žmonių. Tą pagalbą jis sugeria kaip kempinę, kuriai reikia gerumo drėgmės“, – kalbėjo A.Valinskas.

TV prodiuseris Audrius Giržadas tikino: „Septynerius metus be jokių atostogų televizijoje dirbęs J.Radzevičius piktnaudžiauti alkoholiu neturėjo net fizinės galimybės.“

„Visus metus, kiek dirbome, Jonas neturėjo problemų darbe dėl alkoholio. Taip, jis kartais būdavo pavargęs – tiesiog fiziškai pavargęs. Sakydavau jam, kad visų darbų nenudirbsi ir visų pinigų neuždirbsi“, – laidoje sakė prodiuseris Audrius Giržadas.

Jis kalbėjosi ir su Jono broliu – Vytaras jam sakęs, kad Jonui labai sunku ir jis su niekuo nenori bendrauti. 

„Skaudu... Jonas labai jautrus. Sužinojau, kad porą dienų prieš tai nusižudė jo geriausias draugas. Jis ne iš tų, kuris gėrė – jis visada turėjo reikalų ir neturėjo laiko gerti. Nustebau, išgirdęs, kiek promilių jis pripūtė. Užtemo protas – kitaip negaliu galvot.

Mums teko kalbėt po avarijos... Jo net sakiniai nerišlūs, žmogus neatsigavęs, savigrauža baisi. Nesvarbu, kaip viskas baigsis, pergyvenu, ar jis atsigaus, ar viduje nepalūš. Džiaugiuosi, kad yra 5 vaikai, mylinti žmona, kuri ko nepaleidžia“, – apie gerą bičiulį pasakojo renginių vedėjas Dainius Martinaitis. 

A.Valinskas svarstė, kad jei būtų uždarytas į kalėjimą, tai būtų ne tik Jono, bet ir didžiulė tragedija šeimai, vaikams. 

„Po avarijos Jonas sakė, kad nelaba ką gali pasakyti apie avarijos akimirką – jis neatsimena“, – kalbėjo A.Valinskas.

Laidoje dalyvavęs žuvusiojo brolis teigė jam atleidęs. Tiesa, jis taip pat sakė, kad J.Radzevičiui paduoti rankos neketina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.