Kokie sapnai gali reikšti artėjančią ligą?

Tikri liudijimai apie tai, kaip tremtyje gyvenę lietuviai, beviltiškai susirgę, susapnuodavo seniai mirusius artimuosius ir šie pranešdavo, kokiomis žolelėmis gydytis.

S.Povilaitis: „Sapnai gali įspėti apie ligos pradžią.“
S.Povilaitis: „Sapnai gali įspėti apie ligos pradžią.“
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-02-20 10:28, atnaujinta 2018-01-12 15:02

„Būtent per sapną žmonės gaudavo tokią žinią. Tiksliai būdavo nurodoma, kad tai turi būti ievų žievė, ją reikia rinkti ir gerti nuovirą.

Iš tiesų sunkiausi ligoniai pasveikdavo. Būtent kritinę akimirką, tada, kai beviltiška padėtis ir jau esi nurašytas, jie gaudavo svarbią žinią per sapną, – sakė jungiškosios krypties psichoanalitikė Elona Ilgiuvienė, šį penktadienį 20.50 val. per „Lietuvos ryto" televiziją laidoje „Pasaulis X“ pasakosianti apie šiuolaikinio žmogaus sapnus, kurie nuo mūsų protėvių labai skiriasi. – Šio amžiaus žmonės tikrai rečiau sapnuoja karus ir kur kas dažniau skraidančias lėkštes.“

„Remiantis Tibeto medicina, yra žinoma, kad tam tikri sapnai gali reikšti tam tikrą diagnozę arba įspėjimą apie ligos pradžią, – sakė reiki meistras, Lietuvos sveikos gyvensenos ir natūralios medicinos rūmų narys Sigitas Povilaitis. – Pavyzdžiui, žarnyno, pilvo problemos visada prasideda, kai žmogus vos ne kas naktį sapnuoja burbuliuojančią minią. Pilvas tada gurguliuoja ir prasideda virškinimo problemos.“

O koks organas pradeda negaluoti, kai žmogus sapne nuolat patiria baimę, o ryte atsibunda išpiltas šalto prakaito?

Atsakymas jau šį penktadienį 20.50 val. per „Lietuvos ryto" televiziją laidoje „Pasaulis X“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.