Laida „Pasaulis X“ nagrinės mistinius dvynių ryšius

Neįtikėtini faktai apie dvynius, kai vaikystėje išskirti broliai ar seserys, gyvendami atskirai vienas nuo kito per tūkstančius kilometrų, priima vienodus sprendimus, pasirenka tokią pat profesiją, vairuoja tokios pat markės automobilį, savo vaikus pavadina tais pačiais vardais, o labiausiai neįtikėtina, kad dalyvaudami loterijoje užbraukia tuos pačius laiminguosius skaičius ir laimi tokią pat pinigų sumą.

„Aš galiu jausti, kada mano broliui blogai, jis jaučia, kada man blogai“, – sakė parapsichologas V.Azanovas.<br>Kadras iš laidos
„Aš galiu jausti, kada mano broliui blogai, jis jaučia, kada man blogai“, – sakė parapsichologas V.Azanovas.<br>Kadras iš laidos
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 4, 2015, 10:09 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 4:54 AM

Šį penktadienį per „Lietuvos ryto" televiziją 20.50 val. laidoje „Pasaulis X“ – stulbinami faktai iš dvynių gyvenimo.

„Aš galiu jausti, kada mano broliui blogai, jis jaučia, kada man blogai. Jei tik man kažkas nutinka, brolis pajaučia ir praktiškai iškart sulaukiu jo skambučio“, – apie mistinį ryšį su broliu dvyniu pasakoja garsus parapsichologas Vladimiras Azanovas.

Dvynės seserys, atostogaudamos skirtingose pasaulio vietose, įsigijo tokius pat akinius nuo saulės, o jų sveikatos patikros rezultatai buvo vienodi. „Mūsų DNR sutampa, tik pirštų atspaudai skirtingi. O ar žinote, kad dvyniai turi savo kalbą? Vaikystėje ir mes turėjome savo kalbą, kurią suprasdavome tik pačios“, – sako laidos herojė Aurika Merkienė, visai neseniai Lietuvoje organizavo pirmąjį dvynių festivalį. Panašūs sambūriai labai populiarūs daug kur pasaulyje, o domėjimasis dvyniais tebėra toks pat didelis, nors pasiekimai genetikos srityje suteikia moterims galimybę po dirbtinio apvaisinimo susilaukti ne tik dvynukų, bet ir trynukų ar ketverto.

Gamtos stebuklo – identiškų dvynių – istorijos apie nepaprastą dvasinį ir telepatinį ryšį iki šiol domina mokslininkus. „Visas šias savybes nulemia panaši dvynių smegenyse esančių receptorių, mediatorių mąstymo, emocijų ir aukštesnės nervinės veiklos sintezė ir tai yra šių fenomenalių panašumų rezultatas“, – sako Biologinių sistemų ir genetinių tyrimų instituto lektorius dr. Laimutis Kučinskas, liudijantis apie įspūdingus išskirtų dvynių elgesio sutapimus. Dvi sielos viename kūne – tai istorijos apie Siamo dvynius. Istorijos, kurios paneigia medicinos laimėjimus ir meta iššūkį mokslui. Suaugę kūnais garsiausi visų laikų Siamo dvyniai vedė ir susilaukė po dešimt vaikų. „Dvyniai gali būti ir veidrodiniai. Yra atvejų, kai vieno dvynio širdis normali, o kito priešingoje pusėje. Apgamas vieno yra ant kairio žando, kito ant dešinio“, – sako bioenergetikas Edmundas Kirda.

Šį penktadienį 20.50 val. laidoje „Pasaulis X“ per „Lietuvos ryto" televiziją apie paslaptingą dvynių pasaulį kalbės žinomi šalies dvynukai ir jų antrosios pusės, mokslininkai ir netradicinės medicinos atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.