Giedrius Drukteinis neatsimena, ką rašo savo knygose

Sporto komentatoriaus Roberto Petrausko vedamuose protų mūšiuose dalyvavusi „Prelegentų“ komanda apsidžiaugė gavusi klausimą iš Giedriaus Drukteinio knygos „Kaklaraištis yra politika“ – žaidimo vedėjas pacitavo knygos ištrauką praleisdamas du žodžius: „Prie frako niekuomet nedėvimas X, kadangi džentelmenui niekuomet nerūpi Y.“ Reikėjo pasakyti, kas yra X ir Y.

G.Drukteinis.
G.Drukteinis.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Feb 5, 2015, 7:28 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 12:26 AM

Džiaugtis buvo ko – „Prelegentų“ gretose žaidė ir knygos autorius. Tačiau lengvo taško besitikintys komandos draugai atsisukę į jį išvydo ištįsusį veidą, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

„Skėtis? Peteliškė? Diržas? Prezervatyvas? Automatas?“ – garsiai spėliojo knygos autorius ir susimovė pasiūlęs neteisingą variantą.

Jis labai nustebo išgirdęs teisingą atsakymą, kad X yra laikrodis, o Y – laikas.

„Toks įspūdis, kad jis pirmą kartą išgirdo apie tokią knygą, pirmą kartą sužinojo ją parašęs ir apskritai nesupranta, kas yra Giedrius Drukteinis“, – feisbuke šaipėsi rašytojo kolega ir komandos narys Aidas Puklevičius.

„Tą knygą parašiau 2010-aisiais, paskui išleidau dar dvi neplonas knygas, parašiau dar apie 60 straipsnių, paskaitų ciklų, – teisinosi G.Drukteinis. – Pasiekiau stadiją, kai nebeprisimenu ne tik pirmųjų savo knygų turinio, bet net ir kaip, kur jas rašiau.

Dabar kartais pats savo knygas skaitau kaip svetimo autoriaus kūrinius. Nežinau, ką tai įrodo – mano grafomaniją ar trumpą atmintį.“

Beje, sklando kalbos, kad Charles’io Chaplino antrininkų konkurse dalyvaudamas Charles’is Chaplinas užėmė vos trečią vietą.

G.Drukteinis yra išleidęs septynias knygas: „Vietnamo karas“ (1993 m.), „Ulsteris, mano širdis“ (1997 m.), „Izraelis, žydų valstybė“ (pirmas leidimas 2005 m.), „Kaklaraištis yra politika“ („Tyto alba“, 2011 m.), „Lyderiai: 50 sėkmės istorijų“ (2013 m.), „Kodėl spaudžiam dešinę. Apie etiketą ir manieras“ (2014 m.) bei „Jauno žmogaus gidas, kaip išgyventi suaugusiųjų pasaulyje“ (2014 m.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.