Audito komiteto vadovė: „Valdininkų išlaidos tik padidėjo“

„2015-aisiais metais nepasikeitė niekas, valdininkų išlaidos tik didėjo. Lietuvoje vėl iššvaistyta dešimtys milijonų eurų...“, – laidoje „Valanda su Rūta“ teigė Seimo audito komiteto pirmininkė Jolita Vaičkienė.

Audito komiteto vadovė: „Valdininkai vien atlyginimams išleido beveik 1 milijardą!“<br>Organizatorių nuotr.
Audito komiteto vadovė: „Valdininkai vien atlyginimams išleido beveik 1 milijardą!“<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2016, 10:14 AM, atnaujinta May 31, 2017, 6:11 PM

Seimo narė pateikė įspūdingus skaičius, ir atskleidė, kas ir kam pernai vietoj to, kad taupytų, išleido įspūdingas sumas.

„Daugiau išleista ne tik valdininkų komandiruotėms, transportui, bet ir atlyginimams. Vien algoms išleista net 43.5 milijono eurų daugiau. Retas žino, kad vien valdininkų atlyginimams, jau neskaičiuojant kitų išlaidų, kasmet išleidžiamas beveik vienas milijardas eurų...“, – skaičiais studijoje susirinkusių žiūrovų švilpimą sukėlė J.Vaičkienė.

Štai vien Seimo puslapio atnaujinimui, pasak politikės, buvo išleista daugiau nei 4 milijonai eurų, tačiau įdiegtos sistemos neveikia, tam reiks investuoti dar vieną milijoną eurų, o viena kompanijų, diegusi atnaujinimus jau spėjo ir bankrutuoti, tad kas atlygintų nuostolius nėra.

Pinigus, pasak audito komiteto vadovės, švaisto ne tik ministerijos, bet ir mažos savivaldybės.

Vieną pavyzdžių pateikė Utenos rajono tarybos narys Marijus Kaukėnas.

„Utenos savivaldybė renovavo Utenio stadioną, kuriame buvo pastatyta gausybė šiukšliadėžių, viena kurių kainavo po kiek daugiau nei 600 eurų, nors ji visa kiaura, o viduje, kad nekristų šiukšlės, pastatyti kibirai...“, – pasakojo M.Kaukėnas.

Tuo metu laidoje dalyvavę mokytojai, slaugytojos, pensininkės papasakojo, kaip skaičiuoja kiekvieną centą, ir kaip taupo, kad galėtų egzistuoti Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.