Jaunieji išradėjai svajoja apie padangas keičiančius robotus

Pasaulinis LEGO robotikos konkursas, kuriame dalyvauja daugiau nei 20 tūkstančių komandų iš 70 skirtingų valstybių, paskutiniais metais sulaukė ir lietuvių dėmesio.  Zarasų jaunimo centre įvyko „FIRST LEGO League“ Aukštaitijos turnyras.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 8, 2015, 1:37 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 12:56 PM

 Zarasų progimnazijos komandai atstovaujantis Arnas teigia, kad nors robotika ir programavimu užsiima neseniai, jis jau turi tam tikrų svajonių. „Mūsų ateities vizija – automatizuotas padangų keitimas. Dabar tai atliekama rankomis, o mes svajojame ateityje sukurti robotą, padedantį automobiliui ne tik užvažiuoti ant platformos, bet ir greitai pakeičiantį jo padangas“, – pažymi moksleivis.

 Šio šeštadienio BTV „Arčiau mūsų“ laidoje bus 12 val. bus kalbama apie šiuolaikines, technologines kūrybos laboratorijas, kurių metu, naudojant robotus,  gilinamos jaunuolių technologinės žinios, skatinama motyvacija mokytis ir dirbti komandoje. Laidos vedėja Laura Imbrasienė pristatys „Robolab“ laboratoriją, veikiančią Zarasų jaunimo centre. Žiūrovai galės sužinoti, kaip sekasi šio krašto jaunimui programuoti ateities mašinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.