R. Juknevičienė: „Dabar dėl musulmono teisintis daug nereikėtų“

Teroro aktas Briuselyje vėl pakurstė aistras dėl pabėgėlių priėmimo. Lenkija jų nebepriims, Lietuva pozicijos nekeičia – pabėgėliai čia laukiami. Ar pabėgėlių problema ir britų referendumas dėl išstojimo iš ES nesuskaldys penkiasdešimtmetį skaičiuojančios sąjungos?

R.Juknevičienė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Juknevičienė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 15, 2016, 4:53 PM, atnaujinta May 28, 2017, 7:07 PM

„Sprogimus Briuselyje reikia vertinti kaip mūsų pačių užpuolimą. Karas ateina į mūsų kiemą“, – sekmadienį „Info TV“ laidoje „Diagnozė: valdžia“ pareikš buvusi krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė.

Pasak jos, teroro aktai ir pabėgėlių srautai skaldo Europą. Esą dėl to iš dalies kalta ir trečioji šalis. Ją iškarto įvardino Seimo Europos reikalų komiteto narys Linas Balsys.

„Nenoriu atimti iš Rasos Juknevičienės duonos, bet matau čia ir Kremliaus ranką“, – tikino L.Balsys.

Visgi, pasak jo, pabėgėlius būtina įsileisti, parodyti solidarumą. Tačiau jiems, net pasak žmogaus teisių aktyvistų, turi būti taikomi vakarietiški tiek įstatymai, tiek moralės normos.

„Sąlygos ir taisyklės visiems turi būti vienodos. Nesąmonė ir nereikalingas pataikavimas yra Briuselyje nepuošti eglutės, nes tai gali įžeisti musulmonus“, – sakė žmogaus teisių aktyvistė Dovilė Šakalienė.

Ar kartu su migrantais į Lietuvą gali atkeliauti teroristai?

„Aišku , kad gali, nes siena atvira. Juk tie kovotojai išvyko ir kovojo Sirijoje žudė, pjaustė galvas, prievartavo. Jie grįžta su Europos pasais. Ir jie turi patirtį, grįžta pikti, grįžta tūkstančiais“, – dėstė T.Dapkus.

Čia pat apžvalgininkas pridūrė, kad Lietuviai neturėtų jaustis perdėm saugūs – jie taip pat keliauja į didžiuosius Europos miestus, nemažai jų gyvena svetur.

„Sprogimai Briuselyje ir šaudymai Paryžiuje surengti todėl, kad ten padaryti tai lengva. Ten didelės ir palaikančios musulmonų bendruomenės. Reikia suprasti, kad kova prieš ideologiją, o ne prieš pavienes grupuotes“, – aiškino apžvalgininkas T.Dapkus.

Dėl europiečių lengvabūdiškumo piktinosi ir apžvalgininkas Audrius Bačiulis.

„Europa turi suprasti, kas vyksta. Štai olandai referendume nubalsavo prieš glaudesnius Europos ir Ukrainos santykius. Gal tiesiog per mažai olandų buvo tame rusų numuštame lėktuve?“, – klausė apžvalgininkas.

Tokių kaip A.Bačiulis – nepatenkintų Europos politika – vis daugėja. R. Juknevičienė taip pat sutiko, kad po naujų teroro išpuolių jai teisintis dėl „kilusių įvairių minčių“ pamačius besimeldžiantį musulmoną oro uoste, jau tiek daug, veikiausiai, nebereikėtų.

Kad Europa pamažu skyla ir aižėja sutiko ir kiti laidos dalyviai. Britai vasarą balsuos, ar išstoti iš Europos sąjungos.

„Aš manau, kad Europa gimusi kaip ekonominė bendrija pamažu ir grįš prie pragmatiškų dalykų. Galų gale taip būtų ir paprasčiau“, – aiškino Laisvosios rinkos instituto prezidentas Žilvinas Šilėnas.

Ar Europa pasmerkta žlugti? Ką tokio lagamine ras R.Juknevičienė, kad net šiek tiek paraus? Atsakymas – laidoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.