TV laidoje – bebaimio karo žurnalisto kompleksai dėl išvaizdos

Pirmadienį, spalio 26 dieną, 20.30 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją laidoje „Užmirštas grožis“ – vyriška patirtis žadinant grožį ir atvira karo žurnalisto išpažintis apie sukrečiančius išgyvenimus. Laidos vedėjas teatro ir kino aktorius Juozas Gaižauskas, norėdamas iš pirmų lūpų išgirsti istoriją, kurią  patyrė karo žurnalistas, poetas, keliautojas Ričardas Lapaitis, emocijas stengėsi nustumti į šalį.

Karo žurnalistas Ričardas Lapaitis ryžosi pokyčiams.
Karo žurnalistas Ričardas Lapaitis ryžosi pokyčiams.
Karo žurnalistas Ričardas Lapaitis ryžosi pokyčiams.
Karo žurnalistas Ričardas Lapaitis ryžosi pokyčiams.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Oct 23, 2015, 10:58 AM, atnaujinta Oct 8, 2017, 8:37 AM

„Iš tiesų buvo nelengva žinant, kad šis laidos herojus kelionėms renkasi ne daugelio turistų pamėgtus traukos objektus, o vietoves, kuriose tyko pavojai, sėjama baimė, tenka regėti kraupius karo vaizdus“, – po filmavimo slogiais įspūdžiais dalijosi J.Gaižauskas.

Televizijos žiūrovai jau šį pirmadienį galės išgirsti pasakojimą apie Kalnų Karabacho Chodžalio miestelio tragediją, kai per naktį buvo išžudyti visi jo gyventojai, o karo žurnalistas R.Lapaitis tapo bene vieninteliu šio tragiško įvykio liudytoju ir viską fiksavo fotoaparatu.

„Aš nemėgstu net į laidotuves vaikščioti, o tada patekau į nesibaigiantį pragarą, į tikrą mėsmalę. Nužudytus žmones vežė sunkvežimiais. Neliko akmens ant akmens, o tas, kas išgyveno, dabar palūžęs dvasiškai ir fiziškai nuo regėtų kraupių vaizdų: žmogus prie žmogaus guli ir visi atskiromis kūno dalimis. Matau, vyras ant neštuvų, jo viršutinės dalies nėra, o ten, kur akys turėtų būti, kiaurymės“, – vos tramdė ašaras laidos herojus, patyręs ne vieną žiaurią akistatą su mirtimi, matęs karo siaubą, bet niekuomet nesidomėjęs savo išvaizda. Į laidos vedėjo klausimą, kaip rūpinasi savo grožiu, jis nuoširdžiai atsakė, kad nei domisi, nei rūpinasi, tuo labiau nėra turėjęs reikalų su stilistais.

Tai pat laidoje – intriga. Grožio stilistės atskleidė paslaptį: kodėl karo žurnalistas vilki didesnio dydžio švarkus ir kaip jais bebaimis vyras slepia kompleksą dėl išvaizdos?

„Užmirštas grožis“ – pirmadieniais 20.30 val. per „Lietuvos ryto“ TV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.