R. Skaisgirys: pasaulį tvarko moterys – nuo šeimos iki valstybės

Kovo 9 dieną TV3 eteryje – išskirtinė premjera: naujas, šiuolaikiškas, įtraukiantis televizijos filmas „Puolusių angelų miestas“. Premjeros scenarijaus autorius, prodiuseris Rolandas Skaisgirys pripažino: scenarijų kūrė atsižvelgdamas į asmeninę patirtį ir gyvenimiškas situacijas.

Rolandas ir Vaida Skaisgiriai.<br>T.Bauro nuotr.
Rolandas ir Vaida Skaisgiriai.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-02-27 11:47, atnaujinta 2018-01-12 03:16

„Puolusių angelų miestas“ – aštraus siužeto drama, kurioje atskleidžiama kova dėl įtakos ne tik šeimoje, bet ir valdžios struktūrose. Tie, kurie mano, jog galios ir turtų troškimas kankina tik vyrus, pažiūrėję šį televizijos filmą įsitikins: ir moterys dėl valdžios bei pinigų gali pasiryžti viskam – net ir nupulti gali taip pat žemai, kaip ir vyrai.

Televizijos filme atsiskleis įvairių, skirtingiems socialiniams sluoksniams priklausančių, žmonių istorijos. Miesto meras, valdinga jo žmona, stambus verslininkas, svajoklė padavėja, nusikalstamo pasaulio šulas, įtakinga žiniasklaidos redaktorė – tai keli pagrindiniai „Puolusių angelų miesto“ herojai, kurių gyvenimai netikėtai susipins.

Pagrindinius vaidmenis premjeroje kuria profesionali marga aktorių komanda: Monika Vaičiulytė, Aistė Lasytė, Natalija Janičkina, Larisa Kalpokaitė, Alvydas Šlepikas, Šarūnas Banevičius, Kęstutis Jakštas ir kiti.

Daugeliui įprasta manyti, jog vyrai – stiprioji lytis ir visa kontrolė yra jų rankose. „Tai netiesa“, – tvirtino pagrindinis televizijos filmo scenaristas bei idėjos autorius R. Skaisgirys. Pasak jo, pasaulį valdo moterys. O „Puolusių angelų miestas“ pasakos apie galingiausius moterų ginklus ir prieš juos negalinčius atsilaikyti vyrus.

„Jeigu vyrai mano, kad jie renkasi moteris, tai jie klysta. Moterys renkasi viską. Ir kuo aš ilgiau gyvenu, tuo labiau suprantu, kad gyvenimą tvarko moterys – nuo šeimos iki valstybės“, – sakė šypsodamasis R. Skaisgirys.

Ar dėl to, jog pasaulis – moterų rankose, TV3 žiūrovai matys titruose tarp scenarijaus autorių ir R. Skaisgirio žmonos, prodiuserių kompanijos „Videometra“ komunikacijos vadovės, Vaidos Skaisgirės pavardę? „Ne, ne dėl to“, – besišypsodamas atsakė prodiuseris. – Šio scenarijaus idėją ėmiau plėtoti šeimos atostogų metu. Tobulėjimui ribų nėra, tačiau Vaida iš tiesų gerai rašo. Pasiūliau rašyti drauge. Taip begulėdami paplūdimy ėmėm po truputį klijuoti scenarijų. Po to į komandą įsiliejo ir mano geras draugas Alvydas Šlepikas.“

Režisierius, dramaturgas, poetas ir aktorius A. Šlepikas ne tik prisidėjo prie scenarijaus. „Puolusių angelų mieste“ jis kuria vieną svarbiausių – miesto mero – vaidmenį. Be to, jis – ir televizijos filmo režisierius.

Yra tvirtinančių, jog poroms pakanka bendros buities, o bendri darbai gali sukelti bereikalingų konfliktų.

„Nepavadinčiau to konfliktais, – sakė V. Skaisgirė. – Greičiau diskusijomis. O jose ir gimsta geriausi sprendimai. Neslėpsiu, kai su vyru sėdame prie bendro darbo stalo, būna visko: diskusijos kartais tampa labai karštos ir aštrios, kai kada nesutariame, padramatizuojame, pasipykstame. Bet iš to galiausiai gimsta puikūs kūrybiniai sprendimai. Ir nors kai kada man sunku pripažinti, iš savo vyro aš labai daug ko išmokau ir tebesimokau. Ypač kai kalbame apie darbą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.