Trečiajame „Auksinio proto“ finale – rekordai

Tokio „Auksinio proto“ žaidimo dar nebuvo. 28 teisingai atsakyti klausimai iš eilės. 20 teisingų trečiojo etapo atsakymų apie romėnus ir graikus – ir štai dar vienas – jau trečias – neklystančių dvidešimtukininkų klubo narys. Viso – 31 teisingas atsakymas ir kelias į superfinalą.

„Auksinio proto“ finalas.
„Auksinio proto“ finalas.
„Auksinio proto“ finalas.
„Auksinio proto“ finalas.
„Auksinio proto“ finalas.
„Auksinio proto“ finalas.
„Auksinio proto“ finalas.
„Auksinio proto“ finalas.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 26, 2016, 2:13 PM, atnaujinta May 27, 2017, 2:19 PM

Štai toks žaidimas laukia šį trečiadienį trečiajame „Auksinio proto“ finaliniame žaidime, kuriame susitiks ir susikaus šeši protingiausi ir gudriausi vyrai. Kurio pasiekimai ir rekordai aprašyti aukščiau, sužinosime pamatę intriguojamą, nenuspėjamą ir labai netikėtą „Auksinį protą“.

Trečiajame finale susitiks: 37 metų pardavimų vadybininkas iš Kauno Deividas Belovas; 34 metų architektas iš Vilniaus Mindaugas Dirda; 37 metų programuotojas iš Vilniaus Vytautas Gudynas; 42 metų rinkodaros konsultantas iš Vilniaus Mindaugas Lapinskas; 29 metų mokytojas iš Elektrėnų Nerijus Plančiūnas ir 63 metų fizikas iš Vilniaus Česlovas Šimkevičius.

Kadangi antrojo „Auksinio proto“ sezono nugalėtojo laukia kelionė po šešias Europos Sąjungos šalis, tradiciškai klausinėjame, kur žaidimo dalyviai norėtų nukeliauti ir ką pamatyti.

Deividas norėtų pakeliauti po Norvegiją arba Šveicariją, nors vienas žaidimo vedėjų Andrius Tapinas perspėjo, kad jei Deividas laimės, bus bandoma jį sulaikyti Europos Sąjungos ribose.

Mindaugas Dirda, paklaustas, kokia jo svajonių šalis, juokėsi: „Visada Lenkija! „Wszystko w porządku!“

„Šiltas klimatas ir visada geras oras, geri ir gražūs žmonės...“ – vardijo A.Tapinas. „Taip, taip, būtent! All inclusive!“ – šypsojosi M.Dirda, pridūręs, jog jam patinka ir kaimyninė Latvija.

Vytautas, kaip ir dauguma „Auksinio proto“ finalininkų, svajoja apie Islandiją, nors ji ir nėra ES šalis. Keliaudamas V.Gudynas norėtų pamatyti ir Stounhedžą, ir Paryžiaus Notre Dame katedrą.

„Kodėl toks skirtingas pasirinkimas?“ – smalsavo A.Tapinas. „Stounhedžas yra labai paslaptingas, o Notre-Dame labai graži, aš žaviuosi gotika!“ – neslėpė Vytautas. A.Valinskas neištvėrė nepasiūlęs jam niekur toli nevažiuoti: „Nuvažiuokit į Mosėdį, po to užeikit į Onos bažnyčią ir viskas!“

M.Lapinskas taip pat svajoja apie Islandiją. Nemažai keliavęs vyras žavisi Vatikanu: „Ten supranti, ką reiškia planuoti šimtus metų į preikį ir vieną darbą daryti 25 metus.“ Paklaustas apie kelionių nuotykius, Mindaugas papasakojo linksmą istoriją: „Nuvykome į draugų vestuves Portugalijoje. Greta esančioje parduotuvėje kartais nusipirkdavome vyno – ten brangiausias buvo „vinho verde“, kuris kainavo 4 eurus, kai visi kiti buvo po 2 eurus. Pirkome tik tą, brangiausią, nes esame labai išlavinto skonio. Vestuvių pokylis vyko prašmatnioje senos giminės pilyje. Vyno rūsys buvo turtingas, mes tai žinojome, todėl, kai atėjo laikas išsirinkti vyną, paprašėme „vinho verde“.

Padavėjas pasimetė, nuėjo pasitarti. Susirinko į grupę dar keli, jis rodė į mus, o kiti mus slapčia nužiūrinėjo irgi. Po kokio pusvalandžio atėjo pilies šeimininkė ir atsiprašė, kad šio vyno, deja, neturi… Jautėmės tikri vyno žinovai. Pasididžiavimas truko kelias valandas. Paskui sužinojome, kad „vinho verde“ Portugalijoje yra viena pigiausių vyno rūšių, tinkamų prasčiokams ir proletarams. Pasirodo, prašmatniose vestuvėse mes rimtu veidu užsisakėme „rašalo“, o paskui dar gyrėmės, kad štai tokio vyno, kuris yra mūsų mėgstamiausias, pilies rūsiai net neturi...“

Mokytojas iš Elektrėnų N.Plančiūnas taip pat nori nuvykti į Islandiją. Smagiausias kelionės nuotykis – važiavimas viešuoju transportu Indijoje, o gražiausias objektas – Kuršių Nerija! „Tai gal darome taip: jei laimite, jūs niekur neskrendate, tiesiog 12 savaičių jums garantuojame Nidoje!“ – pasiūlė A.Valinskas. „Tinka, imu!“ – iškart sutiko Nerijus.

Paskutinis šio trečiadienio žaidėjas – daug kartų TV žaidimuose matytas, įvairių viktorinų dalyvis ir nugalėtojas Č.Šimkevičius. „Koks jūsų didžiausias laimėtas prizas, ponas Česlovai?“ – parūpo A.Valinskui. „Šeši nuliai – milijonas“ laimėti 20 tūkstančių litų!“ – atsakė 63 metų fizikas.

„Šiųmetis prizas vertas gerokai daugiau, tad siūlau pakelti jūsų laimėjimų kartelę! – linkėjo A.Valinskas. – O kokia jūsų svajonių šalis?“ „Portugalija. Joje dar nesilankiau, todėl ji ir yra svajonių šalis. Jei jau būčiau lankęsis antrąkart nebūtų įdomu važiuoti.“

Vienas iš šių šešių žaidėjų ištrauks svajonių šalį, kuri, beje, nebus nė viena iš čia paminėtų. Kokia bus trečioji „Auksinio proto“ laimėtojo kelionės šalis ir kas bus tas laimingasis, kuris trauks auksinį voką, pamatysime jau šį trečiadienį 21.30 val. per LRT teleiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.