Į ekranus grįžtanti R. Mikailionytė: „Bus ir nepatogių pokalbių“

Modelis, mados renginių organizatorė, drabužių kūrėja ir kraštovaizdžio dizainerė – prie visų šių užsiėmimų Renata Mikailionytė (41 m.) vėl galės parašyti „TV laidų vedėja“. Nuo vasaros pabaigos ją žiūrovai po poros metų pertraukos nuolat matys ekrane, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

R.Mikailionytė laidoje „Pasaulis pagal moteris“ ketina kalbėti ir socialinėmis temomis, ir apie namų puošybą bei sodininkystę.<br>P.Gasiūno nuotr.
R.Mikailionytė laidoje „Pasaulis pagal moteris“ ketina kalbėti ir socialinėmis temomis, ir apie namų puošybą bei sodininkystę.<br>P.Gasiūno nuotr.
R.Mikailionytė laidą ves kartu su floriste K.Rimiene (nuotr.).<br>Asmeninio albumo nuotr.
R.Mikailionytė laidą ves kartu su floriste K.Rimiene (nuotr.).<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Jul 25, 2016, 7:22 AM, atnaujinta May 17, 2017, 10:13 PM

Nuoširdūs pokalbiai, patarimai ir istorijos be pasaldintų potėpių – Renata tvirtino, kad tokia turėtų būti nauja TV3 laida „Pasaulis pagal moteris“.

Anksčiau „Lietuvos ryto“ televizijoje laidą „Viskas bus gerai“ su Edita Užaite ir Raminta Stanaityte vedusi moteris naujoje laidoje turės progų parodyti savo aistrą – dekoratyvinę sodininkystę, į kurią pasinėrusi jau ne vienus metus.

„Laidą vesime kartu su ekonomikos mokslų daktare ir floriste Kristina Rimiene. Įdomu, kad iki tol buvome visiškai nepažįstamos.

Atsitiktinumų turbūt gyvenime nėra, greitai radome bendrą kalbą. Kai pradėjome filmuotis ir bendrauti, tai buvo lyg stalo tenisas – supratome viena kitą iš pusės žodžio. Tikiuosi, kad atsipalaiduosime, prieš kameras būsime savimi, o tai labai svarbu, ypač šiais laikais.

Tikimės, kad viena kitą papildysime, bet tuo pat metu būsime skirtingos. Kiekviena moteris juk individualybė su savo charakteriu, istorija, kultūra“, – šypsojosi naują televizijos iššūkį priėmusi Renata.

„TV antenai“ ji papasakojo ir apie naująją laidą, ir apie savo kasdienybę.

– „Pasaulis pagal moteris“ – kokia tai bus laida?

– Ji bus iš kelių skirtingų dalių – nuo apsilankymų garsių moterų namuose iki opių socialinių temų, namų puošimo, pokalbių. Bus ir patarimų apie floristiką, sodininkystę – tai mums su Kristina itin artimos temos.

Bus paprastų patarimų ir, svarbiausia, nuoširdus bendravimas. Man atrodo, būtent nuoširdumas ir tikrumas bus esminiai šios laidos bruožai.

Galbūt bus net ir nepatogių pokalbių – apie tai, ko gėdijamasi, nutylima, bet su tuo susiduriame kiekvieną dieną.

– Būtent tai ir suviliojo jus grįžti į televiziją?

– Taip. Tiesiog stovėti ir gražiai atrodyti ekrane – tai nėra įdomu ar man artima.

Žinoma, man būtų labai įdomu vesti laidą apie sodininkystę, bet gal taip ir bus po 20 metų. (Juokiasi.)

Tikrai nejaučiu būtinybės būti televizijoje. Pastaruoju metu apskritai gyvenu gana uždarai, bet turiu daug veiklos.

Viena jos dalis – vieša, tai festivalis „Mados infekcija“, mano kuriama drabužių linija. Kita – uždaresnė ir mažiau matoma – tai sodininkystė, kraštovaizdžio dizainas.

