Druskininkų socialinių būstų gyventojai nesiprausia mėnesiais

Druskininkų rajono savivaldybės socialiniuose būstuose gyvenantys žmonės prašo pagalbos – jiems tenka gyventi nežmogiškomis sąlygomis: 7 kvadratinių metrų vagonėliuose be tualetų ir vandens, kadangi žiema šis užšąla.

Filmavimo akimirkos.<br>LNK nuotr.
Filmavimo akimirkos.<br>LNK nuotr.
Filmavimo akimirkos.<br>LNK nuotr.
Filmavimo akimirkos.<br>LNK nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 11, 2016, 11:05 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 11:06 AM

Druskininkų rajone esančiame Leipalingio miestelyje gyvenanti pensininkė Tatjana Verksienė turbūt net negalėjo įsivaizduoti, kad jos senatvėje lauks toks sunkus likimas.

Į Lietuvą iš tolimojo Sachalino ji atvyko 1970 metais kartu su mama, tačiau mūsų šalyje moterį užklupo visa nelaimių virtinė – žuvo vyras, mirė mama, pačią Tatjaną pervažiavo traktorius.

Likusi viena moteris nepajėgė išgyventi ir už skolas buvo priversta palikti savo būstą Druskininkuose bei persikelti gyventi į 7 kvadratinių metrų metalinį vagonėlį, kuris vadinamas socialiniu būstu.

Jame telpa lova, spintelė, neveikiantis televizorius ir elektrinė plytelė. Viduje taip pat yra ir specialus puodas, kuriame gyventoja atlieka gamtinius reikalus bei skalbia rūbus.

Tačiau tai dar nėra baisiausias dalykas. Anot Tatjanos, didžiausi baisumai tyko kieme, kadangi kitų vagonėlių gyventojai tuštinasi tiesiog į maišiukus, kuriuos meta pro duris – kur pasitaiko.

Tatjana parodė, kaip atrodo savivaldybės statytas tualetas: „Aš kaip atėjau – nebuvo tualeto, „prikakota“ buvo iki lubų. Pasiskundžiau, tuomet padarė tualetą, bet irgi su juo nei tu čia atsitūpsi, nei tu čia užlipsi, čia pučia, čia šalta, čia neįmanoma. Net šviesos nėra“.

Kita gyventojų problema – vanduo. Žiemą jis būna užšalęs, todėl vagonėlių gyventojai būna nesiprausę ištisus mėnesius: „Nu kur apsiprausti? Vyrui ir tai reikia, tegu į savaitę vieną kartą, o moteriai tai kiekvieną dieną“.

Visa istorija apie socialinių būstų gyventojus – pirmadienio vakarą laidoje KK2 per LNK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.