Televizijos ekrane – istorija apie vibratoriaus išradimą

Labiausiai intriguojanti birželio mėnesio kino premjera per LNK – juosta „Mano didysis O!“. Kino festivaliuose Toronte, Romoje, San Franciske, Amsterdame, Stokholme parodytas filmas susilaukė palankių kritikų ir žiūrovų įvertinimų.

„Mano didysis O!“ – tai neįtikėtinai skambanti, bet tikra istorija, kaip prieš daugiau nei šimtą metų medicininiais tikslais buvo išrastas elektromechaninis vibratorius.
„Mano didysis O!“ – tai neįtikėtinai skambanti, bet tikra istorija, kaip prieš daugiau nei šimtą metų medicininiais tikslais buvo išrastas elektromechaninis vibratorius.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 17, 2015, 5:24 PM, atnaujinta Nov 21, 2017, 8:24 PM

„Mano didysis O!“ – tai neįtikėtinai skambanti, bet tikra istorija, kaip prieš daugiau nei šimtą metų medicininiais tikslais buvo išrastas elektromechaninis vibratorius. Jaunas britų gydytojas Mortimeras Granvillas ieškojo būdų, kaip gydyti depresijos, melancholijos bei isterijos kamuojamas Didžiosios Britanijos aukštuomenės damas. Visos Londono moterys akimirksniu išsirikiavo prie gydytojo kabineto durų, kai jis atrado neįprastą būdą gydyti moteris kamuojančias ligas. Vyrai tapo nereikalingi. Pasak pagrindinį vaidmenį atlikusios Maggie Gyllenhaal, ši romantinė komedija pasakoja ne apie atsitiktinai išrastą žaisliuką, bet apie moterų laisvę.

„Šios komedijos žavesys yra tas, kad gydytojai nesuvokė atradę sekso žaisliuką. Atrodo, jie nesuprato, kad vaistas nuo neegzistuojančios ligos yra orgazmas. Vien mintis apie tai juos būtų išgąsdinusi. Juk tai buvo ikifroidinė epocha ir net neegzistavo tokia sąvoka kaip orgazmas“, – pasakojo gydytoją Mortimerą Granvillą vaidinęs Hugh Dancy.

Filmo režisierė Tanya Wexler teigė, kad sunkiausia filmuoti buvo ne aktorius ar intymias scenas, bet besiporuojančias antis, kurios pasirodo filme. Po daugybės nesėkmingo darbo valandų filmavimo grupė tinkamą filmo kadrą rado „Youtube“.

Filmo pabaigoje parodomi vibratoriai keičiantis metams. „Tai buvo įdomus ir linksmas tyrimas. Didžiąją dalį nuotraukų gavome iš antikvarinių vibratorių muziejaus „Good Vibrations“, kuris įsikūręs San Franciske“, – atskleidžia „Mano Didysis O!“ režisierė. Filmo režisierė kalba sarkastiškai ir, paklausta apie filmo pagrindinę mintį, rėžia be užuolankų: „Turėkite naujų baterijų su savimi!“.

Be „Mano didžiojo O!“ premjeros LNK televizija vasarą rodys begalę naujų ir žiūrovų jau pamėgtų filmų, tarp kurių „Pats geriausias mergvakaris“ „Drakono kapas“, „Deimantų vagys“, „Išbadėjusių žaidynės“, „Operacija: žaidimo pabaiga“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.