Be to, juk turiu du vaikus, dar reikia rasti laiko ir knygą paskaityti ar pažiūrėti filmą. Skubi, lakstai, supranti, kad viskas laikina. Gal dėl to visur norisi grynumo, nuoširdumo ir švaros.

Mano širdyje – ramybė, man dabar gera. Anksčiau atrodė, kad gerai kažkur, bet ne ten, kur aš esu.

O dabar esu laiminga – čia ir dabar. Gal tai branda.

– Porą metų nevedėte TV laidų. Reikia iš naujo atgaivinti įgūdžius?

– Ne, tiesiog stengiuosi būti savimi. Man dabar viskas atrodo net paprasčiau.

Tiesiog norisi išvengti primityvumo, nes jo ir taip per daug aplink. Manau, žiūrovams dabar svarbu atvirumas ir nuoširdus pokalbis.

– Laida, kurią veda moterys, pavadinime – irgi moterys. Ar šią laidą bus įdomu žiūrėti vyrams?

– Manau, taip. Vyrai ir moterys juk gyvenime viskuo dalijasi. Vieniems be kitų sunku, tai laidoje irgi matysite.

– Sodininkystė, drabužių dizainas, mados festivalis, dabar – ir televizija. Kas atima daugiausia laiko?

– Kraštovaizdžio dizainas. Kai lyja, sėdžiu fabrike ir rūpinuosi drabužių linijos reikalais. Rugpjūčio pabaigoje tam tikrose parduotuvėse turėtų atsirasti mano rudens kolekcija.

Bet tai priklauso nuo sezono. Pavyzdžiui, ateis ruduo ir prasidės rūpesčiai dėl mados festivalio, be to, Juozo Statkevičiaus šou, su kurio reikalais irgi dirbu.

Atsiranda ir pasiūlymų filmuotis – reklamose, kine. Galbūt teks rudenį dėl to nukeliauti į Kanadą, Honkongą. Įvairūs planai dėliojasi. Kas turės vykti, tas įvyks, nereikia verstis per galvą ir stresuoti.

– Ar atsiranda laiko nieko neveikti, tarkime, dvi savaites?

– Reikia mokėti tai daryti. Diskutavau su mama, kada labiausiai atsipalaiduoju.

Supratau, kad kurdama kraštovaizdžio dizainą. Ir jeigu reikėtų pasirinkti vieną veiklą, tikriausiai rinkčiausi būtent tai.

Žinoma, mada, festivalis man – svarbūs dalykai, bet, neslėpsiu, sodininkystėje pasislėpiau būtent nuo jų. Surengti mados festivalį kainuoja labai daug jėgų.

Dar kai plaukioju, bendrauju su draugais. Kad atsipalaiduočiau, man nereikia alkoholio ar linksmybių. Įkvepia gyvenimo ritmas ir darbai.

Šiek tiek keliauju, bet dažniausiai – dėl darbų. Pavyzdžiui, kartu su kraštovaizdžio dizaineriais rudenį vyksime į Italiją – pas sodininkus, kurie atvers savo dvarų duris, pasakos apie savo sodus.

Žinoma, nuvyksiu ir į Nidą, nes noriu su vaikais pasėdėti prie jūros, pažiūrėti į horizontą, pabraidyti po Baltijos pajūrio smėlį.

– Kokį žmogų labiausiai norėtumėte pakalbinti naujoje laidoje?

– Kunigą Julių Sasnauską. Kodėl? Nes jis – mano dvasios vadovas. Jo pamokslai man – lyg seminarai.

– Jis sutiktų?

– Nežinau, sunku pasakyti, bet tai labai atviras žmogus.

Yra daug įkvepiančių ir įdomių žmonių. Dažnai – net ir nežinomų. Aišku, televizija turi savų taisyklių, dėl to tie žmonės dažnai lieka už kadro.

Bet taip, stengsimės kalbinti ir vyrus, nors laida – moterų. (Juokiasi.)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.