Andrius Tapinas – pas vilkus, Arūnas Valinskas – pas dramblius

Kol LRT televizijos žiūrovai stebi „Auksinio proto“ įrašus ir laužo galvas, bandydami atsakyti į pateikiamus klausimus, laidos vedėjai nutarė šiek tiek pailsėti.

A.Tapinas.
A.Tapinas.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

2015-01-30 07:10, atnaujinta 2018-01-14 15:38

Arūnas Valinskas su žmona Inga išvyko į Tailandą, o Andrius Tapinas – į Vengriją, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

„Jaučiuosi kaip ant namo stogo“, – žinutę draugams parašė A.Valinskas, nusprendęs pajodinėti drambliais.

O štai A.Tapinas su kūrybine grupe Vengrijoje filmavo paskutinę, šeštąją, „Discovery“ užsakymu kuriamo dokumentinio filmo seriją.

Filme, kurį planuojama pavasarį rodyti per „Animal Planet“, bus pasakojama apie šalia Budapešto įkurtą unikalų žvėryną. Jame laikomi laukiniai žvėrys yra nuomojami viso pasaulio kino studijoms.

Kai Holivudo ar Europos vaidybinių filmų kūrėjams prireikia vaizdų, kaip meška vejasi vaiką ar vilkas užpuola arklį, laukinių aktorių jie dažnai ieško būtent šiame žvėryne.

Čia laikomi žvėrys jau yra filmavęsi su tokiomis žvaigždėmis kaip Richardas Gere’as, Anthony Hopkinsas ir Nicolas Cage’as.

„Šį kartą su filmavimo komanda į Vengriją teko susiruošti skubiai, – pasakojo A.Tapinas. – Mat viename nacionaliniame parke buvo pastebėti vilkai.

Vengrijoje tai retas atvejis, nes laisvėje gyvenančių vilkų beveik nelikę. Gamtininkams teko ne tik sekti jų pėdsakais, bet ir raminti šalia esančios mokyklos mokinius bei mokytojus. Mat daugelis jų įsitikinę, kad vilkai kelia mirtiną grėsmę.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.