„Auksiniame prote“ – A. Valinsko ir A. Tapino romantiškas šokis

Staiga LRT „Aksinio proto“ studijoje užgroja romantiška muzika ir žaidimo vedėjai Arūnas Valinskas su Andriumi Tapinu ima šokti… Kodėl? Nes tai – klausimo iliustracija, o „Auksinis protas“ staigmenų pateikia kiekvieną trečiadienį!

Laidos akimirkos.<br>LRT nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LRT nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LRT nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LRT nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LRT nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LRT nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LRT nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LRT nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

lrytas.lt

Sep 21, 2015, 2:36 PM, atnaujinta Oct 14, 2017, 6:35 PM

„Mokykloje lankiau etnografinius šokius ir esu šokęs visokias „grečenikes“, „padispanus“, „krakoviakus“, „polkas“… Tik „gaidžio“ ne!“ – juokėsi Arūnas Valinskas, pasakodamas apie savo kaip šokėjo karjerą.

Paklaustas, ar jo manymu, kolega Andrius Tapinas yra lankęs šokius, Arūnas suabejojo: „Na pažiūrėkit į šį ištįsėlį, koks gi jis šokėjas?“

Tačiau Andrius Tapinas paneigė visas abejones išrėžęs, jog jis yra lankęs Tomo Petreikio šokių studiją, nes labai norėjo išleistuvėms išmokti šokti valsą.

„Ir pavyko! O tuo pačiu išmokau šokti ir ča-ča-ča“, – gyrėsi A.Tapinas.

Tačiau „Auksinis protas“ – ne šokių studija, tad klausimų čia yra ir rimtesnių, ir linksmesnių, ir suktesnių, ir lengvesnių. Šįkart į klausimus atsakinės žaidėjų šešetas, kurios sudėtis itin unikali – nuo 17 iki 59 metų amžiaus, nuo jauno iki brandaus, nuo moksleivio iki ūkininko, nuo chemiko iki muziko.

Robertas Balandis – 59 metų chemikas iš Šiaulių, jau yra dalyvavęs TV žaidimuose, tačiau sako, kad jam labai knieti išbandyti jėgas su protmūšių profesionalais.

27 metų vilnietis istorijos mokytojas Simonas Jurkštaitis rašo istorinius mokslinius straispnius ir aktyviai domisi futbolu. Kelionė į Liverpulį ir į kitus miestus, kur vyko futbolo rungtynės, anot Simono, leido pajusti tikrą stadione tvyrančią atmosferą.

Į žaidimą iš Klaipėdos atvykęs 34 metų muzikas Aidas Česnauskas, groja gitara, tačiau apie save pasakoja itin lakoniškai.

Trisdešimtmetis inžinierius iš Vilniaus Nerijus Linkus pasigyrė vedęs protmūšį pačiam Arūnui Valinskui.

„Deja, jis laimėjo…“ – nusijuokė Nerijus.

Jauniausias šio žaidimo dalyvis – 17 metų Vilniaus licėjaus moksleivis Kostas Strielkūnas, jau yra žaidęs ir kitame LRT projekte – „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“, kur užėmė trečiąją vietą.

Antrą kartą jėgas „Auksiniame prote“ bando 31 metų ūkininkaujantis ekonomistas Justinas Zokaitis.

„Mano gyvenimo moto? Anot pono Arūno Valinsko, „Skink runkelį!“ Bet geriau tegul būna: „Juokiasi tas, kas juokiasi paskutinis,“ – šypsojosi daržoves auginantis ūkininkas iš Kauno rajono.

O kas juoksis paskutinis ir kokį šokį Arūnas ir Andrius sušoko LRT intelektinio žaidimo „Auksinis protas“ žaidėjams ir žiūrovams – trečiadienį per LRT televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.