Nuo alkoholio užsikodavusi Nijolė Pareigytė: „Gerti nebemadinga“

Dainininkė Nijolė Pareigytė-Rukaitiene pasakojo, kad būti įžymybe Lietuvoje labai pavojinga, kadangi alkoholio liūnas yra įtraukęs ne vieną talentingą menininką.

Nijole Pareigytė-Rukaitienė.<br>LNK nuotr.
Nijole Pareigytė-Rukaitienė.<br>LNK nuotr.
Nijole Pareigytė-Rukaitienė.<br>LNK nuotr.
Nijole Pareigytė-Rukaitienė.<br>LNK nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 26, 2016, 11:48 AM, atnaujinta May 17, 2017, 6:36 PM

Daugybę metų vakarėliuose praleidusi Nijolė prisipažino, kad gerdavo tiek, kiek įpildavo. Dainininkė nesigėdydama pasakojo, kad išgėrusi ne kartą puldavo aiškintis su savo vyru.

„Būdavo santykių aiškinimaisi: „Tai kodėl tu man pasakei tą? Kodėl pasakei aną?“. Ir taip žiūri, kad jau švinta, ir jau visas vakaras praėjo“, – apie tai Nijolė – antradienio vakare KK2 laidoje per LNK.

Tačiau Nijolė suprato, kad stikliukas ir šeima – nesuderinami dalykai. Moteris priėmė sprendimą užsikoduoti. Nijolė pasakos, kad ji užsikodavusi jau yra 9 mėnesius ir per tą laiką neragavo alkoholio visiškai.

„Tai yra psichologiniai dalykai, man tai padėjo stiprinti norą, nusiteikimą. Man padėjo psichoterapeutas apsispręsti, kad tikrai atsisakau alkoholio“, – sakė N. Pareigytė–Rukautienė.

Nijolė teigia, kad yra mačiusi ne vieną pavyzdį, kaip alkoholis pakeičia žmones. Paskutinis pavyzdys – Vilmanto Dilio sukurtas laužas Natalijos Bunkės kieme, kur supleškėjo brangūs dainininkės daiktai.

„Mes dar penktadienį buvome su jais – ir Bunkus, ir Dilys, ir Bunkė. Buvome susitikę“, – lemtingą vakarą prisiminė grupės „69 danguje“ atlikėja.

Nijolė mato daug teigiamų alkoholio atsisakymo aspektų: „Pagražėjo oda, pagerėjo savijauta, atsirado daugiau laiko viskam – šeimai, draugams, sau. Tapau netgi bibliotekos globėja, ten esu labai vertinamas žmogus“.

Dainininkė net tapo pavyzdžiu kitiems – į Nijolę kreipiasi alkoholio vartojimo problemų turintys žmonės: „Į mane kreipiasi ne tik draugai, pažįstami, bet ir svetimi žmonės, kurie rašo, klausia, kaip tai padariau. Aš labai džiaugiuosi šia gražia misija. Ir aplinkui žmonės labai daug kas atsisako alkoholio, nes gal nebemadinga gerti?“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.