Arūnas Valinskas – apie Nijolei Oželytei dovanotą automobilį

„Šie metai tokie turtingi ryškių įvykių, kad sukame galvą, kaip visus, vertus Auksinio svogūno statulėlės, sudėti į tradicines dešimt nominacijų“, – „Lietuvos ryto“ žurnalui „TV antena“ prisipažino humoristinių apdovanojimų sumanytojas ir vedėjas Arūnas Valinskas (49 m.).

Šiemet „Auksiniuose svogūnuose“ vyraus Rio de Žaneiro karnavalo tema.<br>„PIX studijos“ nuotr.
Šiemet „Auksiniuose svogūnuose“ vyraus Rio de Žaneiro karnavalo tema.<br>„PIX studijos“ nuotr.
A.Valinskas tikisi, kad pabučiuota žalioji virs tikra karaliene.<br>„PIX studijos“ nuotr.
A.Valinskas tikisi, kad pabučiuota žalioji virs tikra karaliene.<br>„PIX studijos“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Milda Augulytė („Lietuvos rytas“)

Mar 31, 2016, 4:16 PM, atnaujinta May 30, 2017, 11:58 PM

Labiausiai nusikalbėjusių, nusigyvenusių ir nusidirbusių politikų apdovanojimų ceremonija kasmet pateikia staigmenų.

„Šiemet jų taip pat bus, nes prasidėjo rinkiminis pasakų sekimo sezonas“, – džiaugėsi A.Valinskas, vėl diriguosiantis renginiui, kurį transliuos TV3.

Scenoje išvysime pasakų personažus, šokančius Rio de Žaneiro karnavale.

„Brazilijoje rungiasi sambos mokyklos, o pas mus Lietuvoje konkuruos politikos pasakų sekėjai“, – žadėjo A.Valinskas.

Jis pasakojo, kad scenoje bus galima pamatyti ir tris paršiukus, ir asiliuką, ir Šreko Fioną, ir daugelį kitų pažįstamų personažų.

Paklaustas, į ką pats persikūnys, A.Valinskas negudravo: „Tiek gyvenimo nugyvenau, kad ryškesnio personažo nei aš pats nerandu. O šiaip pagal nosį būčiau Pinokis, o pagal visa kita – Čipolinas.“

Anksčiau Auksinių svogūnų teikimo ceremonija vykdavo kartą per metus, o šį sezoną TV3 televizijoje atsirado ir savaitinė laida „Svogūnų Lietuva“. Ar kūrybinei komandai nepritrūko temų didžiajam renginiui?

„Temų nepritrūkome. Šiemet politikai sugebėjo ir prisikalbėti, ir prisidirbti tiek, kad būtų užtekę porai ceremonijų. Turime ir bombą: žinome tikrąją Viktoro Uspaschiko ir Jolantos Uspaskich skyrybų istoriją ir priežastis“, – sakė A.Valinskas.

Be temos ir nominacijų, viena „Auksinių svogūnų“ intrigų – kas su A.Valinsku ves ceremoniją. Šįmet tai paaiškės vedėjui pabučiavus varlę.

„Kartą vaikystėje pralošiau lažybas ir teko draugų akivaizdoje bučiuoti šį šaltakraujį gyvį. Koks jausmas? Kadangi jau turiu patirties, galiu prisipažinti visų vyrų vardu: niekas taip mūsų netraukia ir nešildo, kaip apsimestinis moterų šaltumas“, – šypsojosi ceremonijos vedėjas.

Prieš šešiolika metų pradėtų rengti „Auksinių svogūnų“ sumanytojai iki šiol džiaugiasi, kad jau pirmasis blynas neprisvilo.

„Per pirmą ceremoniją net padovanojome Nijolei Oželytei automobilį „Volga“ – tai buvo savotiška aliuzija į sovietinių laikų galybę: kas turi „Volga“, tas valdo pasaulį“, – renginio ištakas prisiminė A.Valinskas.

O kaip vieną sunkesnių numerių minėjo tą metą, kai V.Uspaskichas slapstėsi nuo Lietuvos teisėsaugos Rusijoje.

Tuomet „svogūnininkai“ rado V.Uspaschiko antrininką, gavo Viktoro asmeninį automobilį ir tą antrininką atvežė į renginį.

„Kiek žinau, policijos, pasienio pareigūnai sukruto aiškintis, ar iš tikrųjų buvome atvežę jų ieškomą asmenį“, – juokėsi A.Valinskas.

Kurio iš Lietuvos politikų geriausias humoro jausmas? A.Valinskas minėjo Eligijų Masiulį, Antaną Guogą, Algirdą Butkevičių.

Pačiam A.Valinskui teko pabūti abiejose barikadų pusėse. Kai buvo Seimo pirmininkas ir eilinis narys, net tris kartus buvo apdovanotas Auksiniu svogūnu.

„Visada ateidavau atsiimti prizų. Garo nuleidimas, leidžiant kolegoms pasišaipyti iš tavęs ir pačiam pasijuokti iš savęs, – geriausias dalykas. Tai ir yra balandžio 1-osios esmė“, – įsitikinęs „Auksinių svogūnų“ tėvas.

Ar Auksinių svogūnų teikimo renginys nominuotų politikų įvaizdį pagerina, ar suprastina?

Šiuo klausimu buvęs Seimo narys turi tvirtą nuomonę: „Jokio politiko įvaizdžio pakeisti negali jokia ceremonija. Tai politikas padaro pats.

Kartais labiausiai per metus prisidirbęs žmogus ateina į renginį, viską nuleidžia juokais, paspardo sau užpakalį, pažvelgia į save ironiškai ir taip pelno reitingo taškų.

O kai kurie labai rimti politikai, priešingai, atrodo pernelyg juokingi.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.