Svajojantiems apie keliones – egzaminas apie Lietuvą

„Pažink gimtąjį kraštą, o tuomet svajok apie keliones po užsienio šalis!“ – galima būtų palinkėti į trečiąjį „Auksinį protą“ susirinkusiems dalyviams. Viena jų – kelionių agentė, kitas – buvęs jūreivis, perplaukęs jūras marias. Ir jų, ir kolegų laukė egzaminas apie Lietuvą.

Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

Sep 14, 2015, 3:18 PM, atnaujinta Oct 15, 2017, 9:14 PM

Trečiajame „Auksiniame prote“ žaidėjai sulauks klausimų ne tik apie Lietuvos miestus ir miestelius, upes, rašytojus, bet ir apie didžiausias pasaulio avialinijas, ugnikalnius, salas, kalbas. Kaip kiekviename žaidime pabrėžia Arūnas Valinskas ir Andrius Tapinas, jei žinios yra tvirtos – laimėsi: „Žinok, sakyk, neklysk ir tikrai pasieksi finalą!“

O link finalo šįkart bandys žingsniuoti: 22-jų medicinos studentė ir Kauno vicemero visuomeninė padėjėja Laura Blažytė, aktyvų laisvalaikį itin mėgstantis 20-metis Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Medicininės ir veterinarinės genetikos III kurso studentas iš Alytaus Norbertas Glušokas, antrą kartą laimę „Auksiniame prote“ bandantis 41-erių maisto pramonės įrengimų projektų vadovas – kaunietis Jonas Palys, už Kauno istorijos sklaidą apdovanotas Kauno miesto burmistro Jono Vileišio medaliu.

Antrajame simboliniame trejete žais „raudonu diplomu“ mokyklą baigusi 23 metų kelionių agentė iš Klaipėdos Monika Pekauskaitė, kurios svajonių šalis – Kroatija, buvęs jūreivis, nukeliavęs ne tik į Braziliją, bet ir į Trinidadą ir Tobagą, – 27 metų klaipėdietis Andrejus Pustovitas bei 49 metų inžinierius mechanikas iš Alytaus Raimundas Žvinakevičius.

Kova laukia išties įtempta ir atkakli – bus daug įdomių klausimų, pratęsimų, vieniems plačiai šypsosis sėkmė, kitiems koją pakiš skubėjimas. Tačiau iš šio šešeto vienas dalyvis arba dalyvė pavasarį tikrai stos prie laimės rato ir suks svajonių kelionę.

Kaip ir kiekvieną trečiadienį 21.30 val. LRT televizijos žiūrovų laukia nepaprastai įdomus ir žinių bagažą praturtinantis intelektinis žaidimas „Auksinis protas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.