Šauliams „Auksiniame prote“ Arūnas Valinskas kvietė mediką

Žaidimas kaip karyba – visi siekia pergalės. O „Auksiniame prote“ ginklais žvangina uniformuoti kariūnai! Studijoje – Lietuvos šaulių sąjungos narių rinktinė! Kas liks mūšio lauke, o kas bus išnešamas?

Laidos filmavimo akimirka.
Laidos filmavimo akimirka.
Laidos filmavimo akimirka.
Laidos filmavimo akimirka.
Laidos filmavimo akimirka.
Laidos filmavimo akimirka.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

2015-11-10 10:19, atnaujinta 2017-10-05 01:29

„Mediką į studiją!“ – netikėtai nuskamba „Auksinio proto“ vedėjo Arūno Valinsko balsas. Ne, kraujas nebuvo pralietas ir niekam nieko blogo nenutiko. Čia linksmas Arūno pokštas, kai viena komanda turėjo iš mūšio lauko pašalinti pralaimėjusį žaidėją. O žaidėjai šįkart „Auksiniame prote“ susirinko tikrai neeiliniai – šauliai!

Audrius Balaišis priklauso Mindaugo rinktinei, Perkūno kuopai. 42 metų investicijų valdytojas iš Vilniaus šiuo metu eina Vytauto Didžiojo Universiteto absolventų klubo prezidento pareigas. 17 metų moksleivis iš Jurbarko Egidijus Grygolaitis iš 7 rinktinės, 1 kuopos – jauniausias šaulių komandos dalyvis. Egidijus ne tik šaulys – jis jau yra teisinių žinių konkurso „Temidė 2015“ nugalėtojas.

Žaidime dalyvauja Landsbergių dinastijos atstovas – 33 metų TS-LKD pirmininkas, europarlamentaras Gabrielius Landsbergis. Jis priklauso Karaliaus Mindaugo šaulių 10-oji rinktinei, Tauro šaulių kuopai, I būriui.

„Kad esate šaulys žino visa Lietuva. Turbūt kito pasirinkimo neturėjot… O kas jums labiau liepė – širdis ar senelis?“ – pasiteiravo Gabrieliaus A.Valinskas. „Pokštaujate, – nusijuokė europarlementaras. – Iš tiesų liepė širdis. Esant tokiai situacijai, kokioje šiandien Lietuva yra – nesaugioje, geopolitinėje aplinkoje, manau, kad kiekvieno piliečio pareiga yra ginti Lietuvą taip, kaip galime.“

„O čia pirmiausia reikia ginti savo nugarą ir pridengti draugą. Šįvakar esate trise ir kovojate už savo komandą, nors ši kova yra tik simbolinė“, – į žaidimą G.Landsbergį sugrąžino A.Valinskas. Šaulių komandos puošmena – Generolo Povilo Plechavičiaus šaulių 6-osios rinktinės, Šiaulių šaulių 2-osios kuopos narė Kristina Medžiaušytė. 23 metų mergina – Šiaulių miesto mero patarėja, VDU politikos mokslų bakalaurė, projekto-ekspedicijos „Misija Sibiras 2010“ dalyvė.

Kristina vienus metus gyveno ir mokėsi Pietų Korėjoje, Seule, tad „Auksinio proto“ vedėjo Andriaus Tapino paprašyta pasisveikinti korėjietiškai, mergina nė nemirktelėjusi tai padarė.

Mindaugas Nefas – Pulkininko Prano Saladžiaus 9-osios šaulių rinktinės, Anykščių S.Dariaus ir S.Girėno kuopos narys. Mindaugas – 27 metų Lietuvos edukologijos universiteto Istorijos fakulteto dėstytojas, Vilniaus Šv. Kristoforo gimnazijos istorijos ir pilietiškumo pagrindų mokytojas. Lietuvos šaulių sąjungos Centro valdybos narys. O jo gyvenimo moto: „Atiduok Tėvynei ką privalai!“

Karaliaus Mindaugo rinktinės, Tauro kuopos narys – Gintautas Paluckas iš Vilniaus. 36 metų politikas kaip tikras lietuvis mėgsta žvejybą ir krepšinį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.