Evelina Sašenko: „Lietuva per maža, kad laimėtų „Euroviziją“

Jau šį savaitgalį paaiškės nacionalinės atrankos į „Euroviziją“ nugalėtojas, atstovausiantis Lietuvai didžiausiame ir žiūrimiausiame dainų konkurse, kuris šiemet gegužę vyks Austrijos sostinėje Vienoje.

E.Sašenko.<br>T.Bauro nuotr.
E.Sašenko.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 19, 2015, 4:14 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 4:45 PM

Praėjusį šeštadienį buvo išrinkta daina nugalėtoja – didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje Lietuvos garbę gins vieno iš trijų finalininkų Vaido Baumilos atsinešta daina „This Time“. Šį šeštadienį vyksiančiame finale, be Vaido, šį kūrinį atliks dvi žavios merginos – Vilija Pilibaitytė-Mia ir Monika Linkytė. Kuris iš jų įtikins žiūrovus ir komisiją?

Daugiausia žiūrovų ir komisijos balsų surinkęs kūrinys „This Time“ varžėsi su dainomis „Dangerous (S.O.S.)“ ir „Right Way“.

Vienas iš užsienio komisijos narių olandas Rene Romkesas prasitarė, kad sunkiausia buvo rinktis iš „Dangerous“ ir „This Time“, tačiau galiausiai daugiausia balų skyrė pastarajai.

„Kiekvieną savaitę įtemptai klausiausi visų trijų dainų, tačiau „This Time" tiesiog įstrigo galvoje net porai dienų, – pasakoja Rene. – Esu įsitikinęs, kad Lietuva išrinko puikią dainą – visa Europa ją turėtų sutikti pozityviai ir leisti keliauti tiesiai į finalą!“

Evelina Sašenko, Lietuvai „Eurovizijos“ konkurse atstovavusi 2011 metais, laikosi tos pačios nuomonės: „Daina man patinka, ji  lengva, linksma ir pozityvi.“

Tačiau dainininkė tuoj pat pridūrė, kad visi turėtų nustoti tikėtis Lietuvos pergalės tarptautiniame dainų konkurse.

„Kad ir kokią dainą siųstume į „Euroviziją“, Lietuva neturi šansų laimėti – mes esame per maža valstybė, – sakė Evelina. – Atlikėjams paprasčiausiai reikia vykti į konkursą ir gerai praleisti laiką!“

Ji įsitikinusi, kad viskas gyvenime įvyksta, kai nesitiki: „Aš tikrai nemaniau, kad nugalėsiu nacionalinėje atrankoje 2011 metais, todėl ir laimėjau!“

Kas veš Lietuvos trispalvę į „Euroviziją“ 2015-aisiais, paaiškės jau šį šeštadienį. Nacionalinės atrankos finalo tiesioginė transliacija iš LRT didžiosios studijos – 21 val. per LRT televiziją ir LRT radiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.