„Auksinis protas“: labai įžeista dama prieš arogantišką vyriškį

Žaidimo „Auksinis protas“ kūrėjas ir vedėjas Arūnas Valinskas gali drąsiai konkuruoti su žmonos Ingos Valinskienės vedama laida „Paskutinis šansas“ – vyrų ir moterų santykiai, kibirkštys ir aistros LRT intelektalų kovose tiesiog virte verda. Juo labiau kad šį trečiadienį – paskutinis šansas patekti į superfinalą.

Akimirkos iš filmavimo.<br>LRT nuotr.
Akimirkos iš filmavimo.<br>LRT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-05-12 12:14, atnaujinta 2018-01-04 04:02

„Ohoho... kokios aistros!“ – neslėpė emocijų ir šypsenos Arūnas Valinskas, mielai užpylęs dar daugiau žibalo į kibirkščiuojančią atmosferą LRT studijoje, kur dėl vietos superfinale kovėsi paskutinis – penktasis finalininkų šešetas.

Didžiausia įtampa kilo tarp 54 metų vilnietės anglų kalbos dėstytojos bei vertėjos Daivos Janavičienės ir 40 metų kauniečio vadybininko Jono Palio. Ir ne todėl, kad Vilnius susikovė prieš Kauną. Situacija, kurią netrukus pamatys „Auksinio proto“ fanai, greičiau priminė vaikų darželio smėlio dėžę... O baigėsi tikru įžeistų ambicijų karu. Štai kodėl Arūnui Valinskui liko tik kraipyti galvą ir gudriai šypsotis – kuo daugiau aistrų ekrane, tuo žiūrovams įdomiau.

„Na, pažiūrėsime, kas nugalės – arogantiškas vyriškis, ar labai įžeista dama?..“ – intrigavo Arūnas Valinskas. O intriga – tikrai verta melodramos žanro, nes Jonas po žaidimo pažadėjo netgi keliais aplink Daivą vaikščioti...

Tiesą sakant, liaudies išmintis dar kartą buvo patvirtinta – kur du pešasi, trečias laimi. Šįkart laimėjo Pabradės viešoji biblioteka, kuriai atiteko „Auksinio proto“ prizas. Jo atsisakė vienas iš peštukų – tai dvi puikios Lietuvos istorijos knygos, kurias atkurtos valstybės gyvavimo 25-mečio proga dovanojo LRT žaidimo „Auksinis protas“ kūrėjai.

O toliau „Auksiniame prote“ intrigos sukosi dar gražiau. Vaikų darželio smėlio dėžės istorijos nesibaigė – po keliolikos minučių kitas žaidimo dalyvis jau konfliktavo su pačiu Arūnu Valinsku. Dėl ko? Dėl klausimų. Kokių? Tokių, kurie žaidėjui nepatiko. Kodėl? Reikia pamatyti ir išgirsti... Vienas geriausių viso sezono „Auksinio proto“ žaidėjų – 33 metų vilnietis, IT sprendimų architektas Ignas Ligionis, išgirdęs klausimus sunkiai slėpė nusivylimą. Tik klausimas kuo – ar savimi, ar suktomis laidos vedėjų užduotimis?

Ramiausiu žaidėju šioje „paskutinio šanso“ protų kovoje galima būtų tituluoti Rokiškio Rotary klubo narį – 49 metų gydytoją neurologą Romualdą Šaferį. Dėl įtampos studijoje iš tiesų vos neprireikė šio gydytojo pagalbos...

Pasinervinti teko ir kitiems penktojo finalinio žaidimo dalyviams – vilniečiams 25 metų VšĮ Leidybos idėjų centro leidybos vadovui Arnui Jozoniui bei 28 metų bibliotekininkui Donatui Ustinavičiui.

Tad, ar pavyks Daivai patekti į superfinalą ir nuskristi į savo svajonių šalį – Japoniją? Vis tik paskutinis šansas neprarastas – žaidimo vedėjai Arūnas Valinskas ir Andrius Tapinas sumanė dar patampyti nervus žaidėjams – pasiūlyti finaluose užėmusiems antrąsias vietas sužaisti „paguodos finale“, kuris vyks dar po savaitės.

Dramatiškas penktasis „Auksinio proto“ finalas – trečiadienį 21.30 val. per LRT.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.