Policininkai „Auksiniame prote demonstruos erudiciją

„Auksiniame prote“ – policija! Pilna studija uniformuotų pareigūnų! „Jus pamatę dauglis išsigąsta. Mus – taip pat. Bet jūs mūsų nebijokit,“ – ramina į žaidimo filmavimą atvykusius policininkus Arūnas Valinskas ir Andrius Tapinas ir sveikina su artėjančia Angelų sargų diena. Tačiau prieš šventę intelektualiausi policijos pareigūnai iš įvairių Lietuvos miestų dar turės išlaikyti rimtą egzaminą. Už neteisingus atsakymus bauda šįkart laukia pačių policininkų!

Laidos akimirkos.<br>LRT nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LRT nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LRT nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LRT nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LRT nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LRT nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LRT nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LRT nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LRT nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LRT nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LRT nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LRT nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

lrytas.lt

Sep 29, 2015, 1:17 PM, atnaujinta Oct 12, 2017, 9:56 PM

Į LRT didžiąją studiją sugužėjo policijos pareigūnų ir pareigūnių iš visos Lietuvos. „Žiūriu aš į studiją, pilną angelų sargų ir angeliško grožio pareigūnių ir galvoju, gal jau laikas dirbti pagal specialybę?“ – žvelgdamas uniformuotą publiką ir į kolegą Andrių Tapiną samprotavo Arūnas Valinskas. „O kokia gi ta jūsų specialybė, kolega?“ – pasmalsavo Andrius. „Baudžiamoji teisė!“ – išdidžiai pareiškė Arūnas ir pažadėjo rimtai pagalvosiąs apie kitą darbą, bet kol kas nutarė patikrinti būsimų kolegų žinias.

Angelų sargų dienos išvakarėse „Auksiniame prote“ susikauti nepabūgo šeši pareigūnai. Giedrius Karalis – 31 metų Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnas, kurio gyvenimo moto: „Geriau vieną kartą pamatyti, nei šimtą kartų išgirsti“.

Šalia jo – kolega iš Aukštaitijos – 36 metų Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato vidaus tyrimų grupės vyriausiasis tyrėjas Darius Mieželis, kuris sako, kad policija ne tik profesija, bet ir gyvenimo būdas. Tai įrodo ir tarnyboje gauti trečiojo laipsnio pasižymėjimo ženklai „Už nuopelnus“ ir „Už nepriekaištingą tarnybą“ bei ketvirtojo laipsnio atminimo ženklas „Už ištarnautus metus“. Pirmosios komandos puošmena – 53 metų Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariato organizacinės grupės specialistė Zinaida Samuolienė. Ponia Zinaida pati azartiškai žaidžia ir netgi organizuoja protų mūšius, o tarp begalės užsiėmimų dar spėja dainuoti chore! Šiemet pareigūnė su choru „Cantate Domino“ dalyvavo lietuvių dainų šventėje Čikagoje. A.Valinskui paprašius pažadėti, kad jei ponia Zinaida laimės, ji studijoje padainuos, pareigūnė sutriko, bet sutiko. O žiūrovams lieka tik laukti žaidimo pabaigos – gal bus ir koncertas?

Vidmantas Vadeikis – 29 metų Policijos departamento Tarptautinio bendradarbiavimo valdybos Tarptautinių ryšių ir protokolo skyriaus vyriausiasis specialistas. Vilnietis domisi istorija, karinėmis technologijomis, automobiliais, krepšiniu, geografija, astronomija, o laisvalaikį leidžia ir darbuojasi sodyboje. Tai žmogus, kurio gyvenimo moto – būti patriotu ir dirbti savo šaliai. Iš Kauno atvykęs 48 metų Lietuvos policijos mokyklos Policijos veiklos skyriaus viršininko pavaduotojas Vilius Velička domisi profesiniais dalykais – smurto privačioje erdvėje problemomis, nusikalstamumo prevencija.

Dar viena uniformuota dailiosios lyties atstovė šventiniame „Auksiniame prote“ – šiaulietė Laura Zaleskienė. 35 metų Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus 1-ojo poskyrio vyriausioji tyrėja domisi mada, sportu, muzika. O vienas jos pomėgių – šaudymas iš tarnybinio ginklo. Šių metų Lauros trofėjus – III vieta Lietuvos policijos šaudymo iš tarnybinio ginklo čempionate. Šis faktas, žinoma, neliko nepastebėtas Andriaus Tapino, kuris pareigūnei palinkėjo ir žaidime šaudyti itin taikliai.

Kaip seksis pataikyti į teisingus atsakymus, prisiminti istorijos, geografijos žinias, matytus televizijos serialus ir filmus apie kolegas – garsiausius policininkus ir detektyvus, išnarplioti sudėtingus Arūno Valinsko ir Andriaus Tapino klausimus, sudėlioti žodžių šaradas ir neprašauti pro šalį, pamatysime rugsėjo 30-osios vakarą per LRT televiziją!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.